mandag 21. mars 2011

Manglende oversikt?

Enkelte ganger fortoner det seg sånn i bestemorheimen. Jeg har en lei tendens til å legge ting på midlertidig sted, og da blir resultatet manglende oversikt (ihvertfall på noen områder).

Da er det ingen annen løsning enn å gyve løs i skap og skuffer, og det kan faktisk være ganske spennende.

I dag skal jeg vise dere litt av det som dukket opp


Skjønne bokser som nå er plassert i skatollet på soverommet. At jeg lenge har tenkt å male skatollet hvitt får stå sin prøve. Det blir ihvertfall ikke påbegynt denne uken......

Den innerste boksen har ikke vært i bestemors eie all verdens tid, men er ikke klovnen skjønn?Det opprinnelige innholdet er forlengst fortært, og nå rommer den andre godsakerMasse lekkert som det skal bli en fryd å arbeide med framover.

Garnbeholdningen ryddet jeg i for en stund siden, men det var en kurv som ble stående. Jeg har lært meg hva dere bloggevenner mener med en UFO, og her er minDenne er jo ferdig, men partneren mangler. Det skulle bli leggvarmere til prinsessebarnebarnet, og hvorfor jeg aldri gjorde den andre ferdig, finnes det ingen fornuftig forklaring på.

I en eske fant jeg et smykke som rett og slett er blitt glemt etter at jeg kastet meg ut i perlenes verden. Det var temmelig svart blitt, men etter en omgang med sølvpuss ble det braMynten er i ekte sølv og er altså 80 år gammel. Siden det er laget smykke av den, er det nok ingen mulighet for å bli millionær av mynten. Dessverre kjenner jeg heller ikke historien bak den. Det eneste jeg vet er at min far hadde den med seg hjem etter krigen.

Apropos min far. Jeg har liggende en del slektspapirer, som egentlig tilhører et søskenbarn i Haugesund. Planen er at vi skal forsøke å systematisere det når jeg besøker henne i løpet av sommeren.

Blant papirene finnes også noen spennende avisutklipp. Etter mordet på president Kennedy, ble det nedsatt en egen granskningskommisjon. Denne ble ledet av guvernør Earl Warren, som besøkte Haugesund på begynnelsen 1950-tallet. Storveis saker med slikt besøk i sildabyen, og et av guvernørens ønsker var å besøke huset som hans bestefar byggetI den lange artikkelen står det bl.a. at fruene Sjursen tok høytidelig i mot. Fruene  Sjursen var altså min mor og min tante. Lurer på hvor lenge de hadde skurt, vasket og pusset før det celebre besøket ankom. Jeg har bare et vagt minne om en blankpolert, svart bil med masse mennesker i stoppet utenfor.

Min far er født i huset, og jeg bodde her til jeg var 7 år.

Minuset med bestemors offensiv i skuffter og skap er alt som skal ryddes skikkelig på plass etterpå. Det er ganske kaotisk på soverommet nå, og jeg føler meg vel litt som karen på bildet underHa en super kveld - med eller uten manglende oversikt.
12 kommentarer:

 1. Morsomt med alt som kan dukke opp ;-) kjempesøte bokser :-)

  Ønsker deg en fiiin kveld !
  klem, Nostalgia

  SvarSlett
 2. Sitter her å smiler... for jeg kjenner meg så godt igjen :) Mye fint som du har funnet frem da!
  Ha en fin kveld, klem.

  SvarSlett
 3. Herlig nostalgisk skattejakt du har vært på her! Ler hjertelig av det nederste bildet,og akkurat i dag var det godt med en god latter:)
  Elsker boksene dine,kan vel kalle meg selv en boksoman. Gleder meg til å se hva du tryller frem fra innholdet i den ene boksen! Husker du posevesken jeg lovte å sy til deg!Den skal jeg prøve å få sendt i løpet av uken,innimellom alt annet hverdagskaos!
  Klem,Janne

  SvarSlett
 4. Kjenner meg godt igjen! Mange fine skatter du har.
  Klem

  SvarSlett
 5. Ser at du har noen prosjekter på gang ;) Fine bokser var det som dukket opp igjen hos deg.

  Siden du spør om skismøringen, så har du helt rett i at det var meg som stod for den :) Mannen har vært fornøyd med innsatsen min gjennom denne vinteren og kaller meg bare for smøresjefen ;) Veldig morsomt siden jeg ikke har peiling - men jeg kan jo lese hva som står på boksen til skivoksen :D

  Klem

  SvarSlett
 6. Spennende med slik opprydding,og du fant jo rene skatter!!
  Apropos mitt fargerike teppe,det strikkes noen omgamger nå og da, det begynner å bli varmt og tungt:O)...men det blir ikke en UFO:O)
  Klemmings;)

  SvarSlett
 7. Det dukker opp mye når man rydder! Hilsen Pia med litt oversikt;)

  SvarSlett
 8. Så flott at du har hatt en koselig hobbystart på uke:) da blir sikkert resten av uka super:)

  Så mange fine esker du har! Moro med ting som kommer frem fra glemselen;)

  Ha en nydelig uke:)

  Klem Lise

  SvarSlett
 9. Det må være veldig spennende å rydde opp , men også litt av en jobb ;) Jeg ser deg for meg , vil være effektiv og så dukker det masse spennende opp . Og da blir man oppslukt , oi er klokka så mye Hi hi :)Ja men det er sikkert en koselig jobb :) Lykke til :)
  Gleder meg til pakke ;)

  Kos deg i dag :)
  Stor klem fra Janne

  SvarSlett
 10. Mye spennende historie å lese i dette innlegget, Astrid. Betyr det at du er i slekt med denne Warren?
  Klem Ellen:)

  SvarSlett
 11. Greit å skaffe seg oversikt av og til..Av og til dukker det opp ting man hadde glemt man hadde:)
  Klem Julie

  SvarSlett
 12. Det må være nokka som går..? Har rydda skuffer og skap de siste dagene, vi skal bytte om på alle ELFA innredninger i de ulike rommene for æ vil ha mere hengeplass. Og det e utrolig ka man finn, og så blir man litt nostalgisk og begynner å mimre..Og ikkje minst: så mye fint man har i skap! Burde hatt alt på utstilling! Skal blogge litt om funn imorra når støvet har lagt sæ;-)

  SvarSlett