tirsdag 30. november 2010

1. søndag i advent

Det ble en effektiv dag i bestemorheimen. Tro det eller ei, men bestemor laget 6 - SEKS - smykker. En imponerende innsats, spør dere meg.

Nå har det seg slik at tenkingen var unnagjort på forhånd, nemlig å velge perletyper, farge osv. Deretter går selve treingen rimelig kjapt unna.

Bestemor har vært så heldig å få pakke med nydelige skjell fra miesmirakler.blogspot.com og i iveren etter å få sette i gang, ble fotografering av pakkens innhold glemt. Nå må bestemor skjerpe seg og har derfor ladet en del hjerneceller for å vise og kommentere det som var i pakken.

En ide som plutselig kom seilende, var å kombindere skjell og ferskvannsperler. Mulig det hjulet er funnet opp før, men her i huset har det aldri vært laget noe i slike kombinasjoner tidligere.

Heng med, kjære bloggevenner, her kommer resultatene


Bortsett fra ferskvannsperlene kom disse nydelige blå skjellene i den omtalte pakken. Både skjell og ferskvannsperler er en fryd å jobbe med. Sjatteringene er ganske enkelt fantastiske.

Selvfølgelig må det være med et bilde av hele stasenDa inviterer bestemor dere til å ta en titt på prosjekt grønnNoen av de største grønne skjellene kom også fra Mie. Noen fantes i bestemors eget utvalg, og det samme gjorde ferskvannsperlene. Jeg har konsekvent lagt en liten sølvperle som mellomdel, for de andre må rett og slett få litt "luft" for fargesjatteringene skal komme til sin rett.Cerisse er en kjempelekker farge for de som for de som kler den (eller tør bruke den).

Her kommer også noen av skjellene fra den omtalte pakken, mens resten fantes i bestemors tøler.Her er skjellene brukt i front, mens øverste del del består av små ferskvannsperler og sølv.

Bestemor mener bestemt at hun kan utsette dere for store sjokkskader hvis hun viser alle 6 smykkene i samme innlegg, så her må det trås varsomt. Men dere kan få se et helt annerledes smykke som ble laget denne søndagen.

Nå er det store smykker som er in, og dermed ble det et lite eksperiment med det. Klasesmykke kaller jeg det, for anhenget er rett og slett en perleklaseTurkis og limegrønt er en lekker kombinasjon, og det er faktisk en av mine favoritter året rundt. Det er kjempegøy å smelle til med farger i den mørke årstiden.

Det endelige resultatet ser dere her:Der nok heller ingen hemmelighet at bestemor er veldig glad i doble smykker, og her er den innerste lenken festet med låser. Alle skjønner helt sikkert at da kan den enten tas av eller flyttes litt opp og ned  på den lange delen. Smykket måler ca. 34 cm fra låsen og ned til ringen som anhenget er festet til.

Nå forventer bestemor at det strømmer på med kommentarer over hvor imponert dere er, så det er bare å kaste seg over tastaturet.

Ha en fantastisk vinterdag - med eller uten stor produktivitet.
lørdag 27. november 2010

Et par nye smykker og Give Away


Dagene flyr, og det er ikke alt det er mulig å komme i mål med. Slik er ihvertfall ståa i bestemorheimen.

Adventsstaken er på plass, og noen nydelige lilla engler. De overvintrer som pynt på soverommet, men i adventstiden får de komme inn i varmen.  Kongerøkelse er et must i hele desember, og den duften er helt fantastisk. Dette er noe bestemor husker fra sin spede barndom og som fyller meg med gode minner.

Min mor var helt fantastisk med å pynte til jul og advent, og noe av det staseligste jeg husker fra barndommen og som ingen andre hadde make til, vil jeg gjerne fortelle dere.

Det var en ganske stor speilflate som ble lagt på kaminen, og snøen (bomull) ble dandert rundt. På isflaten (speilflaten) var det masse, masse nisser - på kjelke, på ski og på skøyter. Noen satt rundt et bål og koste seg. Sjeldne skatter, men min far drev en liten butikk, eller kanskje det er riktigere å kalle det krambu, og fikk fatt i masse flott fra diverse agenturer.

