tirsdag 31. mai 2011

Tid for perler

Det gjenstår noe småtteri på kjøkkenet fortsatt, men nå hadde bestemor så mye perlekløe i fingrene at det måtte bli et smykke.

Det er en ung dame jeg har hatt i tankene, og utgangspunktet var svart og sølv.

Skal det være, så skal det være. Svarte perler med en krakelert sølvside og Swarovskikrystaller ble plukket fram. Jeg synes krystallene er så vakre, og de fanger opp lyset så fin.


Jeg har brukt både trekantede og runde krystaller, og slik ble hele stasen

Ble det bra?

Ha en flott dag - med eller uten fingerkløe.
søndag 29. mai 2011

En hjertelig give away

Det er lenge siden det har vært noen give away hos meg, og denne gangen blir premien 5 hjerter.

Vinneren kan velge mellom disse (det blir to til,altså)eller 5 i disse fargekombinasjoneneDen som blir trukket først får velge først.

Trekningen finner sted neste søndag, og reglene er standard:

1 lodd for kommentar
2 lodd for kommentar og følger
3 lodd hvis du linker

Håper mange vil være med, og skriv for all del  hvor mange lodd du tar. Ellers går det i surr i bestemorhjernen.

Ha en fortsatt hjerteglad søndag

torsdag 26. mai 2011

Kjøkkenet snart ferdig

Nærmere har jeg ikke vært. For å få mot til å komme helt i mål måtte bestemor rett og slett begynne å pynte litt.

Noe er vist før, men mye av pynten er forandret på. Nå ser den ene hyllen slik ut


Sigarettboksen og etuiet til lighter er i håndhamret sølv og kjøpt i Midt-Østen. Skjeen til venstre kommer fra min fars barndomshjem, og den til høyre er en gave til min barneddåp. Den blå hønen er gave fra en nabo som jeg passet blomstene for mens hun var på ferie. Synes serviettringene med and på toppen passet godt sammen med høne-pøne.Det er blitt et par skader på sølvdelen, men det gjør ingenting.

Den andre hyllen har fått svært variabel pyntKlubben øverst til høyre kommer fra mitt barnomshjem, og det samme gjør koppene med stråmønster. Dukken, som jeg kaller bakstekjerring, er koselig mot det hvite og blå. Legg merke til kjevlen hun har i hendene. Den hvite og blå veggkrukken er kjøpt på Fretex, mens "klokkestrengen" er vist før. Det store kruset på nederste hyllen har en spesiell historie, og den kommer i et senere innlegg.

Som dere sikkert skjønner, er det ikke snakk om noen minimalisme i bestemorheimen. Snarere tvert imot.

Ha en flott ettermiddag og kveld - med eller uten kjøkkenpynt.


tirsdag 24. mai 2011

Avansert fingerhekling og annen pynt

Fra lørdag til søndag var de to yngste barnebarna på liggebesøk hos bestemor og da pusles det med litt av hvert. Det siste den 6-årige prinsessen har lært seg, er det jeg vil kalle avansert fingerhekling. Hun bruker enten to, tre eller flere forskjellige farger samtidig.


Når det både skal hekles og følges med på Pippi drar til sjøs, må tunga holdes rett i munnenDet ble litt av en produksjon. Noen  skulle være med hjem,  mens andre ble bestemors eie. Den som hun laget i hvitt og blått til kjøkkenet mitt, er blitt til en "klokkestreng"Et supert samarbeidsprosjekt mellom prinsessen og hennes bestemor.

Det er ikke rart om ting tar tid her i bestemorheimen, for jeg duller og daller med litt av hvert.

Krydderglassene som jeg viste for en stund siden, er endelig helt ferdigeJeg hadde så rikelig med kroklisser at lokkene ble stæsjet litt de også. Lissene er malt med hobbymaling.

Hvis du ikke er helt oppdatert, så skal glassene  brukes til småperler.

Et tomt rødbetglass er  blitt  seende slik utOmsider ble det hjertegirlander her også, men det er de samme bildene som fortsatt henger over hyllen. De to nederste er egenprodusert, mens vinterlandskapet er malt av min sønnOg sannelig ble det en løsning med knottene også. At den ene skapdøren er litt nedseget må jo fikses på, men ellers ble det helt greitDet kommer seg etter hvert, og målområdet er i sikte.

