fredag 4. juni 2010

Her kommer det mangt og mye - FØLG MED

Bestemor har styrt med så mye at det var vanskelig å bestemme seg for rekkefølgene tingene skulle presenteres i. Det er bare å begynne et sted og denne ble minfor den fantastiske prisen kr. 90,-. Jeg fant den på et stativ merket med halv pris av rød pris. Den er i jeansstoff og smykkesett hadde jeg allerede. Dermed er den saken i boks.

Skiltet som dere skal få se, er kjøpt i Abu Dhabi for mange år siden. Ifølge selger, som snakket dårlig engelsk (for å si det mildt) skal disse tegnene bety velkommen. Det var nødvendig med en skikkelig pussog dermed laget bestemor en blanding av Gloria og Zalo, som er det aller beste å pusse messing med. Deretter ble det festet på dørenmen jeg synes ikke det vises at det har vært utstatt for klut og pussemiddel. Det betyr forresten ikke så mye hva bildet viser. Viktigst at jeg ser det selv.

I ettertid har jeg faktisk fått bekreftet at teksten betyr velkommen. Av alle ting var sjåføren fra Tollpost som sist leverte varer fra Panduro arabisktalende.

Apropos Panduro. Nå må streiken opphøre, slik at bestemor får varene som har ligget på Godssentralen i Oslo siden uken mellom 17. mai og pinse.

Da går vi fort over til det neste av dagens prosjekter. Bildet er ikke noe å rope hurra for (slett ikke uvanlig), men disse stakene i slitt bronse kommer opprinnelig fra Fretex. De har riktig nok gått gjennom en mellommann, eller rettere sagt mellomkvinne. Min datter eide de for mange år siden, men jeg var heldigvis tilstede en gang hun hadde pakket ting til Fretex, og jeg var snar om å spørre om å få de med megStakene har vært gjennom noen "sprut" av spraylakken (elfenbenshvit), og de har fått nye telysholdereUnder kommer et bilde som muligens viser litt mer detaljerNytt prosjekt, men dette er ikke ferdig enda og derfor blir det bare å vise hva som skal brukesDenne blonden og båndet med de blå sommerfuglene skal stase opp en hylle som bestemor har på kjøkkenet.

Fra et av skapene har jeg hentet fram dette fatet i fattigmannssølvog jeg er ikke helt sikker på om det synes at det må pusses. Men det er ihvertfall gjort, og pyntet det har jeg også gjortHer er det masse duftelys og et par andre småting som jeg tror vises litt bedre herSå har forsyne meg gamla fått lyst å strikke litt igjen,

g

og dette skal bli pyntehåndkle til kjøkkenet. Det strikkes i riller, og planen er at bestemor skal hekle hvit tungekant med perler i som en litt ekstra sus.

Når strikkepinnene først skulle graves fram, så husket jeg plutselig håndarbeidsposen minDenne sydde jeg i 4. klasse i barneskolen. Et utrolig kjekt minne, selv om håndarbeidslærerinnen ikke var blant bestemors favoritter.

Jeg har gjort enda et par ting i dag, nemlig laget øredobber til det gule smykketog armbåndJeg hadde fire av de gule bladene, og det var fort gjort å bestemme at et skulle brukes på halskjedet, to til øredobbene og et til armbåndet.

For å være sikker på at alle detaljer er med, tar bestemor med et repetisjonsbilde av selve kjedet som har det gule bladet på den innerste delenHar dere gjort mye i dag?

Nå skal jeg bare ta en ørliten pause, og deretter er det å gyve løs på kommentarrunden.

Ha en strålende kveld - med eller uten mange gjøremål.

16 kommentarer:

 1. Kjempefin tunika du har kjøpt du deg!
  Og det gjorde seg med en dusj spraylakk på lysestakene:-)

  SvarSlett
 2. Hei igjen!
  Jeg har akkurat samme tunika som deg. Halve av rød pris. Sånne priser passer bra.Lysestakene ble aldeles nydelige.
  Klem

  SvarSlett
 3. Kjære vakre vene....når har denne bestemora tid til å trekke pusten da???Først,tusen takk for hyggelig kommentar inne hos meg,alltid så gøy,for du gjør deg så flid med kommentarene!Tunikaen din er knallfin!Har en liknende i jeansstoff,som skal få en omgang under symaskinen i morgen,vil applikerer noen sommerlige hjerter!
  Lysestakene du pussset opp ble rett og slett vakre!!!Og den hylla som skal pyntes opp med blonder,håper jeg snart er bloggbar!
  Ønsker deg en riktig flott helg!Jeg skal snart farte avgårde!Det står et glass vin og roper på meg i hagen til ei god venninde!I kveld blir det far som legger gutta!
  Klem,Janne

