onsdag 30. mars 2011

En turkis bestemor

Tror jeg gjør som sist og tar smykket først. Også denne gangen er det valgt ganske ensartede perler


Anhenget er en ny typeLitt feil med beskjæringen her, men under ser dere hele stasenArmbånd er på planleggingsstadiet og skal bli litt annerledes enn de jeg har laget før. De runde perlene kan fint settes sammen med grønt også, og det er slett ingen umulighet at det dukker opp - en gang i fremtiden vel og merke.

Smykket er i første omgang tenkt til denne jakkenBare for å ha sagt det. Sjalet har gamla malt sjøl.

Broderiene på jakken synes jeg er veldig fineNeste variant er også greit til en fin vårdagSkjørt i samme turkisfarge henger i skapet, og et par turkis boots står klar.  Men hva tid kommer våren?

Ha en flott dag videre - med eller uten turkis antrekk.


mandag 28. mars 2011

En limegrønn bestemor

Overskriften forteller vel egentlig alt, for her blir det limegrønt fra topp til tå. Nesten.

Vi tar smykket først, som er en helt enkel modell og med bare tre forskjellige perletyper


Det er god avstand mellom stavene


Armbånd i standardutgave er det også blittDet var en limegrønn jakke jeg hadde i tankene da settet ble laget, men så kom jeg plutselig på drakten......

Ut av skapet med den, og da husket jeg sjalet.....

Lyst å ta en titt?Den er mer limegrønn enn på bildet i virkeligheten. Skjørtet er faktisk akkurat passe på lengden, så da får vi bare vente på en fin vårdag.

Veske har jeg også. Den er kjøpt på salg hos Panduro for flere år siden og stæsjet av gamla etter alle kunstens reglerI tilfelle bestemor skulle føle behov for enda mer pynt, så finnes det en liten veske i tilleggKan faktisk henge den rundt halsen om jeg vil. Minien  har lang hank, som også er pyntetDet som mangler er limegrønne sko, men det er fullt mulig å male et par av de jeg har fra før.

Ha en super kveld - med eller uten limegrønt.søndag 27. mars 2011

Det handler om blomster

Det går unna på blomsterfronten bokstavelig talt. Etter hvert som blomster deles ut, fylles skålene på nytt. Nå har gamla funnet fram garn i alle regnbuens farger og all verdens tykkelser. Her er de siste fra produksjonen


Skålen er etter mine foreldre, og når jeg først var i støtet med å hente fram noe fint å legge blomstene i, kom også denne saken i brukOgså den fra mine foreldre. Ganske fullt her, men jeg har en plan....
Store blomster i herlige gladfarger skal nemlig brukes til pynt på denne vesken, som omsider er blitt montert og tovet
Skal det være blomster, så skal det være blomster. Et nydelig fat som også er et minne etter mine foreldre, er kommet frem fra glemselenEn vakker håndmalt skål ble min under middagsbesøk hos en venninne. Siden det handler om blomster, må den også vises

Man trenger sannelig både farger og blomster slik som været er. Tidlig i dag var det snø, men den har heldigvis regnet vekk. Jeg får si som jeg har sagt før. Når det ikke er vår ute, får vi hente våren inn.

Ha en super dag videre - med eller uten blomster.


torsdag 24. mars 2011

Smykke og påskepynt

Kansje bestemor kunne kalt det påskesmykke?

Det er faktisk ikke av ny dato, men det ka jo vises likevel.


Lenge siden jeg har laget noen "høyhalset" modell nå, så det kan jo settes på arbeidslisten.

Det er mange som er i full gang med å lage påskepynt, så jeg fant ut at det var på tide å pusle litt med den slags her også. Men aller først kan dere få se en vase og telysglass som jeg laget for flere år siden. Jeg visste til og med hvor jeg hadde det. Gasnske imponerende bare det, spør dere megPerler kan brukes til så mangt, og jeg husker jeg laget en blanding av småperler - rett og slett en perlecocktail.

