fredag 29. oktober 2010

Lite virksomet i bestemorheimen

Bestemor har vært syk, men jeg skal ikke kjede dere med den historien.

Nå er formkurven stigende, og dermed blir det selvfølgelig perling. Vi skal ha julemarked 10-12 desember og derfor er det bare å sette tempoet opp. Noen er heldigvis tidlig ute med bestillinger, og foreløpig er hovedaktiviteten bokmerker og englelenker.

Akkurat nå er det disse bokmerkene som dominerer


I løpet av de siste to dagene har jeg laget 10 stk. og de skal sendes til Haugesund og Stavanger.

Det er endelig blitt bokmerke til direktøren i bestemorheimen, og det ligger til pynt på den vakre bibelen jeg har arvet etter min mor.Baksiden av bibelenEnglepynten er det også svært populærDe kan lages i forskjellige lengder

Bestemor skal spraylakkere kvister og bruke sine til pynt sammen med den flotte lyslenken jeg har vist tidligere.

Det er denne krukken som skal pyntes på den måtenJeg stikker innom hos alle dere hyggelige følgere i løpet av kvelden.

Tror dere det blir fin pynt til krukken?

Ha en flott ettermiddag og kveld - med eller uten bokmerker og englelenker.

søndag 24. oktober 2010

Bestemors løsning

For en tid tilbake var det en ung dame som skulle ha et smykke i rosa. Dette ble bestilt mens bestemor holdt på med den store bokmerkeproduksjonen, som er omtalt flere ganger.

Den unge damen ville ihvertfall ha med en engel, som hun hadde sett på et av bokmerkene. Da det meste var ferdig, ble det sendt mail til den unge og mammaen hennes, og her ser dere bestemors forslag


Anhenget er laget av det som vanligvis blir benyttet til øredobber, men det er jo ingen regel som sier at det ikke kan lages andre ting.

I desember skal den unge damen på sitt første ball, og mammaen har derfor bestilt armbånd og øredobber.

Det var enkelt å finne perlene, men det ble en liten stund i tenkeboksen for å finne ut hvordan de asymetriske perlene skulle benyttes. Det blir som regel en løsning uten overoppheting av hjernecellene. Tålmodighet er en livsnødvendighet.

Venter dere på resultatet?
Armbåndet ble laget dobbelt, og den innerste delen kan tas av fordi den ganske enkelt er festet med 2 låser.

De største krakelerte perlene har fått perhetter med strasseffekt.

Bildene er også denne gangen sendt på mail, og det er en veldig grei måte å jobbe på. Da er det enkelt å justere før det går i posten.

Uten å bli beskyldt for selvskryt, har bestemor lyst å fortelle at løsningen er blitt belønnet med terningkast 6. Det er ikke sikkert at Jan Thomas ville vært like raus med karaktergivingen, men det bekymrer meg ikke det minste.

Ha en flott ettermiddag og kveld - med eller uten topp terningkast.

torsdag 21. oktober 2010

Vinner og smykke i ny design

Da er det klart hvem som stakk av med premien i bestemors give away. Vinneren er:

Fruens.....

Send meg din adresse, og du skal ganske raskt finne smykket i postkassen din.

For noen dager siden fikk bestemor en KJEMPESTOR  utfordring, nemlig: Et smykke som skulle være:

Til en dame med grått hår

Smykket skulle være av litt enkel type, men likevel litt tøfft

Ikke mye å forholde seg til - for å si det mildt. Det ble noen runder i tenkeboksen, prøving og feiling. Her kommer løsningen


Anhenget ble laget i den dypeste lillafargen som finnes i bestemors rikholdige perlesortiment, og to like perler omsluttes av "dobbel" perlehette med strasseffekt.

Videre er det brukt asymetriske perler av halvedelstener

Her ser dere nærbilder av perletypene. Bestemor har benyttet, som allerede sagt, dyp lilla perler med forskjellig type perlehetter, asymetriske perler av halvedelstener, krakelerte perler og små sølvperler

På de to siste bildene ser dere hele stasen

Bestemor hadde satt veldig STOR pris på både ris og ros. Nå skal det bli spennende å få tilbakemelding både fra hun som skal gi det bort og mottageren.

Ha en super dag alle sammen - med eller uten utfordringer. 
onsdag 20. oktober 2010

HUSK MIN GIVE AWAY

Det er fortsatt noen timer igjen til trekningen, som vil skje sent i kveld. Premien er dette smykket


Du trenger bare skrive en kommentar for å være med, og det gjør du under mitt innlegg fra 14. oktober

søndag 17. oktober 2010

Smykker og julelenke

I bestemorheimen er det laget to smykker.  Det ble et turkis og et svart, og det første har min søster kjøpt. Armbånd og øredobber skal hun få i gave.

