mandag 30. august 2010

Bestemors puslerier

Den fantastiske gaven bestemor fikk fra Lokki er både avbildet og omtalt tidligere. To av serviettene ble brukt som dekor på to glasskrukker, og de har nå fått sin plass i den ene bokhyllen på soverommet mitt. Dette er faktisk ikke ment som noen stæsjhylle. Den skal kun være praktisk.


På smykkebysten er det bare slengt et par smykker helt tilfeldig, og smykket som ligger på "puten" til høyre, skal demonteres. Det er jo kjempefint med system i galskapen.

Galskapen skal bestemor komme tilbake til, men det flotte englemotivet er også brukt på to telysglass:Ellers har prodjuksjonen  av bokmerker blitt spesielt for megPrisen på disse er nå satt til kr. 50,-, og pengene skal gå til et humanitært formål i Uganda har bestemor bestemt.

Den ene store katastrofen etter den andre har preger nyhetsbildet i det siste.

Hver enkelt av oss som bor i det jeg kaller smørklatten i grøtfatet, kan gi vårt bidrag. Hvem man ønsker å støtte blir et personlig valg. Her kan man virkelig snakkke om valgets kval om det er mulig å bruke en slik betegnelse. Noen rangeringsliste vil ihvertall ikke jeg gi meg i kast med.

Fra det alvorlige tar vi turen over til bestemors galskap eller kanskje vi skal kalle det risikoprosjekt? Betegnelsen er valgfri.

Det har seg slik at når jeg er ferdig med et prosjekt, så er det så innmari kjedelig å legge småperler og annet tilbake på den plassen de hører hjemme. Det er jo mye mer spennende å begynne med noe nytt. Resultatet blir at "arbeidsområdet" virkelig krymper til et minimum. Snakk om at krympetrollene får fritt spillerom. 

I dag morges så arbeidsplassen slik ut:

 

Ikke mye ledig plass her.

Disse krympetrollene sprer seg som bare juling, og derfor ble noe flyttet til printeren som står til høyre for arbeidsstolen min.I tilfelle bestemor skulle være så uheldig å velte boksen med en del av småperlene, så ble printeren dekket til med mine nyinnkjøpte brikker.
Dette er jo et risikoprosjekt uten sidestykke her i heimen.

Det fantes ikke noen annen løsning enn å rydde opp i "prosjekt galskap".

Og nå, kjære venner, er alt adskillig bedre. Bestemmelsen om at noe slikt som dette ikke skal skje flere ganger, er vel egentlig det samme som å tro på både storken og julenissen samtidig.  Jeg nyter det enn så lenge.....Tingene som fortsatt fikk beholde sin plass, eller bare flytte litt på , er slikt som brukes uansett hva bestemor lager. Å pynte med et par duftelys hører med for å ha det koselig når tusmørket kommer smygende.

Herfra ønskes dere en flott ettermiddag og kveld - med eller uten galskap/risikoprosjekter.

19 kommentarer:

 1. Så nydelige englelysestaker! Og vakre bokmerker!

  Angående liljene: Jeg må innrømme at jeg ikke har hjerte til å plukke de inn, så jeg slipper å tenke på dette med duken. Jeg lar de stå ute i hagen, så nyter jeg de, der.

  Ønsker deg en fin ny uke.

  Klem fra Bente

  SvarSlett
 2. Skal si du produserer vakre ting:) T-lysestaken var flott, bokmerkene også!
  Greit å få en skikkelig oppryddning en gang i blant:))
  Ha en fin uke, klem fra meg:)

  SvarSlett
 3. Hei
  Jeg kunne ikke la være å legge ut dette fine klippet om en mann som ikke lar seg stoppe av noe ;-) Det er så godt med en påminnelse om at det ikke finnes noe man ikke kan klare, bare man er positiv og ikke gir opp håpet uansett hvor dårlig dag man skulle ha;-)Makan til humørbombe ;oD

  Det ble så fint med de "nye" glassene og lysestakene med engler på, jeg får litt julefølelse her jeg sitter;)
  Jeg vil veldig gjerne være med å støtte det flotte humanitære prosjektet ditt, gjerne med et av de med engel på og helst i rosa til snuppa mi?

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 4. Klarer ikke å holde orden der jeg sitter, jeg; tar et tak, men så flyter det dagen etter:D Men er det aktivitet, så er det det;)
  Ha en flott kveld og klem fra meg;)

  SvarSlett
 5. For den som er ivrig hobbyentusiast er vel dette et velkjent tema. Det blir fort kreativt kaos, noe som man vanligvis ikke legger merke til midt under prosessen. Først når prosjektet er ferdig legger man merke til hvordan omgivelsene ser ut, og da er det ikke alltid så morsomt å begynne på ryddearbeidet.

