torsdag 18. mars 2010

To smykker og ånden som tok ferie

Først av alt: Husk min Give Away, som ble lagt ut på bloggen sist lørdag. Det er en viktig sak, for det er trekning allerede søndag kveld. Nok om det.

Hele to smykker skal bestemor presentere i dag. Det ene er av ny dato, og det andre litt eldre, men ikke gammelt. Mer tenåring kanskje.

Det nye er laget i rosa og eggehvite perler. De eggehvite perlene har fått kåpehetter på, mens de rosa gir flott effekt i seg selv. Er veldig glad i disse "disige" perlene som spiller i ton i ton farger. De finnes i mange forskjellige farger, og er satt opp på innkjøpslisten som skal til Panduro Hobby i morgen.

Som mellomperler er det brukt sølv og små, svakt rosa trekanter.
Anhenget er tredd på gøtt og festet til lenke. Det er brukt staver og lenke vekselvis på smykket, og det er å håpe at eieren blir fornøyd.Øredobber er et selvsagt valg, men skulle ikke være for lange og da ble det ganske enkelt slik:Sølvfolierte perler er en av mine favoritter, og tenk dere noe lekkert ut av disse til vår- og sommerbruk:Må bare innrømme at jeg laget et smykke for en tid tilbake, og siden det først er fotografert, kan jeg like godt vise det:Absolutt alt er feil - til og med stavene. Mest sannsynlig har bestemor vært i tidsnød og ikke hatt annet enn staver med øye for hånden. Dessuten dreper perlene hverandre, for det er brukt altfor mange store perler til at de får komme til sin rett. Når bloggingen er unnagjort, skal jeg ta det fra hverandre og starte på nytt.

Armbånd har også blitt laget i sin tid, og det skal ligge på vent til kjedet er ferdig. Kanskje tar jeg det også fra hverandreTime will show.

For dere som gidder henge med, må det bli en kort kommentar om vannet før bestemor beretter om ånden som tok ferie.

Fra i dag av har heller ikke beboere i andre bydeler lov å vaske bilene sine. Dermed blir det likebehandling på det punktet. På spørsmål til kommunen om dette er et resultat av Facebook-kampanjen, blir det svart at nei, dette har vært bestemt tidligere.

Ja, ja. Tro det den som vil. Bestemor har ihvertfall vært ute og sikret seg noen liter kjøpevann, og der varierer sannelig prisen med kr. 4,- pr. liter. Jeg har IKKE skrevet feil.

Nok om vann.

Søndag hadde jeg virkelig ånden over meg både med rydding, vasking og hobby dill dall. Har sett en stund at kjøkkenet burde få seg en aldri så liten "sjaining", som i dette tilfelle betyr et strøk maling eller to.

Ånden hadde jeg også mandag, og var først i matvarebutikken og fikk med meg salmiakk. Sjekket at det fantes sandpapir i skapet, og full av pågangsmot gikk ferden til kjøpesenteret.

Med fast blikk og lange steg tok bestemor peiling på Jernia, for her skulle det handles maling.

Farge: Eggeskallhvit, eller eggehvit, er ikke sikker på hva som er riktig.

Gjett om gamla falt sammen da hun så plakaten:

STENGT PÅ GRUNN AV OMINNREDNING

Til og med i går holdt de på, og for sikkerhets skyld er malingen kommet i hus.

Lyst til å ta fatt?

Overhode ikke. Men hvem vet. Kanskje malingånden bare er på en kortvarig ferie, og da er det godt å være forberedt til hjemkomsten.

Alt holder seg jo, og slikt utstyr hverken spiser eller drikker vann, for å ha nevnt den siden av det.

Ha en flott kveld, med eller uten arbeidsånd.