  SvarSlett
 4. hei
  så nydelig en tunika du har der,blir fin .
  å de herlige lysestakene du har malt,såå vakre de er,alltid kjekt med hvit,
  å fatet,kan så absolutt se du har pusset det,nydelig pyntet.
  flittig du med masse ideer å ting på gang,
  håper streik er over nå.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 5. Lysestakene ble kjempefine med spray og nye skåler!
  Var selv på halvpris på rød pris her forleden og fant den tøffe jakka til 39 kr;)

  De strikkede trekkene har jeg fjernet fra tovebua fordi jeg ikke likte dem så godt, og husker ikke lenger maskeantall...men her er det bare å prøve seg fram;)
  Men jeg selger heklede, de ble tightere og derfor finere,synes jeg;)..og den opppskrifta har jeg ikke lyst til å dele fordi jeg selger dem; håper på forståelse for det;)

  Ha ei flott helg, her har sola kommet!!
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 6. Krusene kjøpte jeg på Sparkjøp i Åsane. De har et helt servise av dette.
  Klem igjen

  SvarSlett
 7. Skal si du står på.
  Tunikaen var nydelig, tror jeg må ha meg en tur ut på Vestkanten.
  Og ja jeg er godt kjent der , har bodd i Loddefjord i mange år.
  Ha en riktig fin helg
  Klem

  SvarSlett
 8. Ser du har mye på gang ;) Så fin tunika du har kjøpt. Og bra du fikk bekreftet at det virkelig står velkommen på dørskiltet!

  Jeg holder på med restituering etter operasjonen. Er ikke så mye på nettet for tiden, men noen små turer blir det innimellom. Og da stikker jeg gjerne innom deg :)

  Ha en fin helg! Klem fra Sylke

  SvarSlett
 9. Hva jeg har gjort i dag? Svært lite sammenlignet med deg.....Den tunikaen var tøff. Og jeg forstår det sånn at alle plagg som kommer i hus, får et eget smykkesett? O lala! Utrolig forvandling på de lysestakene og håndarbeidsposen var jo nusselig. For et søtt minne. ☺ Skjønner du har en super-shopper i kroppen du også, ha ha.

  SvarSlett
 10. WOW! For et aktivitetsnivå. Lysestakene ble flott. Og tunikaen likte jeg. :)
  Jeg har vært på planleggingsdag i dag, så ettermiddagen er for det meste brukt til avslapping :)

  SvarSlett
 11. Du er jammen kreativ :-) Kjekt å følge deg på bloggen.
  Jeg arvet et akkurat maken "sølvfat" etter mormor, og det står på buffeèn fyllt med arvesaker etter mormor&bestefar.

  SvarSlett
 12. Hei på deg;)

  Tunikaen var skikkelig fin og for en pris, slikt liker vi!!
  Du har jammen meg svingt deg, lakket og pusset og pyntet. Lager smykker i fleng og oppi alt sammen så begynner du å strikke, det er ikke dårlig ;oD Flott ble det!!

  Klem fra Grete

  PS: Takk for koselig kommentar og hylle blir det garantert, det er en veldig kjedelig vegg uten ;oD

  SvarSlett
 13. Makaløst så driftig du er - og for noen flotte ting du fikser!!
  Gratulere med ny tunika - skikkelig sveisen!! Og skal si de hvite lysestakene ble fine - det der med en omgang spraymaling - DET gjør susen altså!
  Og kjære deg så flink du var i håndarbeid - hun frøkna burde i alle fall være grådig fornøyd med den gang så unge bestemor :)) Utrolig fint!!
  Lykke til videre med strikketøyet.
  Også smykkene da bestemor - nydelig, så nydelig!!
  Nå håper jeg du får en vidunderlig helg i ny tunika og med SÅ mange vakre gjenstander rundt deg!
  God helg min venn!
  De varmeste klemmer fra Lokki

  SvarSlett
 14. Hei! Her kommer en forvirret kommentar fra en glemsk dame:
  Har jeg bedt deg sende meg din adresse? Jeg finner den ikke.
  Du ble med på "Gaver på vandring", og jeg skal sende deg en gave!
  Skriv til:
  mabrisimALFAKRØLLonlineDOTno
  Bytt ut de store bokstavene med @ og .

  SvarSlett
 15. Hei hei käre deg!
  Så mye du har på gang for tiden. Som du sikkert forstår har jeg fyllt opp med jobb og bryllups forbredelser.Denne helgen koser jeg meg med barna og vi har feiret Linus som fylte 16 år i går. Käre vene så tiden går! Önsker deg en fortsatt fin fin helg, klem klem

  SvarSlett
 16. Prøver igjen, skrev og skrev til deg, men plutselig skjedde det noe og det var tomt i kommentarfeltet.
  For et aktivitetsnivå du har, du er så kreativ
  og flink.
  Nydelig tunika og så mye annet lekkert du viser.
  Lysestakene ble nydelige.
  Har også tatt vare på min gamle rødrutete håndarbeidspose, tror ikke ungene idag får sy noe slikt.
  Ønsker deg en fortsatt flott søndag.
  Klem fra Mio

  SvarSlett