tirsdag 30. november 2010

1. søndag i advent

Det ble en effektiv dag i bestemorheimen. Tro det eller ei, men bestemor laget 6 - SEKS - smykker. En imponerende innsats, spør dere meg.

Nå har det seg slik at tenkingen var unnagjort på forhånd, nemlig å velge perletyper, farge osv. Deretter går selve treingen rimelig kjapt unna.

Bestemor har vært så heldig å få pakke med nydelige skjell fra miesmirakler.blogspot.com og i iveren etter å få sette i gang, ble fotografering av pakkens innhold glemt. Nå må bestemor skjerpe seg og har derfor ladet en del hjerneceller for å vise og kommentere det som var i pakken.

En ide som plutselig kom seilende, var å kombindere skjell og ferskvannsperler. Mulig det hjulet er funnet opp før, men her i huset har det aldri vært laget noe i slike kombinasjoner tidligere.

Heng med, kjære bloggevenner, her kommer resultatene


Bortsett fra ferskvannsperlene kom disse nydelige blå skjellene i den omtalte pakken. Både skjell og ferskvannsperler er en fryd å jobbe med. Sjatteringene er ganske enkelt fantastiske.

Selvfølgelig må det være med et bilde av hele stasenDa inviterer bestemor dere til å ta en titt på prosjekt grønnNoen av de største grønne skjellene kom også fra Mie. Noen fantes i bestemors eget utvalg, og det samme gjorde ferskvannsperlene. Jeg har konsekvent lagt en liten sølvperle som mellomdel, for de andre må rett og slett få litt "luft" for fargesjatteringene skal komme til sin rett.Cerisse er en kjempelekker farge for de som for de som kler den (eller tør bruke den).

Her kommer også noen av skjellene fra den omtalte pakken, mens resten fantes i bestemors tøler.Her er skjellene brukt i front, mens øverste del del består av små ferskvannsperler og sølv.

Bestemor mener bestemt at hun kan utsette dere for store sjokkskader hvis hun viser alle 6 smykkene i samme innlegg, så her må det trås varsomt. Men dere kan få se et helt annerledes smykke som ble laget denne søndagen.

Nå er det store smykker som er in, og dermed ble det et lite eksperiment med det. Klasesmykke kaller jeg det, for anhenget er rett og slett en perleklaseTurkis og limegrønt er en lekker kombinasjon, og det er faktisk en av mine favoritter året rundt. Det er kjempegøy å smelle til med farger i den mørke årstiden.

Det endelige resultatet ser dere her:Der nok heller ingen hemmelighet at bestemor er veldig glad i doble smykker, og her er den innerste lenken festet med låser. Alle skjønner helt sikkert at da kan den enten tas av eller flyttes litt opp og ned  på den lange delen. Smykket måler ca. 34 cm fra låsen og ned til ringen som anhenget er festet til.

Nå forventer bestemor at det strømmer på med kommentarer over hvor imponert dere er, så det er bare å kaste seg over tastaturet.

Ha en fantastisk vinterdag - med eller uten stor produktivitet.
17 kommentarer:

 1. WOW! Utrolig gøy å se disse perlene som lå her og vansmektet hos meg har fått nytt liv i disse skjønne smykkene dine, blir jo nesten litt rørt her jeg altså! Veldig glad for at jeg sendte de til deg :)

  -og takk for at du blir med på min giveaway :) Lykke til! Gleder meg til å få en pitteliten pakke i posten jeg også :) *stor klem til deg*

  SvarSlett
 2. Jeg kaster meg over tastaturet! Jeg er imponert! Ha en kald dag - her er det ISKALDT!!

  SvarSlett
 3. Imponert er jeg, som alltid!
  Det nederste, doble er jo bare nydelig :)

  SvarSlett
 4. Hei Astrid
  Får jo reint dårlig samvittighet her jeg sitter! ♥Og du som er den flittigste kommentatoren hos meg ♥
  Selvfølgelig skal du få bli med i Candy-trekninga mi ♫
  DU,det klasesmykket va jo PANG ♥
  Lekkert!!!!!
  Åsså så smart at lengden kan varieres!
  Klem!

  SvarSlett
 5. Imponerende, flink du er :-)
  Lekre smykker!
  Klem fra meg.

  SvarSlett
 6. Jeg er imponert, men liker dine enkle smykker bset:)
  Det blå var lekkert, og det grønne med mindre perler bak.
  Nyt kvelden, snart snur sola;)..klem fra meg;)

  SvarSlett
 7. Du imponerer hver gang jeg er her inne! Nydelige smykker (som vanlig...)
  Klem IGi

  SvarSlett
 8. Så spennende smykker du har laget. Likte godt de øverste!

  SvarSlett
 9. Ja! Jeg er mektig imponert! Jeg likte alle sammen, men klasesmykket blir min favoritt. Cerise er en farge jeg bruker mye (tror jeg kler den.. ), dunjakken min er til og med cerise!
  Jeg lyser opp i vintermørket med den. *knegg*

  SvarSlett
 10. Jeg liker veldig godt både ferskvannsperler og skjellperler. Nydelig. Likte også veldig godt det nederste smykket. Herlige farger.
  Førjulsklem fra Ellen :)

  SvarSlett
 11. Fantastisk vakre smykker!
  Jeg bare ELSKER det blå!

  Ønsker deg en fin dag!

  Klem fra Bente

  SvarSlett
 12. Jeg blir stadig overveldet over din kreativitet, skaperglede og dyktighet. Vakre smykker nok en gang - og så skriver du så flott og beskrivende!
  ♥ Klem, Marianne

  SvarSlett
 13. Fantastisk flotte smykker, det blå er min favoritt.
  Likte også veldig godt det nederste.
  Blir ingen sjokkskader her om du viser 6 smykker, synes det er så kjekt å se på alle de vakre smykkene du lager.
  Synes du er så kreativ og flink.
  Ønsker deg en fin onsdag.
  Klem Mio

  SvarSlett
 14. Legger inne et livstegn jeg :) Ikke alt man rekker over for tiden, og jeg er en dårlig bloggevenn kjenner jeg. Men jeg følger med!
  Og kjekt å se at du fortsetter å lage alle de nydelige smykkene dine fordetom ;)

  Ha en hyggelig kveld!

  SvarSlett
 15. Så mange nydelige smykker :)

  SvarSlett
 16. Heisann :)
  Takk for mange hyggelige kommentarer på bloggen! Må si jeg spesielt likte det turkise og limegrønne :)

  Klem fra meg!

  SvarSlett
 17. Jeg er så imponert!!! Hihi :)
  Så koselig at du vil være med på giveaway :)
  God helg!
  Klem fra Barbro

  SvarSlett