mandag 28. februar 2011

VM smykker

Det føles lenge siden sist det var et innlegg herfra, men jeg har ikke hatt VM ferie. Enkelte ganger må det prioriteres beinhardt, og da er blogging noe av det første som ryker. Til tross for full timeplan har det blitt tid til litt perling, så nå kommer resultatet.

Grønt er så absolutt skjønt, og det er en modell som har vært brukt mye som er utgangspunktet. Kanskje den burde kalles en kort og en lang?

Her er de grønne og skjønne perlene


Ulike perletyper, men ensartede i fargen. De lange stavene og kulene med antikkfinish ble på en måte prikken over i-en, synes jeg.

Det vakre anhenget jeg var så heldig å få sammen med en premie er brukt på den lange lenkenHele stasen ble slikArmbånd ble det også, mens jeg har kuttet ut øredøbber. De blir aldri brukt likevelAt blått er flott har vi vært enige om før, men denne gangen er det blitt en helt ny modell.

Utgangspunktet var en ny lenketype jeg har fått tak i og plutselig slo tanken meg:

Hvorfor ikke legge en perle i hver ring?

To smykker er det blitt, og dere skal få se det korte førstBare to perletyper er brukt (bortsett fra anhenget). Jeg synes kombinasjonen av blåtoner er fin.

Anhenget på det lange smykket ser dere herDen store blå perlen har fått et såkalt klaseanheng, og på det lange smykket henger perlene løst inni hver ringDermed ble det sannelig en ny type armbånd ogsåHar bare brukt ringer på det jeg kaller oversiden av armbåndet, for jeg elsker å bruke elastisk nylontråd til armbånd. Da slipper jeg plunderet med lås.

Nå skal jeg ha en kommentarrunde, men det er ikke tid til å se over alt dere har gjort i løpet av de siste dagene. Da blir jeg aldri ferdig.

Det er vel bedre med et liten kommentar, enn ikke noe besøk i det hele tatt.

Ha en flott dag videre - med eller uten VM smykker.


onsdag 23. februar 2011

Sommerskjørt og pakke

Vi er mange som lengter mot vår, og i går kom jeg på at jeg kunne forsøke å lage et par nye lysglass til å ha på altanen. Utgangspunktet var et stykke blondestoff og et par tomme rødbetglass.

Ikke helt enkelt å dekorere med blondestoff, og dessuten er det jo greit om ting kan vaskes. Her måtte alle kreative (de få jeg har) hjerneceller settes i sving. Og sannelig ble det en løsning.

Ved hjelp av elastisk nylontråd sydde jeg noe så enkelt som en tråklekant øverst, og dermed var den delen i boks. Men øverste del av glassene måtte det også gjøres noe med, og da var det å finne mer blonde. Glassene har fått betegnelsen skjørt med høyt liv.

Dermed har bestemor to fine lysglass å sette ut til våren. Det er for tidlig å tenne lys for å se hvordan det vil ta seg ut, men her er stasen


En fjær og blomst pynter opp "beltet" og på det andre skjørtet plasserte jeg et par sommerfuglerBle de ikke litt søte? Nå forventer bestemor de helt store ovasjoner fra dere.

Jeg har vært så heldig å vinne to premier i løpet av kort tid. Den ene er allerede blogget om, men den andre kom i gårHerlig med knappenåler som viser, og den fine notisboken er allerede i bruk. I den har jeg notert hva som skal være med til neste treff i hobbyklubben. Her er det orden i sakene skjønner dere.

En nydelig bling, bling ble også min. Den skal komme opp på veggen ganske så kjaptPremien har jeg vunnet hos Mies mirakler. Hun strør om seg med flotte premier, så der må dere hive dere på.

For en tid tilbake kom det et par nye puter i hus. Ikke av det spennende slaget, men med litt pynt ble de ok.Denne blåfargen er en av mine favoritter, og siden bestemor er ganske symetrisk av seg, måtte det bli tilsvarende pynt på den andreMed stearinys i samme farge, ble det enkelt og faktisk ganske stilig. Jeg er ihvertfall fornøyd selv, og det er jo det viktigste.
Heklesaken som jeg har plassert tingene på for fotografering, er faktisk et gammelt sjal. Jeg var så inderlig lei av å se printeren naken og kald, så den har fått duk over seg. Det er tross alt ikke hver dag den er i bruk, så det er fort gjort å få den skriveklar.

