søndag 2. mai 2010

Smykke og de søte små

Enkelte ganger glemmer bestemor hvilke smykker hun har til eget bruk, og for et par dager siden kom dette fram fra glemselen.

Dette er faktisk en modell som bare er laget en gang. Smykket består av 2 lenker, hvorav den innerste er beregnet til å passe til en V-utringning, mens den ytterste delen er ganske lang.Dette er midten på den innerste lengden. Har først brukt en perle med "hette" og deretter tredd bitte små perler i svart og sølv (vekselvis).Denne rundingen med strass er festet til den lange lenken.

Hele stasen ser slik ut:Fra lørdag til i dag var prinsessen og prinsen på liggebesøk hos bestemor. For prinsessen er det stor stas å få boltre seg i perlesakene mine, og hun vet å være forsiktig med ting. Her har hun rigget seg til ved arbeidsbordet mittog slik ble smykket hun laget:Prinsen lekte ganske så fornøyd på gulvet, men plutselig ville han også perle.

Ja, det var det da. Ikke helt enkelt når en 2-åring vil overta arbeidsstolen.

Så fikk jeg en lys ide, og hentet dette fram fra en skuff:Bestemors lyse ide falt overhodet ikke i god jord hos prinsen. Et klart og kontant NEI var beskjeden jeg fikk.

Vel, vel. Veslegutten måtte jo få prøve, han også, og da var det bare å gå over til litt finere ting. At trinn to falt i smak, er vel ganske tydelig

Klart prinsen måtte ha en hjelpende hånd, og hva var mer naturlig enn at storesøster trødde til:Prinsen viste egentlig mer interesse for verktøyet enn for perletreingen.Denne avbitertangen hevdet han hardnakket måtte være pappaen sin. Den var kanskje litt stor og kraftig sammenlignet med det andre utstyret.

Ha en strålende søndagskveld - med eller uten avbitertang

10 kommentarer:

 1. Koselig når de små vil skape..og litt arbeidsomt også;) men det ble et flott smykke av prinsessen. Du skal se hun blir like flink som sin mormor;)
  ha en fin kveld og klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Herlige bilder av prinsen og prinsessa. De vet hva de vil, de søte små:)

  SvarSlett
 3. Koselig , koselig. Mine gutter har alltid elsket perler og rosa og glitter og stas. Men han eldste skjønte jo raskt at han ikke var forunt all denne herligheten der ute i samfunnet. Så nå er han veldig keen på at jeg skal pynte meg med kjole og smykker!

  SvarSlett
 4. Så flott at ungene har fått kose seg hos bestemor! De blir nok to kreative vidundere, de der, med den mora og den mormora!

  SvarSlett
 5. Så kjekt å få besøk av slike småtasser. Spesielt når de også viser interesse for bestemors hobbysysler.

  SvarSlett
 6. Så kjekt med opplæring :) Fint perlekjede du viser her!

  Klem, Sylke

  SvarSlett
 7. Lekkert smykke! Og artig å se hvordan de små fryyyder seg :)

  SvarSlett
 8. så koselig dette var da ;-) Mine jenter på 14 og 18 har også kost seg med smykkelaging i helgen og har laget de lekreste kreasjoner.

  Ønsker deg en fiiin ny uke !
  klem, Nostalgia

  SvarSlett
 9. Så veldig koselig ut! Halvannetåringen min vil alltid gjerne være med på alt han og - men halvparten av tiden går med til å sørge for at han ikke ødelegger ting *humre*

  Artig smykke du hadde laget *klem*

  SvarSlett
 10. Ja, det er viktig å starte tidlig! Her er det også stor stas når barnebarna får lov til å boltre seg, og ikke'no er som å vise mamma og pappa resultatet av helgas dyst!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett