tirsdag 3. august 2010

Bestemors nye smykkesett

Siden det har vært en dårlig sommer værmessig sett, så skal bestemor ihvertfall sette farge på tilværelsen utover høsten og vinteren.

I mitt forrige innlegg viste jeg noen bilder av de flotte glassanhengene jeg har kjøpt, og kanskje noen av dere husker at det ville bli en utfordring med det store hullet i det som skulle være utgangspunktet for nytt smykke


Nå sto ikke bestemor med stoppeklokke for å ta tiden på hvor lang tid som ble brukt til å finne en løsning, men valget falt på gøtt (=nylontråd/fiskesen). På den tredde jeg små sølvperler, og "samlet" de to delene i to perler omsluttet av dobbel perlehette. Om ikke betegnelsene er forståelige, så ser dere løsningen på bildet underDe to perlene med hette er like, men fargen er todelt - turkis og blank. Det gir et fint spill, synes jeg.

Det kommer neppe som noen overraskelse at jeg er glad i smykker som gjør litt av seg, for å si det slik. Jeg hadde også bestemt at smykket skulle bestå av to deler.

Siden glassanhenget er såpass stort og stæsjet litt ekstra, la jeg på noen helt enkle ringer før jeg fortsatte på smykkets ytterlenkeVidere har jeg brukt ganske få perletyper for at resultatet ikke skulle bli "rotete".

Anhenget på den innerste delen av smykket er etter samme modell som jeg har brukt i andre smykkerLenken innerst ble som vist underOg dermed er det tid for å vise hele stasenDet kommer vel ikke som noen overraskelse at når bestemor har laget et smykke til seg selv, så skal det også være armbånd og øredobber medHer har jeg laget tre charms som er festet til en bit av samme lenke som i smykket, og resten er tredd på elastisk nylontråd. Denne typen tråd er absolutt min favoritt, for da slipper jeg plunderet med lås

Og alle ser vel hva som vises på neste bildeDet er ikke til å stikke under en stol at disse perleriene mine kan være ganske tidkrevende, men det er så utrolig kjekt å holde på med. Når bestemor først er i gang, går tiden fort unna.

Hvis noen tror at jeg ikke gjør stort annet enn å pusle med perler, så er det faktisk helt feil. Hver eneste dag setter jeg av tid til Else, og samtalene mellom oss gjør godt for begge parter. I går var vi sammen i flere timer, mens vi i dag har hatt en LANG telefonsamtale. Else er fortsatt i fin form, og vi har diskutert oss gjennom mange praktiske detaljer vedrørende minneseremoni. Det vil jeg skrive mer om i neste innlegg.

Ha en flott kveld alle sammen - med eller uten perlerier.

20 kommentarer:

 1. For et nydelig smykkesett!

  SvarSlett
 2. så herlige farger på smykkene!
  Hverdagen er god å ha, innrømmer at ferier kan bli langtekkelige! *S*

  Klem

  SvarSlett
 3. Det er noen fantastike smykkestt du lager.
  Ja vr jeg ikke heldig med salongen? det er nesten ikke spor av bruk.
  Den har faktisk stått på Finn siden mai
  og nå ville hun bare bli kvitt den .
  Jeg er overlykkelig for at jeg slo til.
  Klem

  SvarSlett
 4. Wow, dette ble fint!

  Det er så flott at du og Else har denne gode kontakten. Det er gull verdt! Jeg håper hun klarer å håndtere smertene og tankene når de kommer, og at hun også får god medisinsk hjelp.

  Stor klem fra Sylke!

  SvarSlett
 5. Du produserer og produserer - imponerende!

  SvarSlett
 6. Nok et nydelig smykkesett; god å ha noen puslerier i hverdagen.
  Ha ei fortsatt god uke og klem fra meg;)

  SvarSlett
 7. Flott smykke, liker fargene. Selvfølgelig. Det er jo turkis :)
  Har sendt deg epost. :)

  SvarSlett
 8. Har prøvd å sende epost til sju@online.no men får feilmelding. :)

  SvarSlett
 9. Nydelig smykkesett, du er så utrolig flink til å lage smykker.
  Ønsker deg en fortsatt fin onsdag.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 10. Oi, så morsomt :o)
  Kjempeherlige farger, og skikkelig flott!!
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 11. Heisann!

  Dette smykke ga meg assosiasjoner til smykker damene brukte i gamle Egypt - ikke akkurat likt, men kan minne om.... og turkis er en nydelig farve.
  Kom til å tenke på at jeg har noen smykker til reparasjon hos en gullsmed jeg kjenner. Ho har hatt dem i over ett år. Nå savner jeg dem!
  Ang ABC - det er bare å bli med på galskapen hos Petunia. Enkelt å delta. Bruk linken jeg limer inn i morra. Det heter ABC Wednesday, men siden blir åpna på torsdag. Derfor gjør jeg det klart på onsdager.
  Ha det godt ;:OD)

  SvarSlett
 12. Så produktiv og dyktig du er!!
  Synes sannelig de kunne vært en slik egyptisk dronning verdig !!
  Vakkert Smykkas, så vakkert!!
  Ønsker deg herlige augustdager!
  Klem Lokki

  SvarSlett
 13. nydelig smykke og øredobber!!

  SvarSlett
 14. Hei Astrid!

  Så utrolig fint smykke! Du produserer jo som en helt!

  Så godt at Else har en venn som deg! Du er jo bare helt fantastisk!

  Klemklem

  SvarSlett
 15. Liker veldig godt fargekombinasjonen!

  SvarSlett
 16. Hei! Nydelig smykkesett du har laget, med nydelige detaljer! Så flink du er!! Ha en fin helg! Klem-Mia

  SvarSlett
 17. Det var et skikkelig fargekick av et smykke. Man trenger noen gladfarger i hverdagslivet. Du har sikkert tunge tider også. Særlig med tanke på din veninne og det som hun går igjennom.Håper du finner tid til å hente deg inn og få nye krefter i den kampen. Ser ut som om smykklaging er en fin "opptur" innimellom. Tenker på deg.
  klem

  SvarSlett
 18. Flott! Nå blir du lekker! Håper du har det bra og att du i allefall har hatt litt sol i sommer.Vi har hatt flax med väret i sommer så jeg kan ikke klage, men nå er det grått og trist desverre. Men skal man jobbe spiller det jo ingen rolle. Ha en fin söndag käre Astrid. Klem til deg!

  SvarSlett
 19. For noen nydelige smykker!!!
  Du er super flink!!

  Håper du har hatt en fin start på en ny uke :)
  Klemmer fra meg

  SvarSlett