lørdag 25. september 2010

Bestemors penger og et par staselige ting

Hvis noen mot formodning skulle tro at her kommer det både inntekt og oversikt over pengebruk, så tar dere nok skammelig feil.

Saken er den, at når bestemor har bestemt seg for å gjennomføre et eller annet ryddeprosjekt, så ender det ofte med bråstopp.

Hvorfor?

Jo, fordi det ofte dukker opp et eller annet som jeg vet om, men som ikke har sett dagens lys på lange tider. Og da blir det heller litt mimring.

For ganske så mange år siden fikk jeg en del pengesedler av min far, og kanskje noen av dere kjenner igjen disse:
Minnemynter har jeg også fått, men det er bare den ene som er blitt fotografert i denne omgang:Hvis noen ikke har hørt om Churchill, så overlater bestemor til dere å lese om denne mannen. Det er aldri dumt å kunne litt historie.

Hva synes dere om denne krukken da?Kanskje ikke verdens beste bilde, men den er ihvertfall ganske spesiell. Tar med et nærbilde av inskripsjonen, slik at det ikke er noen tvil om hva krukken skal brukes til:Nå skal den få ny bopel, nemlig i stuen. Den trenger jo en grundig puss, men det er fort gjort.

Det er blitt laget ganske mange engler i bestemorheimen i det siste, men denne kan jeg dessverre ikke skryte på meg. Det er likevel bestemors stasengel:Ha en flott ettermiddag og kveld - med eller uten penger og stasengel.

14 kommentarer:

 1. Klart jeg husker disse sedlene, og jeg husker Churchill også:D
  Ser at dette er en stasengel, for den var flott!!
  Greit å ha en krukke for svarte penger:D..blir flott som pynt, den, og artig;)
  Nyt lørdagen og klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Artig gjensyn :-) husker disse pengene ja :-)

  Ønsker deg en fiin helg !
  klem, Nostalgia

  SvarSlett
 3. Så artig å se igjen de gamle tikronene.
  Sedlene til høyre på bildet, husker jeg ikke, så de er kanskje litt eldre enn meg? Ellers så var jeg kanskje liten da de var i bruk?

  He he, så kul krukke du har!
  Og engelen var nydelig!

  Ønsker deg en fin helg!

  Klem fra Bente

  SvarSlett
 4. He he, krukka til (med?) svarte penger var artig!
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 5. Ja, kjenner meg godt igjen i det der med bråstopp i ryddinga fordi det dukker opp noe spennende du hadde glemt....Og de blå tierne husker jeg godt.

  SvarSlett
 6. Ja, selv jeg husker de blå tikronesedlene!:)

  Klem

  SvarSlett
 7. Det er en fin engel du viser her, og en morsom krukke :) Nå er jeg ferdig med sju uker med behandling. Godt å være hjemme igjen.

  Ha en god helg! Klem fra Sylke

  SvarSlett
 8. Takk for koselig hilsen! Jeg har gitt videre det ene bokmerke til en tenåringsjente som er glad i å lese. Jeg tror hun ble glad for det :) De var søte begge de jeg fikk. Takk for det :)

  SvarSlett
 9. For en fantastisk krukke til svarte penger!! love it ;)
  Jeg husker blåtierne ja, men har nok ikke mange nok år på baken til å huske de andre ;)
  Rydding som stopper opp på grunn av spennende ting og tang er jeg derimot verdensmester i!
  Og jeg har en HEL kjeller å ta av...halleluja ;)
  nattaklem fra Barbro

  SvarSlett
 10. Morsom gjensyn, og pengene husker jeg selvsagt!Men du verden så mange lekre smykker du har tryllet fram nå, det ene lekkrere enn det andre, ja dette kan du! Klar du kan kalle meg Cille rosedille, det stemmer jo meget godt! Rosetingene koser seg i skapet sitt og har allerede fått flere beundrere, som har lyst å gjøre det samme. Ei skulle lage et skap bare med katteting i...mange muligheter vet du! Ha en fin fin uke! Klem Cille

  SvarSlett
 11. Jeg husker nok ikke de pengene:) Er nok litt for ung til det.
  Morsom krukke da:)
  klem

  SvarSlett
 12. Hei du!

  Jeg har jammen meg ikke glemt deg skjønner du ;)

  Men september er en litt merkelig mnd for meg med bursdagen til Even og 1 år siden mamma forlot oss. Dermed blir det lite blogging og mye tenking istede :)

  Kommer sterkere tilbake vet du ;)

  Klem

  SvarSlett
 13. Så artig! Den med svarte penger har jeg og...

  SvarSlett
 14. Ha-ha. Morsom krukke til svartpengan :)

  Jeg husker godt både de blå og de gule tikronesedlene. Ikke minst husker jeg en gang jeg skulle være med min mormor på bingo, og da fant jeg en slik gul tikronseddel tråkket ned i nsøen like utenfor bingolokalet. Etter rask rådslagning bestemte mor at jeg kunne beholde den - det var en helt kapital for en femåring i 1970 :)
  Ha en fin, fin dag!
  Pludrehanneklem

  SvarSlett