Hodet jobber med et bestillingssmykke, men samtidig har jeg hatt en fullstendig gjennomgang av et par skap. Vi kan vel kalle det begynnende vårrengjøring. Når bloggrunden er ferdig, skal jeg gå gjennom en stabel med diverse magasiner, for her skal det kastes med har hånd.

Ha en super dag videre - med eller uten begynnende vårrengjøring.tirsdag 22. februar 2011

Spektakulært smykke

Bestemor har ikke fått ordet helt på hjernen, men siden ordet spektakulært betyr oppsiktsvekkende, så våger jeg å bruke den betegnelsen på mitt nye smykke.

Har noen av dere sett slike perler før?


Litt oppsiktsvekkende (spektakulær) form på denne perlen og herlige farger på mønsteret.

De andre perlene er også nytt i mitt lager og både de runde og stavene kan brukes til mye forskjellig.

Et mønstret hjerte ble et opplagt valg til denne modellen, og slik er anhengetOg da gjenstår det bare å vise hele stasenNå skal jeg pakke det som skal være med til hobbygjengen. En vil lære å hekle, en annen vil lage seg treradet armbånd og resten er mer eller mindre selvgående.

Kommentarrunden tar jeg i kveld, så dere får besøk.

Det kommer en give away om ikke så lenge, men jeg har ikke helt bestemt hva premiene skal være. Skal jeg trø til med samme som sist, kanskje? Si din mening. Det setter jeg umåtelig stor pris på.

Ha en strålende dag - med eller uten spektakulært smykke.


mandag 21. februar 2011

Det gikk som en lek

Da sikter jeg til de 22 sidene som skulle fylles ut i forbindelse med med min kreftsykdom. Det kom så mange oppmuntrende ord fra dere at det gikk som en lek. For de som ikke leste det innlegget jeg sikter til, så vil jeg si at jeg har ikke kreft nå. Jeg er frisk som en fisk.

Skjemaene gikk i posten i dag.

Det som ikke gikk like lekende lett, var å lage smykket som var hovedpremien i min siste give away. Jeg får nesten litt prestasjonsangst når jeg ikke vet så mye om smaken til den som skal ha smykket.Men det var ikke vanskelig heller, bare så det er sagt. Jeg måtte selvfølgelig ha  noen innspill fra vinneren.

Utfra dette valgte jeg farger og modell, og som dere ser av teksten på bildet, så er smykketBildet er tatt i kveldsmørket, men de oransj perlene er akkurat som på bildet i virkeligheten.

Det er ikke mange av smykkene jeg lager som har egne navn, men akkurat denne modellen kaller jeg klasesmykke.  Det er selvfølgelig fordi anhenget er en klase av perlerDet kommer snart en ny give away her på bloggen, så dere får bare følge med.

Ha en flott kveld - med eller uten klasesmykke.
lørdag 19. februar 2011

Utført og planlagt arbeid

Det er greit med alt som er gjort, men det er sannelig greit med planer også. Med tanke på at det er åpning av VM i Oslo på onsdag, er det godt å ha noe som fingrene kan jobbe med. Derfor har bestemor prikket inn sin type VM-form.


Men det som allerede er utført har med dette bordet å gjøre


Jeg er vel kanskje ikke alene om å ville hatt klørne i dette, men det er dessverre en umulighet. Bordet tilhører Loddefjord kirke, og står i våpenhuset. Tidligere har bordet vært skjult under en stygg duk (etter min smak), så her ble det forandring. Ingen har gitt noen retningslinjer, men noe bling, bling syntes jeg ikke passet.

Spent på løsningen?

Slik ble den"Løperen" er en håndheklet gardinkappe jeg hadde i skapet, og bildet er googlet. Lykten kjøpte jeg på Nille og boksen bak til høyre er en gammel kollektbøsse. Steinene rundt kubbelyset synes jeg passet fint på det rustikke bordet, og hvilken blomst passer vel bedre i en slik sammenheng enn en fredslilje?

Det er mye annet som skal gjøres i kirken, men det tar jeg litt etter litt. Utstyrt med egen nøkkel kan bestemor gjøre tingene når lysten og motivasjonen er der. Jeg synes faktsik det er både spennende og utfordrende å holde på med dette.

I bestemorheimen er det kommet nye perler på plass, og det er her det planlagte arbeidet kommer inn i bildet. Her er det en sorteringsjobb å gjøre, men det er plass i skrinene til alt sammenMe like!!!!