Dette var tanker som kom da bestemor ordnet med kongerøkelsen i dag.

Så var det smykkene da.

I dag går vi for grønt. Det er en farge som passer utmerket til noen av høstens og vinterens motefarger, nemlig kamel, karamell og konjakk


Anhenget består bl.a. av en litt stor krakelert perle, og denne perletypen er absolutt blant bestemors favoritter. Dette er et dobbelt smykke, og det er brukt flere sjatteringer i grønt, små sølvperler og asymetriske halvedelstener.Det neste er 4-dobbelt, og her er det små grønne perler i ganske mange sjatteringer


Litt forskjellige dippedutter nederst på hver lenke

Og så var det bestemors Give Away.

Lilla er tydeligvis en favoritt blant dere bloggevenner, og når lilla til og med er adventsfargen  ble valget enkelt.

Dette kan bli ditt innen ganske kort tidSelvfølgelig er det noen krav, og de er nok av det vanlige slaget:

Kommentar til dette innlegget gir 1 lodd.

Er du følger, eller legger deg som følger, får du to lodd.

Linker du, får du tre lodd.

Som vanlig har bestemor satt forholdsvis kort tidsfrist, og trekningen blir allerede neste søndag.

Blir du med?

Ha en nydelig lørdag alle sammen, og husk at adventstiden skal inneholde mye kos.

tirsdag 23. november 2010

Nye smykker fra bestemorheimen

Også denne gangen må jeg starte med å takke. Det er kommet både forslag til fargekombinasjoner og antydninger om pris.

Tusen, tusen takk til dere alle.

Først vil bestemor vise to nye varianter av samme perletype. I mitt hode kalles de for sirupspekelasiesmykker (langt ord, men fant ikke på noe bedre). I forrige innlegg viste bestemor et i lilla, og her er altså de to nye


Her er det brukt mellomperler som sjatterer i orange og gult med en liten sølvperle på hver side.

Tradisjonen tro må det selvfølgelig være med et bilde av hele stasen


Her er variant nr. 2, og min venninne kaller fargen røkblå. Er det riktig betegnelse eller?På dette har bestemor valgt små sølvfargede peler og noen litt større, som er asymetriske og selvfølgelig i sølv de også.

Det er nylig kommet en ny type ferskvannsperler på markedet, og da måtte det jo kjøpes noen. Det er farlig å la bankkortet ligge ubrukt vet dere.Det må nok gjøres en endring på høyre side, for her har bestemor selvfølgelig vært så ivrig at noen av perlene ligger feil vei.

Nedenfor ser dere et i andre farger


Presentasjon på "catwalken" er over for i dag, og kommentarrunde skal det selvfølgelig også bli, men muligens ikke før i morgen.
Det er ikke så lenge til en venninne kommer, for vi skal på en ørliten handlerunde. Liten, forresten? Det var vel å ta litt hardt i, for det må jo bli litt varmgang i kortet.

Ha en flott ettermiddag og kveld - med eller uten varmgang i kortet.

lørdag 20. november 2010

Flere smykker


Tusen takk for alle flotte kommentarer til mitt forrige innlegg. Det er så morro å lese, og det gir både inspirasjon og glede. Jeg setter pris på hver eneste kommentar.

En konklusjon som angår dere som kommenterte:

LILLA er nok en klar vinner.

Godt at bestemor har et par lilla eksempler å vise denne gangen også. Nei, forresten, det blir jo tre, for et nytt prinsessesmykke må selvfølgelig være med i opptellingen.

Eventyret om Rødhette kjenner vel alle. Hun som skulle til bestemors hus med kaker og brus. Godsakene hadde hun med seg i en kurv. Fra bestemorheimen skal det også bli en kurv, men med et annet innhold.

Da blir det som forrige gang. Vi starter med prinsessesmykket:


Kurven er fyllt med bittesmå lilla perler, og resten av smykket består av lilla krakelerte perler pluss småperler i sølv og lilla (som i kurven).