I vasen pleier jeg ha en plante, og valget blir som oftest lilla krysantemum.Den hvite kanten heter outliner og finnes på tube. Jeg brenner glassene tidligere enn det som står på tuben, for da får jeg den fine perlemorseffekten. 

Litt nytt må jo til og derfor har jeg heklet blomster av det helt enkle slaget. De skal henge på en kombinasjon av spraylakkerte kvister (sølv) og frisk bjørk. Og litt annen stæsjSlike blomster hekles på en, to tre - bokstavelig talt. Det er bare tre omganger, og du gjør det slik:

Hekle 7 luftmaster og sett de sammen med en kjedemaske.

Hekle 3 luftmasker (= første stav) og 19 staver (totalt 20). Avslutt med kjedemaske i første stav.

Hekle 1 luftmaske, 1 stav i neste stav, 2 staver i neste stav, 1 stav i neste stav, 1 lm, 1 fm i neste st. Gjenta 4 ganger til.

Før du vet ordet av det, har du en hel blomstereng.

Fugler må også til og her er et par av mineDe skal ihvertfall få nye bånd. Ellers skal de få være som de er siden det blir masse farger ellers.

Egg dekorerte jeg også i fjor, forresten:Blomstene er kjøpt i metervis og malt med hobbylakk. En enkel sak å få til dette også.

Ha en super ettermiddag og kveld - med eller uten påskepynt.


onsdag 23. mars 2011

Gammel modell i nye farger

Det er tiden for å eksperimentere med litt spreke fargekombinasjoner, og perlen på bildet skulle være utgangspunktet


Turkis og oransj er flott sammen, og smykket skulle være i en av mine favorittmodeller. Bestemor satte i gang med friskt mot.

At jeg aldri lærer. Å hente fram perler når det er mørkt ute fører som regel til skivebom. Heldigvis ble det ikke noe særlig merarbeid denne gangenAnhenget består av 7 delerHer har det dukket opp en ny tabbe. Jeg har klart å slette bildet av hele smykket.Ja, ja, vi tar det i neste innlegg.

Men dere skal få se hvor feil fargen på den perlen som opprinnelig skulle være på den midterste staven erI den store ryddeprosessen dukket det opp to lekre anheng som jeg fikk av min datter for flere år siden. Jeg visste jo at jeg hadde de, men ikke helt hvor......

Disse skal danne utgangspunktet for neste prosjektDet neste er litt defekt, men lett å fiske. Jeg har skrevet på bildet der det mangler noen perlerDessuten arbeider hjernen med et bestillingssmykke, så arbeidsløs er jeg ikke.

Det er bare en måned til påske, og jeg ser at mange er begynt å lage pynt. Produksjonen er i gang i bestemorheimen også, men mer om det i neste innlegg.

Ha en super dag - med eller uten skivebom.


mandag 21. mars 2011

Manglende oversikt?

Enkelte ganger fortoner det seg sånn i bestemorheimen. Jeg har en lei tendens til å legge ting på midlertidig sted, og da blir resultatet manglende oversikt (ihvertfall på noen områder).

Da er det ingen annen løsning enn å gyve løs i skap og skuffer, og det kan faktisk være ganske spennende.

I dag skal jeg vise dere litt av det som dukket opp


Skjønne bokser som nå er plassert i skatollet på soverommet. At jeg lenge har tenkt å male skatollet hvitt får stå sin prøve. Det blir ihvertfall ikke påbegynt denne uken......

Den innerste boksen har ikke vært i bestemors eie all verdens tid, men er ikke klovnen skjønn?Det opprinnelige innholdet er forlengst fortært, og nå rommer den andre godsakerMasse lekkert som det skal bli en fryd å arbeide med framover.

Garnbeholdningen ryddet jeg i for en stund siden, men det var en kurv som ble stående. Jeg har lært meg hva dere bloggevenner mener med en UFO, og her er minDenne er jo ferdig, men partneren mangler. Det skulle bli leggvarmere til prinsessebarnebarnet, og hvorfor jeg aldri gjorde den andre ferdig, finnes det ingen fornuftig forklaring på.

