søndag 28. mars 2010

Bestemors verden

Ja, nå er det sannelig på tide å komme på banen igjen. Men en ting vil jeg gjerne ha sagt.

HER JOBBES DET!!!

Det startet med maling av kjøkkenet, men siden har det ballet på seg. Tror jeg vil kalle det en skikkelig storoffensiv. Ingrediense i bestemors liv har vært følgende:

Maskeringstape, maling, spraylakk, diverse verktøy (skrujern, skiftenøkkel, hammer..), salmiakk, zalo, silkepapir, banankasser og sikkert litt til, men dette er ihvertfall det viktigste.

Malingen er snart unnagjort, det er bare en sånn liten finish igjen, før håndtak og knotter kan skrus på.

En mengde pynte ting er pakket (etter vasking), spisestuen er demontert, ommøbleringen er ferdig og tirsdag kommer Fretex og henter alt bestemor skal kvitte seg med.

Det var en stund jeg lurte på om det så ut som om jeg holdt på med innflytting eller utflytting.

Hvis noen skulle tro at jeg er noen handywoman, så er det helt feil, men maling, håndtering av diverse skrujern, skiftenøkkel og hammer går rimelig greit. Men ikke noe avansert.

Midt oppe i denne prosessen kom det forsendelse fra Panduro Hobby, og da ble det oppsatte programmet forskjøvet. Måtte selvfølelig ned i den kassen MED EN GANG!!!

I går ble det endelig tid til perling, eller kanskje det er riktigere å si at bestemor avsatte tid til det. Da stunden var kommet for litt blogging, hadde jeg ikke nettforbindelse. Shit happens.

Nå tar vi en liten tur inn i perlenes verden, og damen med OL-smykkene som jeg nå kaller henne, ville ha samme modell som tidligere i turkis og hvitt. Nå tenkes det vår og sommer.Her er bare litt av det som skulle være basisen - ikke FOR mye hvitt, men sånn akkurat passe...

Slik ble anhenget:Akkurat disse hjertene er en ny sak for meg, og var med i siste forsendelsen fra Panduro. Synes dette med at de har mønster på den ene siden gir en fin effekt. På anhenget har jeg brukt hvite sommerfugler, mens de på selve kjedet er i filegranmønster.

Har også laget et enkelt, men delikat smykke i ferskvannsperler og Swarovski-krystaller. Tror faktisk gamla har klart å fange opp litt av effekten i krystallene:Så må jeg bare si at makan til glede som Lokki har vist over at hun vant min Give Away, er helt utrolig. Hun har sendt meg en kjempeflott mail, og super omtale har hun gitt på bloggen sin.

Ellers takker jeg så mye jeg kan for koselige og flotte kommentarer. Det er slikt som gir et skikkelig løft.

Når jeg nå skal gå løs på kommentarrunden, har jeg virkelig en jobb å gjøre. Må jo få med meg hva dere har gjort på alle sammen.

Her blir det hjemmepåske, og i morgen må bestemor ordne påskeegg til prinsessen og prinsen.

Ha en kjempefin søndagskveld, og dere har vel stillt klokken?

16 kommentarer:

 1. Heisann =) Fikk pakken din i går, du værden så mye flott!! Tusen hjertelig takk, så får vi håpe du får din over helga.. Gleder meg til å lag noe av det du sendte.. Masse fint..

  Flotte smykker du har laget, kjempefine hjerter du har brukt på smykket..

  klem Marielle

  SvarSlett
 2. Skal si du står på. Jeg er ikke så glad i å male. Fint når det er ferdig, men alt rotet underveis og rensing av pensler gjør at det ikke er så lystbetont, he he.
  Jeg har veldig sansen for turkis og de hjertene synes jeg var akkurat passe med "litt pynt", ja.
  Må få takke for all rosen du gir i alle kommentarer hos meg, jeg blir litt brydd, men først og fremst veldig veldig glad. ☺

  SvarSlett
 3. Turkise perler er lekkert til sommerbrun hud!
  Høres spennende ut med dine maleprosjekt, liker å male selv;) Og begynner man først så baller det på seg; det vet jeg alt om;)
  Kos deg mot påskehøytiden, jeg håper på hyttetur ut i uka;)
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. så flink du er!
  her males det ikke, det bare tenkes... *S*

  Klem

  SvarSlett
 5. Tusen takk for superpositiv kommentar. Når det gjelder de hvite eggene jeg har laget, er de dekorert med cliparts kjørt ut fra internett. Kjører dem ut på hvitt tegnepapir (170 g). Klipper dem deretter ut slik jeg vil ha dem. På det brune egget har jeg brukt klistremerke fra Panduro.