Hele stasen ser dere herFør det blir mer lilla, tar bestemor med en blå modell, for blått er flottAnheng i forskjellige blåtoner, men ikke for mange perletyper. På resten av smykket er det brukt helt identiske perlerRoper dere om mer lilla?

Ja da. Her kommer et parBestemor har nok brukt lignende kombinasjoner tidligere, men det er umulig å finne opp hjulet på nytt hver eneste gang. Kanskje dere kan hjelpe? Kommer tilbake til det på slutten av innlegget.Krakelerte perler, små duse lilla perler og blanke halvedelstener.

Den neste lilla modellen ser mørkere ut på bildene enn i virkeligheten, men det kunne kanskje vært lagt inn noen helt lyse lilla perler. Det blir imidlertid ikke gjort i denne omgang.Vel, dette er bestemors visning for i dag, men også disse ble laget under bloggtørken. Forsøker liksom å imponere litt med noe.

Over til hjelpen jeg gjerne vil ha og som bestemor vil sette STOR pris på å motta.

Jeg er nok ikke særlig vågal når det gjelder å sette sammen totalt forskjellige farger på perlene. Noen av dere som bl.a. syr, er utrolig flinke til det.

Er det en spesiell fargekombinasjon du kunne tenke deg at bestemor skal lage?

Avslutningen blir en liten betroelse og noe som er veldig vanskelig, nemlig

Å FASTSETTE PRISEN

Arbeidstiden kan ikke beregnes, for det er rett og slett en umulighet. Det kunne vært spennende om noen av dere som finner et favorittsmykke tør å fortelle meg hva dere ville betalt. Dere skal slippe å gjøre dette for åpen scene, for bestemor ser det viktige poenget i at det kan bli i meste laget. Hvorfor ikke sende meg en mail?

Ha en flott søndag - med eller uten problematiske priser.torsdag 18. november 2010

Bloggtørke og smykker i lange baner


Bloggtørken har sin årsak i at direktøren i bestemorheimen har vært syk, og sannelig har det tatt tid å vente på bedre dager. Bestemor synes hun har flydd fra bydel til bydel, for noen prøver skal gjøres et sted og andre undersøkelser et annet sted. Nå er det foreløpig bare et par "flyturer" som gjenstår, ihvertfall ifølge det som er bestemt så langt.

Men det finnes alltid lyspunkt, og et av bestemors lyspunkt har vært at smykkeproduksjonen har gått unna.

Hvor mange som er laget vil forbli en hemmelighet til alle er vist på bloggen, og derfor er det bare å kaste seg ut i visningen av noen.

I håp om at dere vil henge med i innlegget, blir det minimalt med kommentarer til hvert enkelt smykke

Here we go:


Dette er ment å være til en liten prinsesse.Lilla er en klar favoritt hos mange, og dette er et enkelt og delikat smykke. Det synes ihvertfall bestemor.Svart er også alltid en vinner ifølge eksperteneSkjell med fine sjatteringerTurkis og gyllent er en flott kombinasjon, og alle ser selvfølgelig at selve anhenget har litt gyllent. Akkurat dette anhenget finnes i flere farger i bestemors rikholdige utvalg av perler.Slik ble hele stasenLilla nok en gangHer er samme anheng som på det turkis og gyldne, men det er utrolig hvor forskjellige de erDenne gangen ble det et langt smykket med innerlenke.

Da er dagens visning i mål, og det hadde vært kjempeflott om dere som skriver kommentar vil utrope en favoritt.

Min kommentarrunden blir kommer i løpet av ettermiddag/kveld.

Ha en flott ettermiddag og kveld - med eller uten flyturer til helsevesenet.Ha en flott ettermiddag og kveld - med eller uten flyturer.
søndag 7. november 2010

En vinner og to smykker

Ja, da kan vinneren av min Give Away utropes, og den heldige var:

laila-karin.blogspot.com

Hvis dere ikke har vært innom hos henne, må dere sannelig ta dere tid til det. Hun er en virkelig mester med fotoapparatet, og hos henne ser du de vakreste fugle- og blomsterbilder. Her er det bare å si:

SE OG NYT!!!!