Men her ble fotograferingen glemt, ihvertfall når det gjelder det turkis halskjedet. Tilbehøret ser dere her


Perlene er brukt sammen med Svarowski-krystaller

Det svarte har bestemor beholdt selv, og i tillegg til anhengeter det brukt ovale perler og sommerfuglerIkke verdens beste bilder (snarere tvert i mot), men det ble ganske enkelt ikke bedre.

For noen dager siden måtte bestemor skaffe seg en ekstra arbeidslampe, og da fikk også en nydelig lyslenke bli med hjem.

Falt fullstendig for denDet er 10 lys på lenken. Den er tenkt brukt sammen med engler, enten i lilla eller rødt/grønt, som er mer julete

Snart er det tid for kommentarrunden og fra bestemorheimen ønskes dere alle

en flott kveld - med eller uten lyslenke.

torsdag 14. oktober 2010

Smykke nr. 2 er en Give Away

Mange av dere husker nok det enkle smykket i oransj som bestemor viste i sitt forrigge innlegg.

En venninne av meg ville ha noe lignende i turkis, og hun er veldig glad i ensartede perler. Og dermed ble det slikI min mer eller mindre evigvarende rydding i perler og smykker, var det et som ble laget for en god stund siden. Det er ikke dyre perler som er brukt, men det kan vel være greit likevel?

Og dermed blir smykket på neste bilde høstens første Give Away fra bestemorheimen.
Nå er det bare å kaste seg rundt, for her skal tingene skje enkelt og raskt.

Alle som skriver en kommentar til dette innlegget er med i trekningen. Den skjer allerede 20. oktober.

Ha en flott kveld - med eller uten kommentartirsdag 12. oktober 2010

Engler daler ned i skjul

I bestemorheimen spilles det ikke julesanger, men denne kverner til tider omkring i toppetasjen.

Jeg orker ikke forsøke å telle antall engler jeg har laget, men en ting er sikkert. Produksjonen pågår fortsatt, men nå har bestemor endeling forsøkt noen små eksperimenter med tanke på ny julepynt


Om ikke husketrollet har spillt meg et puss, så har jeg vel vist noe lignende en gang tidligere.

Det som er nytt denne gangen, er at det er tredd to engler på, og fargen på løkken er lilla - adventsfargen.

De skal lages i litt forskjellige varianter og sammen med bitte små lys skal de henge på grener med små isklumperDermed er den krukken ferdig pyntet (i hjernen vel å merke)

Det ser ut for at bokmerkene har bestemt seg for å inngå ekteskap med bestemor så her er det bare å kjøre på.
Mange har tydeligvis tenkt at dette kan være en spesiell julegave, og i morgen sendes det 5 til Haugesund og 4 til Stavanger. Og det er flere på listen.

Men det er rart hva et bokmerke kan føre til.

Jeg hadde bestilling på et i oransj, og da jeg leverte det til damen, spurte hun om jeg ikke kunne lage halssmykke og øredobber i samme type perler. Hvorfor det skal stå i stil med bokmerket har jeg ikke peiling på


Bestemor har nok flere prosjekter gående, og det røpes ikke hvilke, men dere skal få se et nydelig anheng som er utgangspunktet for et av prosjektene.Ha en kjempefin kveld - med eller uten prosjekter
søndag 10. oktober 2010

En praktisk løsning

Ble det nå egentlig det?

På bildet under ser dere kurvene som bestemor i utgangspunktet trodde var noe av det glupeste hun hadde funnet.  Arrangementet er ikke av ny dato, og dermed har det vært anledning til å høste erfaringer


Kurvene er akkurat passe store til de smykkeboksene jeg bruker, og det går fire i høyden.

Dessverre gjorde bestemor den ene fadesen etter den andre. Stort sett var akkurat den boksen jeg skulle ha tak i nederst.  Dermed var det å løfte ut de tre øverste, og tror dere ikke det mer enn en gang ble fullstendig bom når det gjaldt hukommelsen?

Skjønne dere resten? Tre bokser på plass igjen og over til neste kurv.

Trinn to ble derfor et tappert forsøk på "ommøblering". I bestemorheimen fantes et kurvstativ, og dermed var det bare å gyve løs.

Det har tatt sin tid, men endelig ser det ut til at tingene fungerer. Drepende kjedelig å se på, og dermed fant bestemor fram et sjal som får duge inntil videreTilbake til soverommet. Der ble to store bokser på hjul pyntet, og det var sannelig noe som gjorde susenKassene inneholder en del ting som sjelden er i bruk, og det er enkelt å fjerne det som nå har funnet sin plass.

