lørdag 20. november 2010

Flere smykker


Tusen takk for alle flotte kommentarer til mitt forrige innlegg. Det er så morro å lese, og det gir både inspirasjon og glede. Jeg setter pris på hver eneste kommentar.

En konklusjon som angår dere som kommenterte:

LILLA er nok en klar vinner.

Godt at bestemor har et par lilla eksempler å vise denne gangen også. Nei, forresten, det blir jo tre, for et nytt prinsessesmykke må selvfølgelig være med i opptellingen.

Eventyret om Rødhette kjenner vel alle. Hun som skulle til bestemors hus med kaker og brus. Godsakene hadde hun med seg i en kurv. Fra bestemorheimen skal det også bli en kurv, men med et annet innhold.

Da blir det som forrige gang. Vi starter med prinsessesmykket:


Kurven er fyllt med bittesmå lilla perler, og resten av smykket består av lilla krakelerte perler pluss småperler i sølv og lilla (som i kurven).

Hele stasen ser dere herFør det blir mer lilla, tar bestemor med en blå modell, for blått er flottAnheng i forskjellige blåtoner, men ikke for mange perletyper. På resten av smykket er det brukt helt identiske perlerRoper dere om mer lilla?

Ja da. Her kommer et parBestemor har nok brukt lignende kombinasjoner tidligere, men det er umulig å finne opp hjulet på nytt hver eneste gang. Kanskje dere kan hjelpe? Kommer tilbake til det på slutten av innlegget.Krakelerte perler, små duse lilla perler og blanke halvedelstener.

Den neste lilla modellen ser mørkere ut på bildene enn i virkeligheten, men det kunne kanskje vært lagt inn noen helt lyse lilla perler. Det blir imidlertid ikke gjort i denne omgang.Vel, dette er bestemors visning for i dag, men også disse ble laget under bloggtørken. Forsøker liksom å imponere litt med noe.

Over til hjelpen jeg gjerne vil ha og som bestemor vil sette STOR pris på å motta.

Jeg er nok ikke særlig vågal når det gjelder å sette sammen totalt forskjellige farger på perlene. Noen av dere som bl.a. syr, er utrolig flinke til det.

Er det en spesiell fargekombinasjon du kunne tenke deg at bestemor skal lage?

Avslutningen blir en liten betroelse og noe som er veldig vanskelig, nemlig

Å FASTSETTE PRISEN

Arbeidstiden kan ikke beregnes, for det er rett og slett en umulighet. Det kunne vært spennende om noen av dere som finner et favorittsmykke tør å fortelle meg hva dere ville betalt. Dere skal slippe å gjøre dette for åpen scene, for bestemor ser det viktige poenget i at det kan bli i meste laget. Hvorfor ikke sende meg en mail?

Ha en flott søndag - med eller uten problematiske priser.16 kommentarer:

 1. Så koselig at du vil følge bloggen min Smykkas ♥ og godt du vil overta skjellperlene så får de et nytt godt hjem isteden for å ligge forsømte her ;) Det er bare noen få stykker så skal ikke ha noe betaling for de, sender de når jeg får adressen :) I dag skal jeg poste 16 andre pakker (vinnere fra min forrige giveaway) så en liten konvolutt fra eller til... ;) hihi! Klem Har sendt deg en mail ♥

  SvarSlett
 2. Så flotte perlepuslerier nok en gang!
  Liker så godt de du lager med en slik "løkke" nederst!Flott detalj synes jeg!
  Pris er alltid vanskelig,og timesbetalt får man rett og slett ikke...sånn er det vel med de fleste hobbyer!Men det er jo kos da,å pusle med det som opptar en på mørke kvelder!
  300 er ihvertfall ingen upris,for et hjemmelaget lite kunstverk! Men det er nå bare min mening..
  Nå skal jeg se film med ikke mindre enn tre febersyke smågutter! En riktig god helg til deg Astrid!
  Klemmer fra Janne

  SvarSlett
 3. Vi kjenner vel alle på bloggtørka innimellom, men godt du kom på banen igjen;)
  Ferien var topp, skulle vært på blåresept å få en uke i syden på denne tida:D
  Priser er vanskelig, du kan jo se på epla hva de tar der...??
  Ha ei flott helg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Hei igjen Astrid ♫
  Kjempefine smykker igjen fra deg!!
  Å sette pris på dem er kjempevanskelig,men er enig med Janne her.
  300 er ikke overprisa!!

  Ha en flott lørdag
  Klem herfra

  SvarSlett
 5. Så deilig at du har kommet over den verste bloggtørka, man har ikke bestandig så mye å dele og slik må det bare være;-D
  Smykkene er som alltid helt nydelige og prisen, uvurderlig;-)

  Klemmer fra Grete

  SvarSlett
 6. Heisann! For en stilig produksjon du presenterer, her var litt for en hver smak ;:OD)
  I desember blir det kanskje mest i rødt eller fortsetter du i adventslilla?
  Ha go' hælj ;:OD)

  SvarSlett
 7. Rav og turkis som du hadde sist, lilla og olivengrønn + sjøgrønn. Ikke noe for alle den siste, men det gjelder å finne de rette nyansene.

