torsdag 19. mai 2011

Et rådyrt krympetroll

Først må jeg få takke av hele mitt hjerte for alle de flotte kommentarene til mitt 17.mai innlegg. Det er nesten så jeg lurer på om jeg på et eller annet tidspunkt skal legge ut flere bilder av meg selv (ho-ho).

Men koselig var det.

Så var det dagens innlegg

For noen år siden hadde krympetrollet herjet vilt i skapene mine, og det var ekstra katastrofalt med bunaden.

Først ble den hengende en 17.mai, så en til og hadde det ikke vært for konfirmasjonen (5år siden) til mitt eldste barnebarn, er det mulig den bare hadde blitt hengende.

Skulle den flotte bunaden fikses, så skulle det gjøres ordentlig. Jeg tok kontakt med spesialister i Haugesund og la i vei fra Bergen. Noe av grunnen til at jeg valgte min fødeby, var at jeg da fikk anledning til å treffe noen av mine kjære søskenbarn. Det er slike treff vi ofte snakker om på telefonen, men som det dessverre sjelden blir noe av.

I min enfoldighet trodde jeg det bare var å legge bunaden ut livet, men da må det jo være noe å legge ut. Enden på visa ble at hele livet måtte skiftes, og det er mange vakre brokadestoffer å velge blant til Rogalandsbunaden

Dette ble bestemors valg


Selvfølgelig viste det seg at dette var av det aller dyreste slaget, men har man sagt A, så følger resten med.

Etter noen uker skulle stasen prøves, og det ble ny tur til Haugesund.

Før den turen hadde det heldigvis blinket på noen viktige hjerneceller.

Kanskje jeg bør prøve skjorten?

Dere skjønner sikkert hvordan det gikk med den saken.

I butikken hadde de ferdigsydde skjorter, men prislappen fikk meg omtrent til å steile

Kr. 7.800,-

Men sannelig sto en del hjerneceller meg bi, og kjøpet be utsatt. Et utall telefoner ble tatt til slekt og venner, og det ble sannelig bingo. En hyggelig dame i Stavanger skulle ha kr. 4.500,- for å sy skjorte. Dermed var det bare å slå til.

Det er mye arbeid på skjorten. Her ser dere litt av halslinningen
ermeneog stolpenDet gir ihvertfall et lite inntrykk.

Så måtte selvfølgelig sølvbeltet få nye støler.

I bunadsbutikken hadde de også skoposer, og den er virkelig praktiskSuper til kamera, mobiltelefon og annet som slett ikke får plass i bunadsvesken.

Oppbevaringspose var en annen fristelse, og her var det bare å fleske til. Kjøpte like godt to, slik at min datter også kunne få en. Hun har jo også Rogalandsbunad
Nederst har den to praktiske lommer, hvor f.eks. sølvet kan oppbevares. Broderiene er selvfølgelig slik som på bunadenEn slik pose kostet kr. 350,-, og det syens jeg slett ikke var dyrt.

Snakk om at det ballet på seg. Hvis alt skal være riktig, må foret i vesken være i samme stoff som livet

Tellesentralen i bestemorhjernen ga opp på veien, men sluttsummen ble 16.000,-

Ha en strålende kveld - med eller uten rådyre krympetroll.


16 kommentarer:

 1. Uff..det er synd det er så dyrt med bunad.. Glad jeg har arvet min rogalandsbunad etter mor (da hun vokste ut av den hi hi) Nydelige detaljer og kjempe arbeid både med brodering av skjorter og bunad. Likte veldig godt bunadsposten til å oppbevare draken i. Jeg pakker sølvet i plastpose (brødpose) og oppbevarer i bunadstasken, da holder sølvet seg fint og oksyderer ikke så lett.
  Men "skapskreddere" som krymper tøyet kjenner jeg godt til hi hi.
  Ha en finfin kveld selv kjære deg!
  Klem Anne Karin

  SvarSlett
 2. Nesten som om jeg har lyst til å knise litt.
  Det er dyrt å glemme å ha møllkuler i kleskapet,noe som krympedyra misliker.
  Med det kan også bli kostbart å ha potetgull i skapet,for det liker jeg....
  med andre ord,det koste å bytteklesstørrelse....
  Men så flott at bunaden din er brukanes nå da ♥

