søndag 13. juni 2010

Enkelte ganger

må blogging rett og slett prioriteres vekk. Det tar litt tid å komme seg ajour igjen, så dere får tilgi bestemor at det nå i første omgang bare blir et lite innlegg herfra og en rask kommentarrunde. Det er et par utfordringer jeg har lovet å være med på pluss at det ligger en eller to awarder til meg.

Tusen, hjertelig takk får bestemor si i denne omgang, og det samme må jeg si for hurraropene som kom etter at det blå smykket var tredd på nytt.

En av de tingene som har vært mye mer viktig for meg enn blogging, er min kreftsyke venninne Else. Jeg har både lagt inn bilde og skrevet om henne tidligere.

Nå venter hun på et viktig svar fra sykehuset, som hun egentlig skulle fått mandag. Da hadde hun time til evaluering, og spenningen knyttet seg til om kreftcellene holder seg i ro eller om de vokser. En hel uke har gått, og fortsatt er det taust fra sykehuset. At en del av legene er på seminar kan ikke brukes som unskyldning overfor et menneske som er uhelbredelig syk. Nå har jeg nettopp hatt en telefonsamtale med Else, og vi er blitt enige om at hun ringer sykehuset i morgen og gir beskjed om at hun stiller tirsdag selv om hun ikke har noen timeavtale. Jeg blir rett og slett rasende på hennes vegne.

Men se hva bestemor kom hjem med etter å ha vært på besøk hos henne fredagHele 6 slike skåler fikk jeg, og de er midt i blinken til kjøkkenet mitt.

Det enkle turkis smykket som bestemor nettopp laget har gjennomgått en liten forandring. Under perleryddingen fant jeg et nydelig hjerte i samme farger som er brukt på smykketJeg lot det være litt avstand mellom den delen smykket er tredd på og det nye hjertet. Det virket litt kompakt å feste de to delene sammen. Nå er resultatet blitt slikog i morgen skal dette avgårde til sin nye eier.

Bestemor skulle strikke pyntehåndkle til kjøkkenet, og jeg kan ihvertfall si at jeg har begyntDette ble bare en slags lurebilde, for jeg vil ikke vise hvor langt (eller kort) jeg har kommet. Innrømmer imidlertid at jeg aldri har brukt så lang tid på å strikke en liten sak i rillestrikk. Hvor lang tid det vil ta å få heklekanten og litt pynt på gjenstår å se. Kjære venner, ikke mas om det. Vent i tålmodighet på resultatet.

Det er ikke bare skåler bestemor har fått, men min nabovenninne Victoria kom med masse perler til meg. I iveren glemte bestemor å ta bilde før sorteringen, men det er blitt et nytt smykke til bestemor av stasenJeg er veldig glad i den høyhalsede modellen, og her har jeg tredd fargene vekselvis. Tror det er mulig å se at det er litt fargeforskjell.

Den midterste delen er tredd på en litt spesiell måte, for jeg ville ha med de nydelige bladene. De hadde tverrgående hull og da måtte bestemor vri hjernecellene litt for å finne en løsningPå det neste bilde ser dere et utsnitt som viser den antikklignende finishenDet er masse perler igjen, så det skal bli både øredobber og armbånd til. Kanskje lager bestemor en ekstra lenke også hvis hun synes det blir tøfft.Da er innlegget ferdig, så nå kommer jeg på besøk til dere.

Ha en fortsatt fin dag - med eller uten ugjorte ting.

17 kommentarer:

 1. Flotte smykker i Middelhavets farger som skapt til sommeren!
  Håndkleet ditt blir nok også flott i denne fargen;) Mens du nå strikker, så målpå Zaloflaska (på langs), så ser du hvor mange masker du trenger, regner med et sted mellom 40 og 50;)
  Håper det går bra med din venninne!!
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Hei Astrid..

  Det øverste smykket må jeg bare si etter min mening er et av de fineste du har laget.
  Enkle linjer men allikavel så elegant og vakkert.
  Flotte små detaljer...
  Dette er virkelig noe du kan, det beviser du gang på gang :))))
  Ha en fin kveld i din runde i bloggverden.
  Takk for kjempekoselige kommentarer hos meg, du gjør meg alltid glad.
  Klem

  SvarSlett
 3. Det er en del ting i livet som er viktigere enn blogging, ja...Jeg håper for det beste for venninna di!
  Flotte smykker, nok en gang!

  SvarSlett
 4. Tusen, tusen takk for det lekre smykket jeg fikk i posten!
  Har allerede brukt det, og må bare få tatt en bilde og vist det frem på bloggen.