Smykkebystene er noe av det mest praktiske som finnes i bestemorheimen, og i boksen under den ene ligger alle øredobbene sirlig plassert.

Smykkestativene mine er også kjempepraktiske (tro det eller ei). Om jeg skal ha på meg det som henger innerst, kan det tas av uten først å flytte på de ytterste.

Bare ta en titt på bildet underMen i dag skal det perles, for nå har bestemor perleabstinens.

Hva synes dere om innsatsen???

Gleder meg til å se hva dere andre har gjort siden sist.

Ha en fantastisk ettermiddag og kveld - med eller uten glupe løsninger.
onsdag 6. oktober 2010

Nye øredobber og gave

Det blir nok noen utfordringer framover, men det er rett og slett kjempegøy.

En ung dame som ville ha lilla bokmerke med engel, ville også ha øredobber med engel. Øredobbene skulle være store, og med masse perler i en viss størrelse.

En engel skulle være i midten av den øvrige pynten, og her var det bare å være ærlig å si sin mening. Bestemors forslag ble å ha en engel hengende i selve ringen (dere skjønner nok hva jeg forsøker å si når bildet kommer:De skal leveres i morgen, og da kommer reaksjonen.

I går kom vi endelig i gang med hobbygruppen vår som foregår hver tirsdag.

Tror dere sannelig ikke jeg fikk flott  gave fra en av deltagerne. Hun har hatt et våkent øye for ting som er mye/alltid i bruk, og dermed ble disse herlighetene mineDisse skal virkelig få bein å gå på, og jeg har allerede et par-tre prosjekter i toppetasjen.

Kanskje noen av dere også vil hjelpe meg med noen forslag?

En flott kveld ønsker dere alle - med eller uten gave.
mandag 4. oktober 2010

Bestemors nye smykkesett

Da er settet ferdig, og det må selvfølgelig vises (som mange har ønsket).

Noen har bedt om at hele halskjedet vises hengende, og ikke liggende. Det var ingen vanskelig sak, så nå er det bare å gjøre seg klar.


Dette vakre anhenget var utgangspunktet, og under ser dere dere smykket hengendeArmbånd og øredobber ble laget i dagDenne gangen ble det "doble" øredobber, som er annerledes enn det bestemor har laget til seg selv tidligere.

Armbåndet er dobbelt på oversiden, og på hele settet er det bare brukt to forskjellige perletyper.

Kanskje siste bildet ser dere hele armbåndetHa en koselig kveld - med eller uten nytt smykkesett.

lørdag 2. oktober 2010

Bestemors selvpålagte utfordring

Et nydelig glassanheng har vært i mitt eie en kort stund, og nå var det endelig tid for å gjøre noe med den saken.

Er ikke dette vakkert?


Dette er altså den selvpålagte utfordringen.

Hvordan skulle bestemor gjøre noe som fremhevet det flotte anhenget?

Skulle alle fargene gå igjen i perlevalget?

Hvordan skulle anhenget festes til resten av smykket?

Kort sagt: Her stod utfordringene i kø.

Prøving, feiling og alt det andre skal ikke bestemor kjede dere med, og derfor er det bare å invitere dere til trinn 2:Bestemors endelige valg ble å fange opp to turkisfarger, og samme type perler på kjedet.

Den oval perlen har fått perlehetter med strasseffekt.

Det nydelige anhenget fortjente en bedre skjebne enn å få en kjedelig metallring til å feste de andre perlene i, og her flesket gamla til igjen:

Valgte faktisk å tre anhenget på en fin lenke, og dermed ble bestemor faktisk veldig fornøyd.

Nå venter direktøren i bestemorheimen på ros og ris.Nå tror vel alle at det neste bildet som kommer er hele smykket plassert på den hvite bysten.

Å nei da, denne gangen er smykket faktisk avbildet liggende. Det er forresten godt at det er smykket, og ikke bestemor, som fotograferes liggende:Klart det skal bli et helt sett av det, altså øredobber og armbånd i tillegg, men foreløpig er ideen KUN på bestemors harddisc (er det riktig å si det sånn?).

I løpet av kvelden eller i morgen kommer det kommentarer til alle dere som følger meg, og som jeg følger.

Før jeg tar helt helg vil jeg sende en hilsen til dere:Her skulle selvfølgelig de nydelige blomstene som omslutter ordene vært med, men det ble desverre en liten glipp.
Kan det skyldes bestemor?

Uansett - det var ordene som var det viktigste.

Ha en flott helg videre - med eller uten blomster.