  Klem fra Hellemor -

  SvarSlett
 3. Tjoho, ja dette er ikke billig:O)))
  jeg hadde problemer med min bunad på dagen her, så til neste år må jeg ned noen kilo, ellers havner jeg i samme situasjon som deg:O)
  Huff, prisen er ille, men det er jo et stasplagg:)
  Nyt helga, klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Ohhoi så dyrt! Men du fortjener det. Helt sikkert! Og bunaden er jo bare utrolig fin. Skjorten er helt klart mye finere enn skjorta mi. Blir for hverdagskjorte å regne den til sammenligning. Det var noen utrolig flotte detaljer på skjorta di.
  Ellen :)

  SvarSlett
 5. Ingen billig fornøyelse å gjøre om en bunad nei,,,,men så utrolig mye fint arbeid det er på de forskjellige bunadene i landet vårt.
  Syntes stoffet inni veska di så så lekkert ut,,,,smiler.
  Anne

  SvarSlett
 6. For en flott bunad! Utrolig mange fine detaljer.
  Klem

  SvarSlett
 7. He,he, ja dette krympetrollet har nok vært på ferde i mange skap rundt om i landet. Nydelig bunad, men trasig at det skal være så dyrt...

  Ønsker deg en fortsatt fin kveld !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 8. Oisann - det ble en dyr spas... Men så er da også alt på stell og i rett størrelse, så nå er det bare å utnytte alle bunadsanledninger med rank holdning og største glede.
  Nydelig bunad.
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 9. sv: Ja,selvom det av og til kan være en liten kamp, så er vi stortsett enige om hva han skal ha på seg. Da føler han at det er han som har bestemt det helt selv,og det er ingenting som er bedre enn å se han lyse opp på akkurat den måten! Superstolt av seg selv som har blitt "stooor dutt" ! :D

  SvarSlett
 10. Dette ble en dyr affære, men helt sikkert verdt det. Nå har du et flott stasplagg som du kan bruke..husk å legge ut feller i skapet mot krympetrollene..hi hi :)
  Ha en flott helg, klem :)

  SvarSlett
 11. Oj, det var et dyrt krympetroll, ja, men det gikk vel bra til slutt, og nydelig var du sikkert på nasjonaldagen! Her har krympetrollet latt meg være, enn så lenge, men jeg skal være forberedt dersom det skulle skje, og begynne å spare kanskje?!

  Ha en fin helg!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 12. Nei billig er det ikke,men du så fin du ble i din festdrakt Astrid.Vel verdt pengene.Jeg hadde min nordmørsbunad på 17 mai og en kan jo ikke annet enn å føle seg fin i en festdrakt.Fikk min sydd ut for 3 år siden trollet har vært i mine skap også.
  Klem

  SvarSlett
 13. Gode tid, er det muuulig, er jo nesten like dyrt med krympetroll som med helt ny bunad jo :O)
  Men du verden så fin den er, og så bra at du virkelig gjorde noe med saken!
  Jeg vurderer å flytte INN i skapene mine over helgen....kanskje krympetrollet tar tak i meg også, vil gjerne bli litt smalere herogder....

  Ønsker deg en superfin helg, Astrid.
  Stor klem fra Anne:)

  SvarSlett
 14. Hei høpp!!

  Ja dyrt er det,men er jo en fornuftig investering,denne får du mye glede av..Kjempe fin ble den!!

  Ha en fin helg!!

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 15. Så fin bunaden din ble, og godt at den passer nå!

  Det gikk bra med konfirmasjonene forrige helg, hyggelig at du tenkte på meg :) Jeg ønsker deg en fin helg!

  Klem :)

  SvarSlett
 16. Ohoi.. Og jeg som hikstet ved mitt kjøp..? Det ble en sluttsum på ca 1000,- som jeg ikke egentlig har. Du fikk jo utrolig mye flott på kjøpet da, og dette er jo ting som skal vare i maaang år fremover. En god investering kaller vi det da. :)

  SvarSlett