torsdag 5. mai 2011

Hjerter og perler

Jeg har visst fått litt dilla på de heklede hjertene, for det er blitt en bra produksjon i løpet av den siste tiden. Min datter har fått en bunke i farger hun ønsket, og plutselig hadde vi begge blogginnlegg om hjerter.

En hjertelig takk til malu med bloggen malu-maluba.blogspot.com Hun er hjernen bak oppskriften.

Hjerter og engler er blant mine favoritter som pynt, og siden de to kommodene på badet har fått seg en makeover, så heklet jeg noen hjerter i de samme fargeneJeg har noen flere, men akkurat hvordan de skal brukes har ikke bestemorhjernen tenkt ut enda.

Til helgen braker det løs med konfirmasjoner, og siden jeg har ansvaret for kirkepyntingen, så tenkte jeg plutselig hjerter i den forbindelse også. Fikk faktisk en ide om å pynte benkene der konfirmantene sitter. Ikke et til hver altså, men rett og slett på kanten mot midtgangen.Et litt meningsløst bilde kanskje, men jeg innrømmer gladelig at jeg fryder meg etter hvert som bunken vokser.

Her er et bilde med litt mer mening, for å si det sånnHvis noen tror at jeg har lagt smykkelaging på hylla, så er det feil. Det er blitt et lite opphold i produksjonen av ulike årsaker. Det siste smykket jeg laget var detteNoen dager før påske tok jeg det i bruk, og da jeg kom hjem om kvelden hengte jeg det på plass. Det er slikt som går automatisk, men da jeg holdt på med kveldsstellet mitt, oppdaget jeg noen små blå prikker på halsen.

For å gjøre en litt lang historie kort, så kom prikkene fra smykket.Flassende perler har jeg aldri opplevd før, og det er sannelig godt at jeg bare har brukt disse perlene på eget smykke. Jeg ble nok litt motløs med det samme, men det gikk fort over. Kanskje dette egentlig skulle vært med under de fadesene jeg skrev om i forrige innlegg?

Bestemor har funnet fram erstatningsperler, så det skal lages et smykke etter de samme prinsippene.

Jeg har i det minste tenkt mye på perler, og det er så herlig å ha system i de tingene. Derfor tok jeg noen krydderglass som var så godt som tomme og rengjorde de godt. Nå skal disse inneholde småperlerHa en fortsatt hjertelig dag.


17 kommentarer:

 1. Så smart å bruke krydderglass til småperler! Jeg har et tomt sitronpepperglass stående, kanskje det blir til en liten vase :D Kjedelig med flassende perler, de må det vel reklameres på, skal jo ikke skje slikt. *♥*

  SvarSlett
 2. Å du "hjerterdame" som du hekler og "mekker" smykker i nydelige farger :O)
  Ja mai er en travel måned, blir nok ikke mye tid for blogging for tiden, men vi får ta det igjen senere!
  Ha en flott dag, Astrid!
  Stor klem, Anne:)

  SvarSlett
 3. Skal si du er en ktiv dame.
  De hjertene er flotte. Kunne tenke meg å prøve den oppskriften jeg også. Men jeg har så mange ideer og prosjekter på gang at hodet renner over. Og tida strekker ikke til.
  Ellen :)

  SvarSlett
 4. Så smart å bruke krydderglassene! Hjertene var også kjempesøte, ikke rart du har heklet så mange av dem. Ha en fin dag videre :)

  klem

  SvarSlett
 5. sv: Ingen tvil, dette stjeler tiden min. Heldigvis kan jeg ikke påstå at jeg er avhengig,så det er jo egentlig bare å skru av ;) klem

  SvarSlett
 6. Hjertene er veldig søte!
  Blir nok fin kirkepynt :)
  Smart med krydderglassene til perlene!

  SvarSlett
 7. Sannelig er du i hjertemodus, og de er flotte også; kan jo brukes på det meste!
  Smart med krydderglass til perlene!!
  Nyt resten av dagen, jeg skal fyre på peisen;)

  SvarSlett
 8. ÅÅÅ.Det hørtes fint ut med hjerter i kirken.
  Smart med malte krydderglass.
  Elsker gjenbruk.
  Tusen takk:o)
  Har hatt masse besøk i dag.

  Håper du har en fin kveld :o)

  SvarSlett
 9. Hjertene er flotte! Gjør ingenting at det blir mange av de :-) God ide å bruke de som pynt i kirken.
  Klem

  SvarSlett
 10. Så flotte hjerter :) Setter en ekstra stas på konfirmantene disse ;) Stilig det ble med de krydderglassene , gjenbruk på sitt beste !
  Fin kveld ønsker jeg deg
  Klem fra Janne :)

  SvarSlett
 11. Såå fine hjerter,ja her har du fått dilla ser jeg hihi!!så fine farger du bruker..

  Smart å ha perler i de boksene:)

  ha en fin kveld!!

  klem Linda:)

  SvarSlett
 12. Heisann! Burde ha lest hva du har skrevet, men gamlepus bør få medisinene sine for kvelden, og jeg bør komme i seng snart.
  Takk for det gode ordene... det er faktisk blitt noen av dem i dag.... og så har seks av elevene mine fått førsteprisen i NM for beste logo i ungdomsbedrift i dag. Flinke ungdommer ;:OD)

  SvarSlett
 13. Kva er det med hjarter og engler...?! Eg elskar dei òg, og ville nok falt for freistinga å hekle hjarter i fleng, som du ;) Flotte fargar, og mykje dei kan nyttast til...
  Synd med smykket ditt, for det var nydeleg. Ropar høgt om vår, varme, lysare og meir fargerike dagar..

  Eg har sansen for 'resirkuleringa' di ;) Heilt etter mitt hjarte..

  Ønskjer om ei god helg går i di retning ;)
  Siri

  SvarSlett
 14. Så romantisk! Disse hjertene var helsøte, og helt etter mitt hjerte! Du vet jammen å produsere både det ene og det andre, flinke flinke deg!;-)))
  Klem Anne Karin

  SvarSlett
 15. Så nydelige heklehjerter!
  Her er det også konfirmasjoner i helgen. Vi skal i konfirmasjon i morgen.

  Ønsker deg en fin helg!
  Klem fra Bente

  SvarSlett
 16. Disse hjertene er virkelig fine og dekorative! Det spørs om jeg ikke må fram med heklenåla jeg også.

  God helg til deg!
  Klem

  SvarSlett
 17. Nydelige hjerter du har laget og så skjønne farger!
  Ha en fortsatt fin søndag.
  Klem fra Mio

  SvarSlett