  At det er mer i livet enn blogging har du helt rett, så ta godt vare på din venninne nå, og stikk innom hos oss når det passer.
  Vi er her vet du!

  Stor lykkeklem fra Lykkeliten

  SvarSlett
 5. Det förste smykke var virkelig fint helt i min smak.Jeg blir også veldig sinna når jeg hörer hvordan de behandler din veninne,det er skamlig.Håper virkelig hun kan få svar i morra.
  Her er det fullt opp med bryllups forbredelser (skuring av hus) har bare 1 uke igjen og jobbe så blir det 3 ukers ferie og da håper jeg det blir fint vär. Stor klem til deg!

  SvarSlett
 6. Nydelige farger du viser. Elsker Turkis!

  Haha, liker heller ikke edderkopper eller andre kryp... æsj. Men måtte ta bilde av dem vet du.

  Ha en deilig kveld.
  Klem fra Helen

  SvarSlett
 7. Nydelige smykker du har laget.
  Flotte skåler du hadde fått av din venninne.
  Blir sint når jeg leser hvordan din venninne blir behandlet. Ta godt vare på henne.
  Ønsker deg en fin uke.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 8. Det er vondt å se sine lide av kreftsykdom.Det har jeg prøvd. Håper din veninne får hjelp. det er noe til deg på min blogg.
  Klem

  SvarSlett
 9. Håper din venninne snart får svar. Det er slitsomt å måtte vente i en uavklart situasjon. Likevel er det mange leger og gode hjelpere som er flinke når det gjelder kreftbehandling og utredning, og mange som står på og gjør sitt beste. Dessverre svikter systemet iblant. Alt godt til din venninne!

  Klem

  SvarSlett
 10. Nydelige smykker! Det må være veldig vondt å gå slik og vente i det uvisse. Håper hun får et godt budskap. Uansett er hun heldig som har en god støtte i deg.

  SvarSlett
 11. Ja,,,noen ganger er det slik at vi må omprioritere litt,,,,noe er jo tross alt viktigere enn blogging,
  Jeg blogger utfra tanken på at bloggingen skal være koselig og holde på med,,,,
  Og så setter jeg stor pris på mine venninner her inne, bestandig koselig og titte innom "kjentfolk"
  Ta deg av din venninne,,,,og kom innom når tid og lyst melder seg.
  Ha en fin uke.
  Klem Anne

  SvarSlett
 12. Man kan få tak i slike overlaken på auksjoner eller hos antikvitetshandlere. Vi har noen i Butikken :-)
  Klem

  SvarSlett
 13. Du er nå bare flink da!!
  For et vakkert innleg - nydelige farger!!!
  Ønsker deg en herlig uke min venn!!
  Og takk for alle varme ord - de setter jeg stor pris på!!
  Varm klem fra Lokki

  SvarSlett
 14. Masse herlige og flotte smykker du lager! Faktisk har jeg laget noen i dag jeg også...litt mere prøve og feile prosjekt. Ha en strålende fin uke!

  SvarSlett
 15. Award fra meg til deg!!!

  Klem klem!

  SvarSlett
 16. Blir så glad av alle de lekre smykkene i sånn herlige turkis farger.
  Du er en flittig sjel...
  Her blir det samling på kaien i kveld med reker og tilbehør.
  Det er ikke så lett å følge opp blogging når vi har sånne flotte, lange, lyse kvelder.

  Ønsker deg en super dag.

  SvarSlett
 17. Hei!!! Fantastiske smykker!!!!! dessverre har jeg så alvorlig nikkelallergi, at jeg ikke bruker giftering en gang. Jeg er rett og slett redd for å få allergianfall, at jeg tørr ikke har på meg eller ta på mataller, sølv eller annet. Siste gangen jeg hadde på meg øredobber, som ble kjøpt som nikkelfri,- så holdt jeg på å drepe mannen min og bikkjene i rein frustrasjon. Hadde maurtue inni kroppen, og uta på kroppen, og var bokstavelig helt gal. fikk røsket av øredobbene, og så skled det over i løpet av en times tid. siden har jeg holdt meg til titan og plast,- men jeg har veldig lyst på smykker jeg også. uhuuuu. Sånn ellers så syntes jeg at det er grusomt at man må vente på resultater på prøver og på operasjoner, når man har kreft. Hver sekund teller, og ventinga er grusom. Håper det går bra med din venninne!!!!!!!!!! Klemz Grethe

  SvarSlett