  SvarSlett
 8. Her syntes jeg spesielt at blått var flott ;)
  Ha en god helg. Klem

  SvarSlett
 9. Hei! Grønt og lilla? Rødt, grønt og gult? Jeg liker litt sånne 70 talls kombinasjoner med klare sterke farger. Det tror jeg blir fint på perler også! Pris er vanskelig å si, men ikke under 300 iallefall. Det er sikkert alt for lite, mtp tiden det tar å lage, i tillegg til innkjøp av materialer. Kanskje du kan gå litt opp, til og med? Lurt å sjekke på Epla som en foreslo, og se sånn noenlunde hva andre tar.

  Rødt, orange og rosa, det hadde vært fint!
  Fin kveld til deg!

  SvarSlett
 10. Disse er bare lekkre, Astrid :o)
  Jeg synes priser er vanskelig, særlig på disse som jeg ikke lager selv - er nesten umulkig, men du vet hva perler ol. koster og så er det arbeidet ditt:)
  Ha en fin kveld.
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 11. Synes de var nydelige alle sammen.
  Umulig for meg å si noen pris.
  Ønsker deg en fortsatt fin helg.
  Klem Mio

  SvarSlett
 12. Bøyer meg i støvet over den produktiviteten din!!! Det jo så vi snart kan kalle deg for Smykkefabrikken, og det er ment som noe positivt altså.

  Skjønner godt at du synes at det er vanskelig å prise smykkene, men det er det kanskje uansett når det er "hjemmelagde" ting. Man er vel alltid litt redd for å sette en for høy pris, men det er viktig at man ikke går i tap og man skal jo ha litt betalt for alt arbeidet også.

  Lykke til med den biten!

  Ha en fortsatt fin helg!

  Klem

  SvarSlett
 13. WooooWWW!!!! Her var det mye lekkert. De lilla smykkene var bare helt etter min smak. Dette kan du så det holder!!!!

  Du har virkelig hatt noe å henge fingrene i det sier seg selv.
  Well Done!!!

  KLemmer

  SvarSlett
 14. Lekre smykker fra deg nok en gang, Astrid! Du er så flink!
  Har ingen gode ideer til fargekombinasjoner til deg - eller tanker om prissetting heller, for den saks skyld. Beklager! Men det er jo mange flotte forslag over her, da, så det ser ut til at du får hjelp.
  God søndagskveld til deg!
  ♥ Marianne

  SvarSlett
 15. For noen flotte smykker! Synes det lilla med 3 hengende rader er superfint. Det er veldig vanskelig å prise sine egne varer, men ikke selg deg for billig. Dette er håndlaget og unikt. Kikk litt rundt og se hva andre tar. Jeg får fargeinspirasjon av bilder på blogger, i blader og av ting jeg ser rundt meg.

  SvarSlett
 16. Sitter alltid med et smil når jeg tusler innom deg, for det er så vakkert det du lager. Av disse smykkene er det aller siste, mørke min klare favoritt, så kommer det blå på en strak andreplass. Lekre! :)

  Er faktisk opprinnelig rødtopp jeg også, men valgte å bli mørk da jeg måtte klippe meg kort. Her vi bor er det så mye kalk i vannet at håret ble som tørt høy, og jeg kler rett og slett ikke min egen farge som korthåret. Endringen skapte endring i bruken av farger også, så rødt og lilla spratt inn i kleskolleksjonen. Rosa har jeg fortsatt store problemer med, så det tror jeg aldri blir en naturlig farge for meg. Skjønner deg derfor godt der ja. :)
  Neida, jeg prøvde bare å være ironisk angående klærne. Falt 100% for den lilla kjolen, men hadde egentlig brukt opp dagens budsjett. Det var derfor jeg skrev det som "lureri" fra min venninnes side. ;)

  Hmm.. Fargekombinasjoner ja. Hva med å gjøre en skikkelig vri for deg selv, og prøve kombinasjoner du så absolutt egentlig ikke ville prøvd? Retrostoffer er jo gjerne litt vågale i kombinasjoner, og der er det gjerne rødt, lilla, rosa og orange i samme stoff. Brunt, grønt og blått er jo også toner som passer sammen.
  Komplementærfarger er jo bare lekkert, som feks. blått og orange, rødt og grønt. Alle farger som ligger på motsatt side av fargesirkelen. Se fargekart her om du ønsker:
  http://www.maxbo.no/Tips-og-rad/Maling-og-tapetsering/Bli-en-kode-knekker2/

  SvarSlett