søndag 8. mai 2011

KonfirmasjonER

I går var det to konfirmasjonsgudstjenester i Loddefjord kirke, og derfor var bestemor i sving allerede fredag ettermiddag for å pynte. Det var en variabel oppakking jeg dro avgårde med. Blomster, lys, hjerter, dobbeltisidig tape og borrelås, for å nevne noe.

Loddefjord menighet ønsker å gjøre stunden så personlig som mulig for den enkelte konfirmant, og det er derfor maks 16 konfirmanter pr. gudstjeneste. Halvparten av de sitter på stoler foran første benkerad, og det fikk jeg vite i siste liten. Planen var jo å henge blå og lilla hjerter på benkene ut mot midtgangen, så her måtte jeg finne en ny løsning. Det ordnet seg, men sannelig ble litt plundrete


Konfirmantene skulle ikke sitte i jente/gutt (eller omvendt) rekkefølge, så da ble løsningen å henge to hjerter på hver stol.

Blomster og lys var kjøpt i disse fargene, og siden påskehagen skal stå til pinse, så var det greit å fornye pynten der også
Her er noen flere detaljer


Hjerteplanten har fått følge av to sommerfugler, og selvfølgelig måtte det bli en i blått og en i lilla

Masse lys er alltid flottEn elektrisk ovn som ikke er noe vakker å se på, fikk duk, blomster og lysHer er et oversiktsbildeJeg skal love dere at det var stemningsfullt da konfirmantprosesjonen ankom i dempet belysning og til nydelig musikk.

Siden det frivillighetsteamet som jeg er med i, hadde ansvaret for en del praktiske ting i går, så ble det en fantastisk dag å være med på. I dag er en annen gruppe i sving, men disse tre er fast inventarOle Arthur er kateket, Olav er ungdomsprest og Eivind sogneprest. Tre allsidige karer, men Ole Arthur hadde rimelig varierte oppgaver. Ved enkelte anledninger har vi band på plass og da er det kateketen som trakterer hammondorgeletKirken var ikke bare fullsatt. Det var rett og slett ikke sitteplass til alle. Den gode stemningen var til å ta og føle på. Det var mange rosende ord å høre om de tre herrene. Og dere vet jo det, at når det regner på presten så drypper det på klokkeren. I dette tilfellet er det jo bestemor som er klokkeren, og det ble faktisk mange rosende ord for pyntingen.

I pausen mellom de to gudstjenestene mesket vi oss med herlig fruktsalat mens vi slappet av litt inne og ute. Været kunne ikke vært bedre, så det satte jo en ekstra spiss på det hele.

Det gikk hele 5 timer fra jeg kjørte hjemmefra til jeg landet i godstolen min -  fullstappet med herlige minner. Jeg er ikke i den minste tvil om at det ble minnerikt for alle de andre også.

Alle kjenner jo uttrykket en slagen mann, og hadde det ikke vært for smilet, ville jeg våget meg til å kalle dette en slagen prestBare så det er sagt:

Bestemor har fått tillatelse til å bruke bildene.

Nå er de nok ferdige for i dag også og ved avlutning kommen denne hilsenen opp på veggen Har du forresten husket flagget i dag?

DET ER FREDSDAG13 kommentarer:

 1. Så heldig Loddefjord menighet er som har dere :) Vakkert pyntet , med en fin balanse i fargene . Med tanke på gutter og jenter ;) Liker de hjertene så godt :)
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 2. Utrolig fint pyntet lokale og kjekke prester! Likte spessielt det siste bildet! Herlig! :o)))

  SvarSlett
 3. Så flott ein dag du har vore med på..
  Klokt å ha så få i gongen..

  Nyt søndagen vidare- du fortjenar kvile etter SÅ flott innsats :-)

  SvarSlett
 4. Hei! Så koselig du gjorde dette! Og så flott med de hjertene på stolen! Ikke vanskelig å se at du kan dette! Og flagget har vært oppe hos oss siden kl 8. En viktig dag å minnes! Tror det er første gang jeg er inne her, men kommer gjerne igjen!
  -Margit-

  SvarSlett
 5. Så flott at du bidrar med pynting og gjør det personlig for konfirmantene! Det er fint med et godt samarbeid mellom ansatte og frivillige.

  I dag var det vanlig gudstjeneste, men neste helg spiller jeg i to konfirmasjoner. Jeg pleier også å ha på meg en hvit alba, en slik som ligner litt på den kateketen hos dere har. Men uten "belte".

  Ha en fin kveld! Klem

  SvarSlett
 6. Tusen takk for det(:
  Herlige bilder! Regner med at det ble stemningsfult inne i kirka ja.
  Hjertene var sååå fine.
  Ha en fin kveld du også!
  Lover å stikke innom oftere nå!

  klem

  SvarSlett
 7. Aldeles nydelig :o)
  Både kirkedekoreringen og bildene.
  De er heldige i Loddefjord menighet som har en så
  kreativ og flink frivillig.

  Håper du har en fin Søndag :o)

  SvarSlett
 8. Flagget husket gutta på i dag tidlig:)
  Flotte bilder - tydelig en vellykka dag!
  Ellers hadde vi besøk av to fine unger med fine foreldre i går:)

  SvarSlett
 9. Det var utrolig flott pyntet. Så gøy med noen som legger så mye i en så viktig dag for konfirmantene!!!

  SvarSlett
 10. Så koselig du har gjort det! Ha en fin dag, klem fra Kine :-)

  SvarSlett
 11. Heisann!!

  Så fint du har pyntet:)

  Hjertene ble en personlig og fin vri på stolene:)

  Ha en fin ny uke;)

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 12. Så nydelig du har pyntet ! Kjekt for konfirmanter og familiene at noen har tatt seg flid med å dekorere så flott. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har settt en så flott pyntet kirke i noen konfirmasjon !

  Ønsker deg en fiiin uke !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 13. Kirken var utrolig fint pyntet! Vakkert og stemningsfult!
  Vi var også i en full kirke i helga, der det ble ståplasser på de siste som kom.

  Ønsker deg en fin dag!
  Klem fra Bente

  SvarSlett