onsdag 17. mars 2010

Bestemor koker, påskepynt og smykke

Nei da, bestemor koker ikke av raseri, hun KOKER VANN!!

Mandag kom dette i postenVoldsomme greier, spør dere meg. Bestemor bor altså innenfor området makert med rødt:Litt mer om informasjonen:

Har liksom aldri tenkt at vi abonnerer på vannet. Inngår ikke dette i det som kalles kommunale avgifter? Hvis jeg er abonnent, så får jeg jo ikke det jeg abonnerer på - nemlig rent vann. Nå leveres "varen" fra annen drikkevannskilde, og det er ikke grenser for hva som står i informasjonen. Her mates det med teskjeer om hva jeg (som abonnent) må gjøre. For at kommunen skal være sikker på at vi som er berørt skjønner hva de skriver, er det til og med tatt med bilde av en kjele med fosskokende. For vannet skal nemlig fosskoke, og denne kokingen skal pågå i ET MINUTT.

Til og med når vi pusser tennene skal det brukes kokt vann, men vi KAN både dusje og ta karbad, men vi må passe på å ikke svelge vann!! Ikke en gang kaffetrakteren er trygg. Kaffen skal lages på kokt vann.

Vi kan imidlertid gjøre rent i huset med ukokt vann. Det var nå som søren, det da. Kunne de ikke like godt slengt på renholdsforbud i samme slengen?

Forbrukerrådet har allerede vært på banen med sin mening om saken, nemlig at vi abonnenter som er berørt, skal ha rabatt. Å nei, den går nok ikke. Det finnes alltid en paragraf som kan benyttes.

Bare tenk dere hvor mye gøy bestemor kunne ha funnet på for de sparte pengene!! Utregning viser at rabatten ville utgjort EN KRONE PR. DAG. Ganske fantastisk hvor mange spaltemillimeter avisene kan bruke på akkurat den biten.

Det er forresten også forskjell på folk. I andre bydeler kan de f.eks. vaske bilen - med vann fra det magasinet som vi innenfor den røde sonen ikke lenger får benytte.

For meg er det ikke noe stort problem, men jeg har virkelig tenkt mye på småbarnsforeldre og gamle.

Vel, slik er ståa, så nå tar bestemor dere heller med over til påskepynt og smykke.

For å være helt ærlig: Denne vasen hadde jeg faktisk glemt. Fant den innerst i et skap den dagen bestemor satte i gang en storoffensiv i sine velfyllte skap. Nå er den pusset og klar til å pyntesVet at glasseggene er vist før, men er her et detaljbilde hvor egg og hjerte er hengt på grener med "iskrystaller":Er ikke hjertet nydelig? Synes mønsteret er så flott.

SELVMALT - for å få med det.Et par nye telysglass har det også blitt

I går var hobbyklubben samlet, og omsider kom vi i mål med Randi Berits smykke. Hvem som egentlig har laget det, er en skål for seg.

Tar bare med et bilde som ble tatt i full fart:Ellers må jeg huske å si at dere som vil være med på min Give Away, må legge beskjed i kommentarfeltet under innlegget hvor den presenteres. Hvis ikke, vil det lett gå i surr for meg.

Ha en kjempefin kveld, med eller uten vannkoking.

6 kommentarer:

 1. Enn at det er vannmangel i Bergen:O) Ikke noe å tøyse med det, alvorlig nok.
  Nydelige glass fra deg, og flott smykke, igjen;)

  Nyt kelden,kokt vann eller ikke;) Klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Uffda, ikke greit når man skal koke vannet!

  Ser det går i lilla hos deg - gjennomført :) Fint hjerte!

  Ønsker deg en god kveld!

  SvarSlett
 3. Skal si du er produktive for tida. De glasseggene er så fine og den vasen var jo bare helt lekker! Jeg tror jeg må satse på turkis påskepynt :)

  SvarSlett
 4. Takk for koselig kommentar på bloggen min!
  Jeg blir med på give away - kommenterer i riktig innelgg også.
  Lykke til med vann koking ;-)
  Klem igi

  SvarSlett
 5. Tenk at det er vannmangel i Bergen....Litt spesielt kan man si...
  Så kjedelig å koke vann...Kokt vann smaker rett og slett VONDT! Så jeg føler med dere som må koke det, og ja trodde man hadde krav på rent vann i dette rike landet vårt....Flotte smykker du lager forresten:)
  Klem Julie

  SvarSlett
 6. Ojda, nå har du fått litt og styre med, håper ikke det blir lenge du får koke vann. Så mye fint du har gjort till påske, nu blir det fint hos deg til påske! Masser med klemmer til deg!

  SvarSlett