Dette var det morsomme Postman Pat kom med, mens den andre tingen slett ikke kan kalles morsom. Her ser dere hva det dreier seg omJa da, jeg har hatt nyrekreft, men det blir faktisk 10 år i november siden jeg måtte fjerne det høyre nyret (det heter faktisk et nyre - bare så det er sagt).

Dette er et forskningsprosjekt, og det er ikke mindre enn 22 sider som skal fylles ut. Det er selvsagt frivillig å delta, men klart jeg vil gjøre mitt. Ikke alle er så heldige som meg, nemlig å få bli frisk etter så alvorlig sykdom.

 Jeg  hører til den kategorien som synes vi har et fantastisk helsevesen, men det betyr ikke at alt er like bra. Dessuten - vi har forskjellig oppfatning av hva f.eks. god pleie er, mens det bare er forskningen som kan gi bedre behandlingsformer. Hvis det som finnes i min pasientjournal og min tid over 22 sider tettpakket med spørsmål kan være til nytte, så gir svaret seg selv.

Ha en flott lørdagskveld - med eller uten spørreskjema.torsdag 17. februar 2011

Smykke og annen perlepynt


Bestemor har lenge hatt to fine hjerter liggende, og nå har det ihvertfall blitt et smykke med det ene


Perlevalget var egentlig enkelt, for jeg hadde også de i tølene mine. Hjertet er ganske stort, og derfor er det brukt en lenkebiter før de første, store perlene. Ellers ville det blitt for kompakt.

Har ellers brukt perlehetter og tinnlignende perler med blomstermotivDet neste hjertet er i, ja, blått og gråtoner. Kommer visst aldri unna det blåEllers har bestemor forsøkt ulike perletyper til lyspynt, og resultatet ble ihvertfall sånn noenlunde.


Litt i største laget de hvite perlene, men det får duge
Det blir jo påske i år også, og gule perler har jeg drøssevis av.

Til slutt skal jeg dele et godt tips med dere. Jeg er vel ikke alene om å streve med en del prilapper og lignende som man skulle tro var limt ekstra godt fast?

Her er mitt vidundermiddelSitrusrens er et must hos meg. Spray på, vent noen minutter og sjyll av. Du finner den bl.a. hos Jernia.

Da gjenstår det å ønske dere en flott ettermiddag og kveld - med eller uten sitrusrens.


tirsdag 15. februar 2011

Premie og et koselig besøk

Bestemor har vært så heldig å vinne i en give away. Det ble ikke 1. premie, men jeg er overbegeistret for premien jeg fikk. To festlige rammer er blitt mine, men det dukket opp litt av en overraskelse. Se den herlige duken


Gleder meg virkelig til å ta den bruk. Dette er virkelig en smak av sommer.

Ikke nok med dette, men det kom perler også. Nydelige ferskvannsperler, som er helt eventyrlige til vår- og sommerbrukSe dette nydelige anhengetDere kan tro jeg gleder meg til å lage noe av disse vakre tingene. Har en tanke om hvordan anhenget skal anvendes, men det forblir en hemmelighet inntil videre.

I ettermiddag fikk jeg besøk av en hyggelig nabo, og vi har alltid mye spennende å snakke om. Jeg tror det spenner over de utroligste felt, og vi skjønner aldri hvor timene har blitt av når vi forlater hverandre. Her i borettslaget renner vi ikke dørene ned hos hverandre, og det er en uskreven regel at hvis den ene skal besøke den andre, så ringes vi alltid i forkant. Ikke fordi det skal være noen stor oppvartning, men ganske enkelt fordi vi vil vite at det virkelig passer for den andre.

Jeg kunne nok ha skrevet mye om samtalen, men det er rett og slett bare en liten ting jeg vil nevne. Husker noen av dere mitt innlegg om det spektakulære?

Vel, min gode nabo og jeg har tidligere snakket om bruken av dette ordet. I mitt blogginnlegg nevnte jeg at vi ville komme til å høre dette ordet mange ganger i forbindelse med VM i Oslo. Det er fremdeles 8 dager til åpningsseremonien, men det har vært offisiell åpning av den nye Vikersundbakken. Og her flesket kulturministeren til og sa i sin tale at her ville vi nok få se mange spektakulære skiflyvninger.

Hallo? Hvordan kan skiflyvning bli spektakulært? Enten "flyr" de langt, eller de "flyr" kort. Selvsagt kan det ende med fall, men er det noe spektakulært med det? Utstyret kan heller ikke være spektakulært, for der er det ganske strenge regler.