Ha en flott ettermiddag og kveld - med eller uten dilldall.
søndag 22. mai 2011

Kjøkkenpynt

Det har vært travelt, eller kanskje det er riktigere å si hektisk.

Nå kan jeg endelig fortsette med kjøkkenet og har funnet fram noe pynt. Disse to bildene har vært min bestemors og skal fortsatt få være akkurat som de er
Denne nydelige tekannen fra Arabia er etter en tanteDet marmoraktige mønsteret er så flott, synes jeg.

En koselig krukkeSå skal dere får se barnebarnas favorittBlått og hvitt er fargene på kjøkkenet mitt, og disse skålene har jeg 6 avDe neste finnes nok hos mangePraktisk med hullene på skjeene, for da kan de henge under hyllen.

Den neste, som bare finnes i et eksemplar i bestemorheimen, har et annet motivTo flotte bilder som er kjøpt for mange, mange år siden

Og siden det er heklet så mye hjerter i det siste, er det jo helt naturlig at det må bli et hjertegirlander på bestemors kjøkkenHa en flott søndag - med eller uten kjøkkenpynt


torsdag 19. mai 2011

Et rådyrt krympetroll

Først må jeg få takke av hele mitt hjerte for alle de flotte kommentarene til mitt 17.mai innlegg. Det er nesten så jeg lurer på om jeg på et eller annet tidspunkt skal legge ut flere bilder av meg selv (ho-ho).

Men koselig var det.

Så var det dagens innlegg

For noen år siden hadde krympetrollet herjet vilt i skapene mine, og det var ekstra katastrofalt med bunaden.

Først ble den hengende en 17.mai, så en til og hadde det ikke vært for konfirmasjonen (5år siden) til mitt eldste barnebarn, er det mulig den bare hadde blitt hengende.

Skulle den flotte bunaden fikses, så skulle det gjøres ordentlig. Jeg tok kontakt med spesialister i Haugesund og la i vei fra Bergen. Noe av grunnen til at jeg valgte min fødeby, var at jeg da fikk anledning til å treffe noen av mine kjære søskenbarn. Det er slike treff vi ofte snakker om på telefonen, men som det dessverre sjelden blir noe av.

I min enfoldighet trodde jeg det bare var å legge bunaden ut livet, men da må det jo være noe å legge ut. Enden på visa ble at hele livet måtte skiftes, og det er mange vakre brokadestoffer å velge blant til Rogalandsbunaden

Dette ble bestemors valg


Selvfølgelig viste det seg at dette var av det aller dyreste slaget, men har man sagt A, så følger resten med.

Etter noen uker skulle stasen prøves, og det ble ny tur til Haugesund.

Før den turen hadde det heldigvis blinket på noen viktige hjerneceller.

Kanskje jeg bør prøve skjorten?

Dere skjønner sikkert hvordan det gikk med den saken.

I butikken hadde de ferdigsydde skjorter, men prislappen fikk meg omtrent til å steile

Kr. 7.800,-

Men sannelig sto en del hjerneceller meg bi, og kjøpet be utsatt. Et utall telefoner ble tatt til slekt og venner, og det ble sannelig bingo. En hyggelig dame i Stavanger skulle ha kr. 4.500,- for å sy skjorte. Dermed var det bare å slå til.

Det er mye arbeid på skjorten. Her ser dere litt av halslinningen
ermeneog stolpenDet gir ihvertfall et lite inntrykk.

Så måtte selvfølgelig sølvbeltet få nye støler.

I bunadsbutikken hadde de også skoposer, og den er virkelig praktiskSuper til kamera, mobiltelefon og annet som slett ikke får plass i bunadsvesken.

Oppbevaringspose var en annen fristelse, og her var det bare å fleske til. Kjøpte like godt to, slik at min datter også kunne få en. Hun har jo også Rogalandsbunad
Nederst har den to praktiske lommer, hvor f.eks. sølvet kan oppbevares. Broderiene er selvfølgelig slik som på bunadenEn slik pose kostet kr. 350,-, og det syens jeg slett ikke var dyrt.