  Riktig god påske til deg!

  SvarSlett
 6. Så fine disse smykkene har blitt. Likte de lyseblå perlene ekstra godt.

  Klokka er stilt, var på jobb i dag tidlig ;)

  Ha en god uke, klem fra meg!

  SvarSlett
 7. Nydlige smykker, jeg likte de sommerfuglene veldig godt,fikk meg inni drømmeland,sol sommerkjole,is, åå jeg gleder meg til sommeren.
  God påske .
  Klem

  SvarSlett
 8. Skal si du har jobbet, jo du får navnet handywoman av meg :))
  Og jeg skjønner den bråstoppen i hele ryddingen når Panduroesken kom, heisan som jeg kjenner meg igjen!
  Du lager fantastisk vakre smykker og så flotte bilder du har tatt, skal si krystallene glitrer!
  Og så snille du for varme ord, DU er snill du!
  Og apropos godord - du fortjener hvert eneste ett ❥❥❥
  Nå håper jeg du får en fantastisk god og avslappende påske!
  De varmeste klemmer fra Lokki

  SvarSlett
 9. Heisan Astrid. Takker så mye for alltid så koselige kommentarer fra deg og ikke minst oppmuntring og gode ord. Det ble jobbet ganske iherdig i forrige uke på prosjektet vårt men det var for å få opp grunnmuren så fort som mulig. Det kan ikke jobbes like intenst framover for en skal jo kose seg litt mist oppi alt for ellers kan det fort bli til et mer "slitsomt prosjekt" vist du skjønner hva jeg mener. I morgen skal forskalingen rives og vips vi har en grunnmur...oyeah =)))) Så gøy og høre at du også har dine prosjekter på gang, utrolig hvor godt det føles med litt oppussing i huset. Litt maling her og der gjør seg det vet du. Synes jammen du er en "handywoman" og ikke så rent lite heller. Du er god å styre med diverse ting og tang. Det er alltid spennende hva du tryller frem av smykker, så masse flotte perler du har. Lekkert ;))) Nei nå begynner "Den sjette sansen" det må jeg se. Ha en kjempefin påske i tilfelle jeg ikke rekker innom før påsken plutselig er over oss =)))))

  SvarSlett
 10. Tror du kommer inn under kategorien "Superbestemor", som tydeligvis har masse energi og pågangsmot. Akkurat nå holder vi (les mannen i huset) på med å pusse opp nattbordet og "vaskefatskapet" mitt. Jeg har vasket de med salmiak og han fuger og fixer. Jeg er ikke noe flink til å male og jeg kan ikke se at jeg liker det noe særlig heller. Jeg har sagt at jeg kan strekke meg til å hjelpe til med grunning, for der trenger jeg ikke å være så nøye.

  PS!Kjempefin smykker som vanlig, de turkise perlene var rett og slett nydelig.

  Ha en fin uke!

  Klem

  SvarSlett
 11. Tuuuusen takk for utrolig koselig kommentar på bloggen *klem*

  Må si den blåfargen på de perlene var utrolig nydelig. Dukket opp tanker om sol, sjø og sommer i hodet mitt :D

  SvarSlett
 12. Du er ei superdame! Ser deg for meg, der du står med malingskosten på kjøkkenet.
  Og litt smykking har det også vært tid til, ser jeg.
  Ha en flott påske!

  SvarSlett
 13. ¨ÅÅÅÅ så fint Astrid! Gleder meg til å se når du er ferdig å male!

  Kos deg!

  Klem fra Elisabeth

  SvarSlett
 14. Heihei=)

  Takk for fine ord:)

  Jeg kunne sagt at jeg har lagd fuglene, men har desverre ikke det.. har kjøpt de på Indiska:)
  Hvis du ikke har det i nærheten, så bare si ifra:)

  Klem Lise

  SvarSlett
 15. Nydelig blått smykke!
  Så flink du er som maler kjøkkenet og står på.
  Kjøkkenet her hos meg trenger ein runde det er sikkert. Det er knall blått, og nedslitt. Vil male lyst, men ikkje heilt sikkert på farge .

  Håper du får ei FIN påske.

  Klem fra Mira.

  SvarSlett
 16. Ja, du er en aktiv dame. Har veldig lyst til å male og stå i selv. Men det får vente litt tror jeg:)
  Smykket med krystaller og ferskvannsperler var bare nydelig!! WOW!

  SvarSlett