Ja, ja - forstå det den som kan.

Ha en flott kveld - med eller uten spektakulær "flyvning".


søndag 13. februar 2011

Dans og ekte glede

Det første bestemor gjorde da strømmen var tilbake fredag kl. 1500 var å sette på TV -  nærmere bestemt CNN. Situasjonen i Egypt har vel alle fulgt, og jeg må si jeg var utrolig spent på hva denne fredagen ville bringe. Etter motstridende meldinger torsdag kunne egentlig alt skje nå.

Og plutselig eksploderte det. Elleville jubelscener med dans og sang fyllte Tv-skjermen. Folket hadde fått sin seier, og aldri før i historien har en revolusjon gått for seg uten vold fra opprørernes side. Jeg fryder meg sammen med det egyptiske folket. Hele natt til lørdag ble det sunget og danset i gatene.

I går var det Grand Prix. Og også her ble det dans og ekte glede. Nå er det haba-haba som gjelder. Snakk om kontraster. Det er vel stor sannsynlighet for at det ble danset haba-haba til langt uti de små timer.

Hvordan er det med deg? Har du lært deg dansen?

Det er stor glede i bestemorheimen også, selv om det ikke danses. Jeg fant en eske med tre lysestaker i glass og fikk lyst til å gi de litt dekor. Og her sto lykken meg bi. Endelig klarte jeg å få til motiver med dybde i.

Det har gått mye i blått i den senere tid, og sannelig ble det ikke blått denne gangen også


Ble de ikke fine kanskje?

Gjorde et tappert forsøk på å fotografere med lys i, men det ble nok ikke helt vellykket. Samma det. Dere kan få se detDisse passer godt til et blått servise som jeg kjøpte for mitt første julegratiale.  Vi er altså helt tilbake til 1971Solide tekopper og jeg har også kaffekopper med fløtemugge og sukkerskålNå skal herlighetene tas i bruk igjen. Jeg kan enda huske følelsen jeg hadde da jeg vandret ut av butikken.

Jeg har faktisk hatt fingrene mine i andre farger og, for jeg har reparert noen smykker for en bloggedame. Neste smykke herfra blir ihvertfall ikke blått, for nå skal jeg begynne på det som var hovedpremien i min give away.

Ha en fortsatt flott søndag - med eller uten blått.fredag 11. februar 2011

Blått igjen

Det har gått litt på halv åtte her. Vi var uten strøm halve gårsdagen, og i dag var vi koblet ut fra 0700 til 1500. Årsaken er nye sikringsskap og innmat.

Det blå smykket jeg viste for noen dager siden har gjennomgått den planlagete forandring. Perlevalget er det samme, og anhenget laget jeg på en måte som det er lenge siden jeg har gjort


Samme perler er brukt i hele smykket
I forrige innlegg viste jeg en lilla modell, og siden alt har vært ute av funksjon er, viser jeg bildene på nytt


Dette anhenget kan brukes enten med begge eller bare en av delene. De er nemlig festet med låserPerlevalget ser dere litt bedre herUnder er bare hjertet med som anhengOg her ser dere uten hjertetNå må jeg henge i å få gjort alt som krever strøm. Sannelig godt det ikke er ofte vi er i denne situasjoen.

Ha en herlig fredag - med eller uten strøm.

torsdag 10. februar 2011

Det ble ikke lilla og hvitt

Det ble lilla og sølv, som er en fin kombinasjon, synes jeg. Selv om dere har sett smykkemodellen før, så har dere ikke sett den i lilla. Dere har heller ikke sett den detaljen som jeg har laget nederst før.

Denne gangen tar bestemor og legger bildet av hele smykket øverst. Det må jo være litt variasjon på tingene


Duse lillatoner og alle perlene er stæsjet med perlehetter. Som mellomperler har jeg brukt to typer fasseterte i sølv  - dråper og runde. De ser dere godt på bildet underHjertet har mønster som passer til perlehetteneHjertet er festet med en lås. Det ble gjort fordi det lå noen lilla perler igjen, som ble tredd på en stav. Dermed kan du forlenge anhenget ved å ta hjertet avog sette på staven

Eller du kan rett og slett bruke begge delerDen var vel rimelig glup, den der? Tror ideen må videreutvikles.

Perlelysten er tilbake for fullt, så nå skal mine egne smykker gjøres vår- og sommerklar.

Ha en flott dag og kveld - med eller uten glupe ideer.