I en eske fant jeg et smykke som rett og slett er blitt glemt etter at jeg kastet meg ut i perlenes verden. Det var temmelig svart blitt, men etter en omgang med sølvpuss ble det braMynten er i ekte sølv og er altså 80 år gammel. Siden det er laget smykke av den, er det nok ingen mulighet for å bli millionær av mynten. Dessverre kjenner jeg heller ikke historien bak den. Det eneste jeg vet er at min far hadde den med seg hjem etter krigen.

Apropos min far. Jeg har liggende en del slektspapirer, som egentlig tilhører et søskenbarn i Haugesund. Planen er at vi skal forsøke å systematisere det når jeg besøker henne i løpet av sommeren.

Blant papirene finnes også noen spennende avisutklipp. Etter mordet på president Kennedy, ble det nedsatt en egen granskningskommisjon. Denne ble ledet av guvernør Earl Warren, som besøkte Haugesund på begynnelsen 1950-tallet. Storveis saker med slikt besøk i sildabyen, og et av guvernørens ønsker var å besøke huset som hans bestefar byggetI den lange artikkelen står det bl.a. at fruene Sjursen tok høytidelig i mot. Fruene  Sjursen var altså min mor og min tante. Lurer på hvor lenge de hadde skurt, vasket og pusset før det celebre besøket ankom. Jeg har bare et vagt minne om en blankpolert, svart bil med masse mennesker i stoppet utenfor.

Min far er født i huset, og jeg bodde her til jeg var 7 år.

Minuset med bestemors offensiv i skuffter og skap er alt som skal ryddes skikkelig på plass etterpå. Det er ganske kaotisk på soverommet nå, og jeg føler meg vel litt som karen på bildet underHa en super kveld - med eller uten manglende oversikt.
fredag 18. mars 2011

Bestemors nye smykke

Jeg må jo holde det jeg lover, og dere som følger meg så trofast og gir så mye glede, husker vel at bestemor lovet noe annet enn et ton i ton smykke.

Fargekombinasjonen er slett ikke noe revolusjonerende, men blått og grønt er flott sammen. Jeg har valgt to blåfarger og to grønnfarger. Her ser dere anhengetYtterdelen er tredd på fiskesen, mens hjertet og resten er tredd på en stav.

Tro det eller ei, men selve modellen er også helt ny.  Er du spent nå?

Ja vel, da er det bare å avdekke herlighetenDet var litt vanskelig å feste dette smykket på bysten, men det gir et helt greit inntrykk av hvordan det ble.

Kansje modellen skal prøves i andre fargekombinasjoner? Vi får se. Alt avhenger av dagsformen.

Oppslagstavlene er også ferdige, men det skal bestemor komme tilbake til.

Så har jeg atter en gang begynt på en gjennomgang av skuffer og skap, og da dukker det opp litt av hvert. Denne gangen var det broderigarn som fanget oppmerksomheten. Det er jo noen av dere som sysler med brodering, og derfor lurer jeg på om noen kan gjøre seg nytte av detteBare så det er sagt. Det ligger ikke vaset sammen, men det ble lagt slik pga fotograferingen. Det meste er tynt ullgarnSend meg en mail og adressen din hvis du vil HA dette. Det er helt gratis. Dersom flere melder seg, får jeg foreta en loddtrekning.

Ha en strålende dag - med eller uten brodering.onsdag 16. mars 2011

Vinnere og smykkekavalkade

Da er trekningen foretatt, og her er vinnerne

Valgfritt smykke går til Hilde med bloggen radyrveien14.blogspot.com, mens disse to får en tovet pung med Smykkaspenn


Send meg en mail med adressen, så ligger det snart en pakke i posten til dere.

Bestemor har begynt en opprydding i smykkebildene, og jeg fant ut at jeg kunne lage en liten kavalkade i dag.
Det kommer flere give aways fra den kanten utover våren, så kanskje nettopp DU er heldig neste gang.

Ha en super dag - med eller uten premie.