onsdag 12. mai 2010

Siden sist

Bestemor og den digitale verden er ingen god kombinasjon. Det må nok mer opplæring til, og for å få til dette innlegget har gamla kommet seg tilbake til det tidligere systemet. Har i det minste fikset den biffen.

I går var det altså generalforsamling, og den var unnagjort på et par timer. Det som det knyttet seg mest spenning til, var nok den omfattende rehabiliteringen som skal igangsettes i slutten av måneden.

Det skulle selvfølgelig vært med noen bilder, men det får komme senere. Hele utearealet mellom borettslagets tre enheter skal rives opp og ganger og trapper skal fliselegges. Det kommer nytt kjøkken i felleslokalene og svømmebassenget får nye fliser og lyssetting. Ja da, du leste riktig. Vi har faktisk noe så luksuriøst som innendørs basseng.

Nok om det foreløpig.

De grønne perlene bestemor hadde funnet fram til sitt neste smykkeprosjekt, ble lagt til side. I stedet tok jeg fatt på noe i blåtoner som er tenkt til et jeansantrekk



Det ble en smak av sommer, synes jeg. Modellen er litt annerledes enn andre smykker bestemor har laget. De tre delene som utgjør anhenget er ikke festet på lenke, men satt sammen med ringer. Synes de blomstrede perlene er ordentlig lekre, og med tanke på vår og sommer er det klart at sommerfugler måtte være med



Bestemor sier seg fornøyd med resultatet og det skal bli spennende å høre hva dere der ute synes.

Etter generalforsamlingen ville Else og Terje gjerne være med opp til meg for å se resultatet av oppussingen. Det skulle selvfølgelig ikke bare være "visning", men også en prat om livet og vanskeligheter som skal takles.



Dette er altså Else, og hvem skulle tro at damen nylig fyllte 67 år? Strålende som alltid, til tross for den vanskelige livssituasjonen. Både bilder og det som skrives er selvfølgelig godkjent - bare så det er sagt.

Else er uhelbredelig kreftsyk, og må ukentlig gjennom cellegiftkur. Heldigvis tåler hun behandlingen godt, men det er klart at dette er slitsomt. Aldri noen pause. Hver uke er det å vente på resultatet av blodprøvene.

Else er virkelig et fantastisk eksempel på det å leve med en uhelbredelig sykdom. Klart hun har sine tunge stunder, noe annet ville vært unaturlig. Tror nok åpenheten hennes hjelper godt. Dessuten er hun en mester til å ta i bruk galgenhumoren.

Og her er Terje



som er en utrolig snill mann. Aldri vanskelig å be den karen om en håndsrekning. Terje er nok adskillig mer stillegående enn oss to damene, men det er alltid veloverveid det som kommer fra den karen.

Vi tre ble sittende til klokken ett om natten. Det var mange temaer som ble debattert, og vi endte som vanlig opp med å forundre oss over hvor tiden var blitt av.

Nå er det tid for kommentarrunde og deretter skal bestemor ta fatt på de grønne perlene.

Det er meldt fantastisk vær til i morgen, og da skal perlene få være med ut i bestemors "sommerstue".

Ha en flott kveld - med eller uten godvær i vente.

11 kommentarer:

 1. Så flotte perler du har funnet igjen.

  Flott at du forteller om Else og Terje. Det er mange som må leve med sykdommer, og for Else er det sikkert ekstra tøft når hun vet at kreften er uhelbredelig. Håper at hun får mange år til! Jeg tror selv veldig på både åpenhet og galgenhumor. Da blir livet lettere å leve, tross alle vanskelighetene!

  Ønsker deg en fin kveld, klem!

  SvarSlett
 2. Så fint at folk kan treffes og snakke ut om sine vanskeligheter. Du er flink til å skrive ned dine tanker og opplevelser på en måte som fenger oss som leser det. Håper Else får oppløftende svar på prøvene sine i lang, lang tid.

  SvarSlett
 3. Oi da, jeg ble så fenget av historien du fortalte om dine naboer, at jeg glemte å si hvor godt jeg likte det blå smykket ditt. Jeg er svært glad i slike farger, så dette var helt etter min smak.

  SvarSlett
 4. Nydelige perler. Lyseblå er min favorittfarge :)Kjekke naboer du har, det er godt å ha noen å prate med, ønsker Else lykke til :)

  SvarSlett
 5. Høres ut som dere har hatt en flott stund sammen med både triste og hyggelige temaer. Godt å kunne snakke sammen om det som tynger.

  Nydelig smykke i farger som jeg liker!
  Kos deg i helga og klem fra meg;)

  SvarSlett
 6. Nydelig smykke. Likte veldig godt de blåpyntede perlene:)
  Sender mange varme tanker til Else:)

  SvarSlett
 7. Nydelig smycke som vanlig, du er jo så flink. Og så virker du väre en god venn og ett fint medmenske. Else og Terje kan väre glade de har en venn som deg. Sender dere alle en god varm klem.Kos deg i sola!

  SvarSlett
 8. Nå har hatt en teknisk time hos Else og Terje.

  SvarSlett
 9. Så herlig med så gode naboer som du har og du er en god nabo og venn for dem i deres vanskelige tid. Gosj, svømmebasseng i borettslaget....luksus!

  SvarSlett
 10. Hei!

  Nydelig de blå blomsterperlene da! Synes smykket ble utrolig fint..

  Hyggelig med besøk.. er gjerne sånn at tiden flyr når man har mye å snakke om!
  Else så uforskammet flott ut til å ha den tunge bakgrunnen som hun har. Jeg ønsker henne alt godt og håper hun har gode dager innimellom alle de tunge og vanskelige.
  Har jo nettopp stått oppi akkurat dette selv (som tilskuer) og det kan umulig være enkelt å være hovedpersonen.

  Gode venner som deg er gull verdt, så jeg tenker disse setter pris på sene nattetimer med skravling hos deg :)

  Klem

  SvarSlett
 11. så du hadde sendt melding om jeg var på kur i går alt fint heldigvis terje kjørte jeg til jernbanen så han skal tilbringe pinsen på voss jeg skal være i heimen godt med litt fri

  SvarSlett