Snakk om at det ballet på seg. Hvis alt skal være riktig, må foret i vesken være i samme stoff som livet

Tellesentralen i bestemorhjernen ga opp på veien, men sluttsummen ble 16.000,-

Ha en strålende kveld - med eller uten rådyre krympetroll.


tirsdag 17. mai 2011

Fred og frihet

Betydningen av fred og frihet var svært viktig for mine foreldre, og jeg er glad de lærte oss å verdsette det.

17.mai er fortsatt en stor dag for meg, og den kan feires uansett vær. Tidlig i dag satte jeg ut flaggene


Flagget i midten er byvåpenet fra Haugesund og jeg syntes det passet fint med fredssymbol på blomsterpotten. Dette hadde mine foreldre likt.

Og selvfølgelig hang bunaden klar. Jeg husker så godt da min mor satt og broderte. Hun var en flittig maur. Dyktig var hun også. Siden det er en stor dag skal dere faktisk få se den flotte stasen med meg inniMine to yngste barnebarn er helt som andre barn. Det nytter ikke å få fotografert når vi voksne vil. Derfor er det bare å vente til det passer. Prinsessen mangler forkleet, men det hang til tørk etter regnetPerlebroderiene på bringeduk og belte kommer også fra min mors hender.

Minstemann ville plutselig være med på fotosession, så her er viAt skjorta henger utenfor og hosebåndene er gått opp i knyttingen er akkurat som det skal være når en liten kar har vært i vigør en del timer.

Mitt eldste barnebarn var også sammen med oss, men han ville ikke ha noe bilde på bloggen. Fullt forståelig når man nærmer seg 20 år. Den store dagen er på fredag, før det braker løs med 40-års dag for min datter. Akkurat den saken overlater jeg stort sett til hennes egen blogg.

Håper du har hatt en flott dag og at du har husket å verdsette freden og friheten.

Forresten dere. Det kommer ikke til å bli noen vane at jeg legger ut bilder av meg selv.
mandag 16. mai 2011

Same procedure as.......

I går gikk de to siste konfirmasjonene av stabelen i Loddefjord kirke. Det skulle pyntes som vanlig, men et par fornyelser ble det. For første gang var bestemors fredssymbol med


Hver konfirmant tenner et telys, som plasseres på døpefontenDet var like vakkert denne søndagen som det var sist jeg deltok, og kirken var fullsatt under begge gudstjenestene.

Et nytt vakkert innslag var at hver konfirmant fikk en rød rose da de kom ned fra alteret. Miriam var så skjønn der hun sto med roseneOg prestene fikk fredssymbolerVel blåst!!!!

Det blir litt mer enn konfirmasjon denne gangen, for sognepresten har en drøm om å lage parkanlegg på den nydelige tomten som omkranser kirken

Her kommer noen oversiktsbilderDet er store arealer på hver side av veien opp til kirken. De to neste bildene er fra vestsiden


Mot øst er det også mye plass, og her var det faktisk drevet barnehage inntil for noen få år siden.


Hvis noen av dere har forslag til beplantning og andre ting, vil det bli mottatt med stor takk. Bare skriv ned dine umiddelbaret tanker, for uten ideer blir det ingenting.

fredag 13. mai 2011

Det nærmer seg

Det nærmer seg 17. mai, og det er vel på tide å se over bunad og sølv. Stort mer har jeg ikke å gjøre til 17. mai, for tradisjonen tro tilbringer bestemor dagen sammen med datter, svigersønn og barnebarn.

For noen dager siden visste jeg ikke helt hva jeg hadde lyst å sysle med, men plutselig fikk jeg en ide.

Hva med?

Og dermed var jeg i gang. Alle kjenner strofen:

Det er Norge i rødt, hvitt og blått, men her er en liten omskriving


Det er blitt en bunke, og de skal avleveres mandag.

Kan dere hjelpe meg å sjekke og besvare spørsmålet på bildet?Nå skal bestemor kose seg med denne herligheten


Det har vært mye bloggkrøll, og det forrige innlegget mitt er borte vekk. Det er sikkert mange som har opplevd det samme.

Ha en flott kveld videre - med eller uten bloggkrøll.