14 kommentarer:

 1. Det er bare å sitte og vente til den riktige ånden dukker opp igjen. Og du, det bildet hos meg er ikke noe jeg har laget, det er utsnitt av vg på nett. ☺

  SvarSlett
 2. Det øverste smykket er kjempefint, likte de rosa perlene! Lykke til med omorganiseringen av sølvsmykket - og med vannet, selvfølgelig ;)

  Klem

  SvarSlett
 3. Begge var fine, men min favoritt var nok det øverste siden jeg er stor fan av rosa...

  Tusen takk for koselig kommentar inne hos meg, det med blomstene var mest ment som en spøk. men hvis du har små papirblomster, bytter jeg gjerne mot perler...

  ps. Håper du får ånden over deg og kaster deg etter malekosten snart =)

  klem

  SvarSlett
 4. Hei;) Takk for besøket , selvfølgelig får du gjenvisitt ;)) Alltid gøy å oppdage nye bloggere. Legger meg også som følger , og i blogglista mi , hyggelig om du gjorde det samme:) . Har også hengt meg på Give a way'en din ;)Mye fint du lager :=)

  SvarSlett
 5. Hei på deg Astrid. Det blir spennende med give awayen din på søndag. Jeg ser du har fått en del følgere så det er tydelig at følgere får man ved å ha give away for hvem ønsker jo ikke å vinne det FLOTTE smykkesettet. Du lager tydeligvis litt smykker i løpa en uke, og du har virkelig "teken" på det. Det første du presenterte i dette innlegget med hvitt og rosa var virkelig vakkert. Lyse fine farger som passet godt sammen. Nå er det helg igjen og ukene de flyr... Håper du får en fin helg. Klem fra meg

  SvarSlett
 6. O ånd som går;) Kan ikke alltid stole på denne;)
  Nydelig rosa smykke, rosa er en av favoritt fargene.

  Ha ei flott helg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 7. Mange vakre perler. Synes det nederste smykket var spenstig :)
  Lykke til med malearbeid. Jeg har også et prosjekt 'maling av gang' på vent. Men nå er jeg litt sliten i armene, så det må vente en stund.

  SvarSlett
 8. Hei Hei

  Du kan enten sette inn pengene på konto, betale med kredittkort eller velge oppkrav. Frakten er 140 kr, dette er postens satser.

  Bare spør hvis du lurer på noe :)
  Ha en koselig dag!

  Klem Tone

  SvarSlett
 9. Nydelig det øverste smykket med øreringer, og det nederste armebåndet synes nå jeg var finfint, du må ikke finne på å ta det opp :))
  Lykke til med vann og maling!
  Jeg har en award fra meg til deg (på MEstringsbloggen) ☀☀☀
  Ønsker deg en strålende helg!

  Klem Lokki

  SvarSlett
 10. Mye flott!!!
  Sender deg en award som jeg swyns du fortjener, med ønske om en strålende fin helg til deg og dine!

  SvarSlett
 11. Spørsmålet ditt var ikke upasssende, men tror jeg må få lov til å komme tilbake til det. Har litt for mye på meg for tiden :) God helg til deg

  SvarSlett
 12. Hei Hei
  Måtte innom for å se hva du har stelt med i det siste. Nydelige kreative arbeider. Jeg vil få ønske deg en nydelig lørdag og en kreativ og god helg. Takk for koselige kommentarer på bloggen min. Klem fra Elin:)

  SvarSlett
 13. Så flink du er! Imponert!!

  Kos deg i helga!

  Klem!

  SvarSlett
 14. Heisan

  Vakre smykker, som vanleg ;o) Likar godt det romantiske preget dette smykket får pga fargevalet.
  Det er trasig når ein får så mykje ekstaarbeid med vatnet. Skulle mest ikkje tru det var mogleg med vannmangel i dette landet...

  Til sist vil eg seie at du er meldt på gåveleiken hjå meg, og om du sendar med ein mail med namn og adresse, så vil du motta ei gåve i posten frå meg etterkvart ;o)
  Ynskjer deg ein fin sundag!
  Siri

  SvarSlett