  SvarSlett
 6. Nydelige lysestaker, og flotte bokmerker :) Ha en super uke :)

  SvarSlett
 7. Takk for en kjempehyggelig hilsen og selvfølgelig takker vi ja til et prinsessesmykke fra deg;oD
  Jeg ble litt satt ut når jeg så den for jeg hadde vurdert om jeg var litt frekk som tok bestillingen her i stede for på en privat mail;-D
  Etter at vi leste hva du hadde skrevet så har prinsessa på 13 og nesten et halvt, skrollet igjennom bloggen din og oiet seg x antall ganger over hvor mange kuule smykker du lager ;oD
  Til siste slutt sa hun at det som er på headingen din sikkert også var fint i blekrosa så da fikk jeg til slutt et hint om hva slags farge hun liker best;oD Vi gleder oss!

  Klemmer fra Grete og Prinsesse A

  SvarSlett
 8. De bokmerkene var jo flotte! Og praktiske! Og så flott av deg at pengene skal gå til Uganda!
  Ha ei flott uke!

  SvarSlett
 9. Så flott at du lager bokmerker til inntekt for Uganda. Jeg sysler selv med tanken på noe lignende. Vi får se om energien strekker til.
  Klem Ellen :)

  SvarSlett
 10. Nydelige bokmerker og lysestakene ble kjempefine.
  Ønsker deg en fin mandagskveld.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 11. Hoho, du skulle hatt et kjempestort arbeidsbord :o)
  Så fint av deg å la penger fra salget gå til hjelpeprosjekter! Det er så mange i verden som lider nød, alle kan vi hjelpe litt rundt om.
  Kos deg med dine vakre perler!!
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 12. Hei og god morgen Astrid.
  Nydelige lyse staker med engler på, blir fine utover høst kveldene nå :))

  Føler du at du bor i et perle rot ??? Hehe...
  Det gjør vel da ingen verdens ting, en må jo bare innrette seg og tilpasse seg.
  Bare du har det greit når du holder på så for rot bare være rot. Men for all del, mist ikke de SMÅ perlene utover teppet :)))

  God idè med bokmerkene og sende penger til Uganda.
  Jeg kjøper et jeg, et Lilla eller sort :))
  Send meg en mail med kontonr så overfører jeg penger til deg =)))

  Ha en super dag.
  KLem

  SvarSlett
 13. Enig med Anne N, du burde hatt et større bord, ved en vegg som du kunne plassere hyller på! Da kunne du ha alt for hånden uten at du behøvde å ha alt på bordet!
  Ha en koselig dag!

  SvarSlett
 14. Så flott at du lager noe til inntekt for Uganda!
  Du har et stort hjerte!!!
  Klem Igi

  SvarSlett
 15. Åh de nydelige englestakene dine. Kjempelekre. Ser du er produktiv.
  klem

  SvarSlett
 16. Som alltid flott min venn - du er en krativ person med et STOOORT hjerte!
  Og skal si du har orden i "sysakene" - herlig innlegg fra deg min venn!!
  Ønsker deg en vidunderlig uke!
  Klem fra Lokki

  SvarSlett
 17. Du lager altså bare så mye lekkert!
  Tusen takk for koselige kommentarer inne hos meg, har helt elendig samvittighet for at jeg er så treg å svare-jeg lover at jeg skal bli bedre!

  Klem!

  SvarSlett
 18. Nydelige englestaker!Motivet på de var helt skjønne!Liker bokmerketprosjektet ditt også,et aldeles flott formål!
  Godt å titte innom bloggen din igjen!Har ikke vært særlig på nett den seneste uken,det tar tid å komme inn i rutiner ved den nye hverdagen!Ny jobb,tre skolegutter,og sykehjemmet i helgene!Tiden blir borte for meg!Håper å komme sterkere tilbake!
  Klem,Janne

  SvarSlett
 19. Kjempesøte lysestaker . Bokmerkene dine er flotte som alt du lager.
  Nå har yngste mann vørt på besøk og satt opp ny stasjoner pc til meg .
  Da går vel kvelden til å få på plass pogrammer
  jeg bruker.Håper å redde det som er lagret på den gamle.
  Ha en fin start på september
  Klem

  SvarSlett