søndag 27. juni 2010

Smykkefadese og pyntehåndkle

Jeg skulle bare på senteret etter garn, for jeg leste på bloggen Ruths datter at hun hadde god erfaring med Tuva bommulsgarn. Det selger de på Europris, og prisen er bare halvparten av hva f.eks. Mandarin koster.Nå skal det nemlig strikkes kluter også, for bestemor må ha noe lettvint arbeid når hun følger fotball-VM.

Men så er det jo sånn da, at akkurat nå er det salg over alt, og dermed ble en ny tunika med hjem:Her er det massevis av farger å boltre seg medVisst har bestemor smykker som passer til, men det kunne være gøy å slå seg løs med noe helt nytt. Jeg hadde studert noen skisser og trodde dette skulle bli lett match - holde meg til fotballspråket.

Hvis bestemor hadde hatt timebetaling, ville kontoen formelig svulmet. Det ene forsøket etter det andre ble forkastet. Jeg forsto rett og slett ikke tegningene.

Med utholdenhet som en skikkelig langdistanseløper, fant jeg endelig et forståelig tips. Perler i grønt og oranse, både staver og fasetterte, ble optimistisk plukket fram. Det skulle jobbes med 4 like store stykker nylontråd.

Jeg var nok mer opptatt av at jeg maktet disse fire trådene enn over hvordan det ble seende ut. Ikke hadde bestemor vett nok til å gi seg i tide heller. Var ganske så sikker på at hvis det bare ble pyntet litt ekstra, ja, da ville smykket være reddet.

Snakk om å lage ris til egen bak. Fem anheng laget jeg, men de kan muligens brukes i en annen sammenheng.

Nå ligger 4-tråds prosjektet henslengt på arbeidsbordet

Ikke alt går på tverke, og godt er det. Har plukket fram et koselig bilde som har vært i min bestemors eie. Her er det ikke snakk om noe stort kunstverk, men dette blir fint sammen med pyntehåndkleet som jeg er i MÅL med.Jeg tar bare med et par detaljbilder av strikkeprosjektet. Kanten rundt er heklet i fastmasker og luftmaskebuer.

Synes jeg må ta med et par ord om min venninne også. Hun har det ganske bra, og foreløpig er hun så godt som smertefri. Hun er selvfølgelig mer sliten enn tidligere, men vi har hatt gode dager. Enten er jeg en tur innom hos henne, eller vi tar oss en lang prat på telefonen.

Nå må jeg selvfølgelig ha meg en kommentarrunde, men det er vel ikke så mye jeg får tid til før fotballkampen. Vel, det er mye igjen av kvelden enda.

Ha det flott alle sammen - med eller uten fotballfeber

12 kommentarer:

 1. Jøss.. skal si du er kreativ med både perler og garn.. nydelige resultater =) Flott tunika du har kjøpt... elsker salg =)

  SvarSlett
 2. Fin tunika :) Her blir det ikke fotball, i alle fall ikke på TV ;)

  Ha en fin kveld! Klem

  SvarSlett
 3. Håndkleet ditt ser lekkert ut og så flott med heklet kant!

  Fin tunika!! ...og Tuva er supert til kluter o.l.

  Kos deg, nå begynte kampen;) Klem;)

  SvarSlett
 4. Å, da er jeg på nett igjen og endelig kan jeg rote meg rundt i en jungel av blogger! Og selvsagt kommer jeg til din blogg vet du! Alltid på min liste over blogger jeg må innom. :) Det er ganske deilig å ha internett igjen, selv om gleden blir kortvarig siden tjukken og jeg reiser til Bergen i morgen :) Men får vel litt tid til blogging når jeg kommer tilbake vel? Har jo litt bilder jeg vil vise ;)

  Klem klem

  SvarSlett
 5. Kreativiteten lenge leve! Og tålmodigheten ;)
  Takk for gode ord hos meg! Anbefaler å sjekke ut oppskriften jeg har lagt ut nå i kveld, sååå godt og ikke minst lettvint :)
  Kanskje du kan lage det til deg og venninnen din, så kan dere kose dere med et glass rødvin til? Min erfaring er at mat skaper gode minner ;)
  ha en fin kveld!
  klem fra Barbro
  (som visstnok skulle gå og rydde hobbyrommet for et kvarter siden, men her sitter jeg,,,,;))

  SvarSlett
 6. Du er herlig,fargerik og vågal!Den nye tunikaen din er råflott,og det blir kjedet og!
  Pyntehåndkledet ditt er lekkert!skulle så gjerne hatt blått på kjøkkenet selv,men da må det nok males først...
  Godt å høre at Else fremdeles er i form,kos dere masse sammen!
  Klemmer fra Janne

  SvarSlett
 7. Flott og fargerik tunika.
  Har og kjøpt det Tuva garnet i flere farger .
  Så var det altså en liten hundefrøken som har hatt det veldig kjekt før jeg oppdaget det.
  Nå har jeg ti nøster i en stor floke.
  Får ta en kvedstund å ordne opp.
  Ha en fin ny uke
  Klem

  SvarSlett
 8. Åååh, den tunikaen var nydelig. Den kunne jeg gjerne gått rundt i! :)

  SvarSlett
 9. Synes smykket ditt ble veldig fint :o)
  Morsomt med farger, jeg liker også å kle meg fargerikt - det får opp humøret til enhver tid :o)
  Kos deg med kampen, hoho selv ser jeg helst kamper som blir avlyst!!! Hmm...
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 10. INGEN FOTBALL HER PÅ DENNE DAMA.Jeg må innrømme det at jeg kjenner en viss irritasjon når mannen slenger seg ned i stolen å ser på den dritten. Lyden av de fløytene gjør meg rett og slett sprø...Er det rart jeg har klart å male stue, kjøkken og gang på 14 dager....nei det er en grunn for alt;)
  Ha en fantastisk dag. Masse varme klemmer fra Elin ♥

  SvarSlett
 11. Nå var det lenge siden jeg var her hos deg, men jeg ser att du er like kreativ som vanlig, og flink. Gott og höre att din veninne etter omstendighetene har det bra. Gi henne en styrkende klem fra meg! Tunikan var toppen, nå blir du fin :0)
  Ha nå en super fin sommer dag käre Astrid!

  SvarSlett
 12. Du er så kreativ og flink.
  Pyntehåndkleet ditt var flott og for en fin heklekant rundt. Tunikaen din var kjempefin.
  Så fint at din venninne etter omstendighetene har det bra.
  Ønsker deg en fortsatt fin tirsdagskveld, kos deg med fotballen.
  Stor og god klem til dere begge fra Mio

  SvarSlett