Bestemor forsøker etter beste evne å holde et høyt tempo, for nå er det faktisk slik at noen smykker blir revet ut av hendene på meg straks de er ferdig. Selvsagt er det gøy, men det skal jo helst være et rikholdig utvalg på julemessen også.

Her er helgens produksjon, hvorav det ene skal til Stavanger, og det kan vises først


Etter ønske om et kjede som bare kunne slenges rundt halsen, har bestemor valgt helt ensartede perler - krakelerte i turkis.

Disse finnes i fargene svart, lilla, rosa og cerisse (i min beholdning)Det føles som om det var i forrige århundre jeg laget noe i rødt, så det ble faktisk ekstra spennende å dykke ned i den røde perlebeholdningen.

Basisen er sølvfolierte perler, som jeg dessverre ikke får tak i lenger, men har noen i gyllent og grønt i beholdningen.

Slik laget bestemor anhengetEn sølvfoliert perle har fått sølvfarget, asymetrisk ramme, og videre er det brukt krakelerte glassperler og halvedelstener


Til slutt en liten melding til alle dere som IKKE vant. Det blir en ny Give Away i desember, men når det gjelder den, vil bestemor gi dere en utfordring:

Hva ville DU ha ønsket å vinne?

Ha en nydelig dag og hyggelig kveld - med eller uten utfordringer.lørdag 6. november 2010

Ferskvannsperler og et par ord om min Give Away

Bestemor ligger langt etter rundeskjemaet, så nå må tempoet opp på et helt annet nivå. Det er mye som skal gjøres både når det gjelder julemarkedet og bestillinger.

Nissefar tok sin del av tiden, og i jeg takker alle dere som kommenterte og la igjen hyggelige meldinger. Vi er tydeligvis mange som har fått oss en god latter, og bestemor sysler faktisk litt med tanken om å kåre årets versting.  Kanskje noen har et godt tips?

Men nå er det på tide å vise hva som er produsert i bestemorheimen i det siste, og smykkene er laget av ferskvannsperler - bortsett fra dette

På midten er brukt en perle med strass og ved siden av har jeg brukt doble perlehetter med strasseffekt. Dette skal være med på julemarkedet.

Dermed er det over til ferskvannsperlene. De har en fantastisk effekt, og det er faktisk vanskelig å si hvilken farge som er flottestFår å gjøre litt ekstra ut av anhenget har en dråpeformet krystall fått være medEn annen variantBestemor har flere farger på lager, og det går forholdsvis fort å tre disse.

Hva er din favoritt?

Når det gjelder bestemors Give Away, som trekkes i morgen kveld, er det en viktig ting å presisere:

Øredobbene er et eksempel, og vinneren kan selvsagt velge farge og lengde.

Ha en fortsatt fin dag - med eller uten rundeskjema.

tirsdag 2. november 2010

Kjære julenisse, NÅ LEVER DU FARLIG

Hvis du leser noen ønskelister uten å ha likestillingsbrillene på, så kommer denne og tar deg. Bestemor har spesialavtale med bamsefar


Så skjedde det i år også, og bestemor har hjertebank og høy puls.

I fjor var det en reklameavis fra COOP som forårsaket bestemors raseri, og i år er det siste utgave av KK. Det ble kjøpt
fordi det på forsiden sto

199 fantastiske juleideer.

De fantastiske juleideene er bestemor fortsatt ikke i stand til å finne, så istedetfor fryd og glede ble det en rasende bestemor som slengte alt annet til side. Her måtte det blogges.

Det er bare å kaste seg ut i det

Først ut er side 13

Kjære julenissen! Ønskeliste til mannen

La han aldri gå seg vill i skogen igjen.
Bestemors kommentar

For kr. 3300,- får du en GPS som har alle løypene inne.
Løp og kjøp

Neste ønske
En slagkraftig borhammer til kr. 2000,-

Bestemors kommentar:
Tenk at du for denne minimale summen kan bli populær hele julaften

Ellers er det gode skinnstøvler, ferdigslitte jeans, mansjettknapper med hodeskaller, en god konjakk og litt annet småtteri.

