mandag 27. september 2010

Høststemning i bestemorheimen

ENDELIG!!!

Etter dager (uker?) med regn, regn og atter regn, og med vinden som sin elskede, har vi endelig fått det nydeligste høstvær. Kveldene og nettene er kalde, men midt på dagen er det fortsatt varme i sola.

Høsten er en tid for masse innekos, ikke minst når mørket kommer smygende. Her hos bestemor er det virkelig snakk om å være storforbruker av lys. Det lager en fantastisk stemning, og litt om hvordan kvelden arter seg her, vil jeg gjerne dele med dere:

Glasstakene er faktisk av samme type, men det er rett og slett en tilfeldighet. De er gitt som gave ved to forskjellige anledninger
På de to neste bildene er det vel svært tvilsomt om dette kan kalles høststemning, men for en sjelden gangs skyld, var det faktisk ganske koselig å pusle med.

Her er det snakk om perlesortering


Men så er vi tilbake til høststemningen igjen

Etter perlesorteringen og enda flere bokmerker, fikk jeg lyst å bruke fingrene til noe annet. Utstyr fantes i bestemorheimen, og av en eller annen grunn tenkte jeg ferie

Det er alltid koselig når det kommer et koselig kort dumpende i postkassen, og det er slett ingen fare for at det skal gå varmgang i kortet (betalingskortet altså). Og da var det naturlig at motivet ble slik
Noen har hatt sykkelen i flittig bruk, og med den tanken glimtet det til (litt) i hjernecellene mine. Andre har kanskje en gammel sykkel stående som pynter opp med flotte blomster i løpet av våren og sommeren

Samovaren som bestemor viste for en stund siden har fått et nytt fat i svart og sølv som "underlag". I ettertid har jeg fått vite at den faktisk var flere hundre kroner billigere enn andre steder. Den kan vel heller ikke gå under betegnelsen høststemning, men jeg har fått noen spørsmål om hvor jeg har fått tak i den

Den er kjøpt hos Brukt og Grønt med bloggen bruktoggront.blogspot.com Ta en tur innom for der er det ofte flotte skatter som kommer inn. De sender over hele landet, men frakten må du selvfølgelig betale selv.


Håper alle får en fantastisk ettermiddag og kveld - helst med høststemning19 kommentarer:

 1. Nydelig høststemning hos deg.
  Så stilig det ble på glassene.
  Ønsker deg en fin høstkveld.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 2. Jammen meg har godeste bestemor vore travel mens eg har forsømt Blogglandia :o)

  Her var det flotte innlegg siden sist eg fikk vært innom hos deg!!!
  Og ja; masse lys e toppers!! Like også å lage sjøl i forskjellige varianter. Som oftest blir det i forbindelse med jul. Kanskje me sku hatt et felles juleverksted? hihi :o) Trur eg hadde vært suksess jammen!

  Tusen takk for alle koselige ord du legge igjen hos meg! E ikkje alltid eg får tid te å svare med det samme, men blir alltid like glad godeste du :o)

  SvarSlett
 3. Hei kjære Astrid. I`m back again :))))

  Nå har jeg lest meg igjennom alle innleggene dine som jeg hadde gått glipp av og jeg må si det var en fornøylse og lese hva dagene dine har gått ut på.
  Jeg skjønner at du har mer enn nok å gjøre på alle slags fronter og ikke bare i smykkeverden. Kavalkaden med smykkebilder er jo bare nydelig, det er virkelig morro og se tilbake litt på alt det flotte dine tanker og ideèr har blitt til via dine smykker. Det er så mye flott!!!!

  Lysestakene ble også kjempefine, og jeg er som deg vet du ang lys...MÅ HA!!!!

  I natt når vi kjørte hjem fra flyplassen var grade stokken nede i 1 varme grad, det er ikke mye etter å ha vært en uke i varme med et gjennom snitt på 25-26 grader i skyggen. Det var slettes ikke greit å komme hjem igjen selv om det i dag har vært sol og nydelig høstvær.

  Vi hadde en kjempetrivelig og fredelig uke på Rhodos og jeg lengter tilbake allerede :)

  Nå er det bare å begynne å spare opp reisekassen til en tur til neste år.

  Jeg er fortsatt litt medtatt etter all reisingen så et innlegg fra meg på bloggen får komme etter hvert en av dagene.

  Håper ellers at alt er bare bra med deg og en ting skal du vite at jeg har på en måte hatt en del av deg med meg på reisen denne uka.Bokmerket du laget henger så fint på min mobil så mine tanker er ofte hos deg :))

  Ønsker deg en kjempefin kveld i heimen med levende lys.
  Klemmer

  SvarSlett
 4. Høsten er så fin, det er min yndlingsårstid! Men ikke den typen der BT teller regndagene, og vi runder 100. Det er bare å gni det inn, spør du meg.
  Takk for hekleskryt, det stemmer nok at jeg ikke er så glad i å gi meg ;) Men dette gikk veldig greit, jeg er nesten litt overrasket over forbausende lite motgang!

  Nå skal nålen snart frem igjen. Fin høstkveld til deg!

  SvarSlett
 5. Siterer min tante: Det kan være mye selskap i et lite lys!

  SvarSlett
 6. Ja, nå blir det høst :) Jeg likte godt glasset med sykkelen!

  Ha en fin uke. Klem fra Sylke

  SvarSlett
 7. Hallo du flotte bestemor!
  Så herlig høststemning du har rundt deg!Det aller beste med denne årstiden er fargene,og tente stearinlys!Jeg får bare ikke nok av det!
  Beklager lite blogghilsner fra min side! Har vært en så innmari travel høst,med ny jobb på godt og vondt!Mest godt,heldigvis! Dessuten har kveldene gått med til masse møter,nye verv i skolen,og en og annen vakt på sykehjemmet!På toppen av det hele røyk pc`n min i forrige uke,men i dag kom gromgubben hjem med en splitter ny til meg!I`M back!
  En riktig god høstkveld til deg!
  Klem,Janne

  SvarSlett
 8. Vakre bilder :) Du er kreativ. Ønsker deg en flott uke :)

  SvarSlett
 9. Heisann!
  Jeg velger en kjapp utgave - med en felles kommentar til alle og enhver. Rekker ikke å skrive spesielt til hver av dere denne og neste uke. Jeg vil snart stå med beina planta på et helt annet sted enn nå, og det krever noen forberedelser i forkant som tar tid!
  Av erfaring vet jeg at bidragene er
  både vakre og kloke - og noen ganger humoristiske, så det er nok ingen unntak disse ukene. Ros til dere alle sammen og fine dager ønskes av meg på vilt og vakkert ;:OD) ... jeg må ikke glemme å takke for alle koselige kommentarer på bloggen min!

  SvarSlett
 10. Vi har hatt en flott høstdag her også - måtte det bare vare!

  SvarSlett
 11. Hei! Koselig med høsten, og levende lys om kveldene..og helst en kopp varm kakao!! :-) Håper du har en koselig kveld! Klem

  SvarSlett
 12. Deilig med flotte høstdager. Her har sola vært fremme i dag også, selv om jeg ikke har fått særlig glede av den. Formen er ikke god, dessverre. Men satser på at den blir bedre i morgen.

  Levende lys er en sikker vinner på mørke høstkvelder og du har gjort det koselig hos deg!! Klem!

  SvarSlett
 13. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 14. Hei! Jeg er bare innom for å takke for det nydelige bokmerket jeg fikk i postkassen i forrigen uke!! Kjempefint!

  bokmerket mitt

  SvarSlett
 15. Ja her var det litt av hvert å lese. Og levende lys er en av fordelene med høsten, det skaper stemning og kos innendørs. Takk for hilsen på bloggen min. Jeg har det litt travelt for tiden så jeg er ikke så aktiv her inne på Blogglandia som før. Men det blir vel bedre tider....

  SvarSlett
 16. Så godt det fine høstværet har kommet til dere da! Her er det også ordentlig nydelig høstvær, det er så deilig!
  Det er et poeng at jeg burde prøvd meg med falske lyngplanter faktisk, for jeg tar ganske fort livet av dem ;) enn så lenge får vi se hvor lenge de jeg har lever!!!
  ha en fin kveld :)
  klem fra Barbro

  SvarSlett
 17. En herlig tid dette med lange kvelder, tenne lys og fyre i peisen, da koser jeg meg.
  Mange fine lysestaker du har, og den stasengengelen var jo helt nydelig.
  Koselige lysgalass du har laget også.

  Beklager at jeg ikke har vært innom deg i det siste, men det gjelder alle, tiden rekker ikke til alltid. Holder på med så mange prosjekter at dataen har måttet hvile...
  Ønsker deg fine dager i denne høstiden.

  SvarSlett
 18. Hei på deg, Smykkas:)
  Her var det stemning.. Herlig med mørke kvelder og mange tente lys. Nyt de solfylte dagene vi opplever på vestlandet nå:-)))

  Ha sett på dine tidligere innlegg, og skal si du har vært kreativ i det siste. Mange flotte smykker:)

  Klem:)

  SvarSlett
 19. Hei!
  Jeg skjønner at du er i høstmodus og brenner lys! Jeg har ikke hatt tid til det. Var i Tromsø i går, fikk besøk fra Sandefjord i dag,
  I morgen er det første høstmøte i onsdagsklubben på husflidshuset, torsdag får jeg besøk fra Numedal, håper jeg!
  Jeg har en samovar kjøpt i Russland en gang for mange år siden. Den kan kobles til strøm, men ulempen er at de som drikker te eller kaffe av vann oppvarmet på samovaren, får diare!
  Vet ikke hva som er feil, men tipper på at det er giftig metall i kolben...
  Ha det bra!

  SvarSlett