Bestemors kommentar

Med litt konjakk i blodet, slagkraftig borhammer og hodeskaller kan det bli en spennende julaften.

Dermed er tiden inne for å bla til side 14

Kjære julenissen. Ønskeliste til kjæledyret

Tenk å glede en firbent venn med seng i acryl? Den koster bare kr. 10300,-

Hvis du sliter med å tilfredsstille pusen sine kulturelle behov, kan du kjøpe en CD. En komponist har sammen med en kattespesialist laget avslappende musikk som kan anbefales når pus er alene hjemme.

Hva med et ekslusivt halsbånd belagt med svarovskikrystaller til den bagatellmessige prisen av kr. 2.490,-?

Underlagsmatte til ekstremt kule katters matfat er muligens et MUST?

Bestemors kommentar:

Det er ikke ment å fornærme dyrevenner, men dette er vel å strekke det vel langt.

Om dette har noe med likestilling å gjøre?

Nei, ikke sett med bestemors øyne (foreløpig), men vi gjør et hopp til side 69

Dette virker ganske kjønnsnøytralt i utgangspunktet, fordi her står det

Shopping - Bakerens små gleder

I tillegg til kjøkkenvekt, desilitermål i gladrosa og pepperkakeformer, må du kjøpe et ordentlig feminint forkle - med seler og kappe nederst.

Bestemors kommentar, eller rettere sagt, spørsmål

Kjenner du bakelysten strømme gjennom deg?

Skal du i gang med ovennevnte sysler må du ha kjevle, slikkepott, kakespade og pensel.

Så da melder det seg noen spørsmål i et stakkars bestemorhode:

Hvorfor må kjevlen være lilla?

Hvorfor må slikkepotten være rosa?

Hvorfor må kakespaden være knall rosa (gladrosa?)

Hvorfor må kakepenselen være rosa? Denne har riktignok blå bust og noen blå polkadotter, så det er vel for at det hele også skal ha et maskulint preg.

Vel, vel. Noe kan vel gjøre nytten. Kjevlen kan du bruke som forsvarsvåpen etter at far har fått i seg litt (for mye) av konjakken og setter i gang med borhammeren.

Det er mulig at det er bestemor selv som lever farlig nå, for det står litt dårlig til med juskunnskapene.

Kanskje blir det anmeldelse og arrestasjon for å henge ut bladet?

Håper det kan bli fengselsstraff, for da vil bestemor sikkert finne mye å hisse seg opp over:

Rommet er for lite (det heter vel egentlig cellen)
Flatskjermen er for liten
Badet mangler fliser
Det er gitter foran vinduene
Kurstilbudet er fordårlig. Spesielt når det gjelder fotografering og blogging.

Det blir et par pluss for at bestemor har gratis kost og kanskje får noen færre kroner på strømregningen.

Ha en flott kveld - med eller uten opphisselse.


mandag 1. november 2010

En liten Give Away

Det går rett og slett over stokk og stein for bestemor når det gjelder fotografering og diverse annet i denne digitale verden. Om jeg bare hadde en brøkdel av den tålmodighet jeg har med perlene... Da skulle det blitt ordentlig sving på sakene.

Men pytt, pytt. Ta det som det er. Det viktigste er vel at bestemor henger med (om litt etter).

En liten Give Away må det bli nå når vi er i gang med november måned, og denne gangen er premien


Et sjal i høstens farger og øredobberEn søt engel i flott pose (dvs vinneren får to slike)

Det følger et par krav med, og de blir av det vanlige slaget

Kommentar til innlegget gir 1 poeng

Link gir 2 poeng

Trekningen blir allerede førstkommende søndag kveld. Å strekke det utover hele november, har bestemor heller ikke  tålmodighet til.

Hiv dere rundt og bli med. Det er også en tredje ting med i premien, men det blir en overraskelse. Vi må ha litt spenning i hverdagen.

Ha en super dag videre, mine venner - med eller uten tålmodighet.