lørdag 6. mars 2010

Travle timer - Tid til ettertanke - Nytt smykke

Merkelig dette her, hvordan alle henvendelser skal komme tett som haggel.

Bestemor hadde DE PLANENE for dagen, men her var det bare å glemme min egen arbeidsliste. Godt at jeg fortsatt kan improvisere, ihvertflall litt.

En av mine venninner har vært kreftsyk lenge, og hadde inderlig lyst på en prat i dag. Og da stiller man opp. Glemt er klesvask, støvsuging og denslags sysler. Ikke løper noe fra meg, og det kommer IHVERTFALL INGEN GOD FE OG GJØR DET.

Fra Spania kom det beskjed om fylle opp med noe flytende - slikt som kan kjøpes på Taxfreen, men ikke i store mengder.

Så kom det sms fra en annen god venninne, som både skulle hente smykke og påskebynt og bestille øredobber. Men det aller viktigste var nok å få snakke om situasjonen til sin kreftsyke mann.

Det blir ganske så uvesentlig hvem som hoppet først i Kollen, hvor lenge rennlederen løy og hvilken straff Romøren fikk når alvorlig sykdom rammer.

Det ble fine timer sammen med min gode venninne , og hun var glad og fornøyd da hun gikk. Vi bøttet innpå med kaffe og godteri, og praten gikk livlig både med og uten mat i munn. Hvis man kan være medmenneske, mener bestemor bestemt at da stiller man opp så sant det er mulig.

Jeg tok tidlig i går fatt på et smykke som skal brukes til en spesiell kjole og det naturlige valget ble blå og hvite perler. Jo da, bestemor vet at noen av dere vet hvilken kjole det dreier seg om, og den kommer på bloggen, men ikke i dag. Nå er det nok med smykkene.Øredobbene skal dere få se først. Blå fasetterte perler, noen bølgeperler og bitte små blå hjerter.

Armbåndet er laget delvis av lenke med "charms" og denne elastiske smykketråden som jeg er så begeistret for.Hvis fasettert dråpe på midten, blå runde perler, hvite sommerfugler og også her bølgeperler.

Her skal dere få se litt detaljer, før "le grande finale" med hele smykket.
Er sannelig ikke så sikker på om dere ser at dette er et hjerte, men det er det faktisk. La på bølgeperler i blått og hvitt og det er også tatt med de samme blå hjertene som på øredobbene og armbåndet.

Smykket hadde jeg bestemt for å lage dobbelt, og på den innerste lenken kommer sommerfuglene med.De samme perlene går på forskjellig vis igjen. Det ble et tidkrevende arbeid, men det blir fint til Ellen-kjolen (eller den heter kanskje egentlig Barbro-kjolen), men den har uansett et hvitt hjerte på bærestykket.

Min venninne som var her vil ha noe lignende når det blir litt mer vår, og da var det strevet verdt. Både fordi jeg etter hvert fikk det slik jeg hadde tenkt, og at jeg dermed har et flott utgangspunkt for Ellinors neste smykke.

Nå ønsker jeg dere alle en kjempefin kveld - med eller uten endring av planer.

12 kommentarer:

 1. Igjen lar jeg meg imponere over din kreativitet og skaperevne.
  Og så deilig å kunne være medmenneske i tillegg og glemme alle gjøremålene en har satt seg i hodet.
  Gyllen lørdag til deg.

  SvarSlett
 2. Skjønner hvilken kjolen du snkker om, trur eg...Gleder meg til å se både kjole og smykke i bruk!

  SvarSlett
 3. Fine smykker du har laget. Ønsker deg en god lørdagskveld!

  Klem

  SvarSlett
 4. Hei, Takk for hyggelig hilsen. Gratulerer med nydelig smykke. Klem Siv

  SvarSlett
 5. Nydelige smykker du lager! Er glad i disse fargene.
  Takker for koselig hilsen, i bloggen min.

  Håper du får ein fin søndag, Klem fra Mira.

  SvarSlett
 6. Nå har jeg lagt et par kokosboller til side hvis du skulle dukke opp en eller annen gang. De to er dine og bare dine. Det nytter liksom ikke å sende dem i posten heller for jeg er redd at de skjøre herlighetene går i stykker på veien opp langs vestlandskysten:)

  SvarSlett
 7. Smykkene dine er så utrolig fine:-) Jeg har gitt en solskinnawarden til deg også. Du får den for at du har en fin blogg. Og for at du ikke lar deg avskrekke av den digitale verden, selv om du er voksen og ikke har fått internetten inn med morsmelka.

  SvarSlett
 8. Heisann =) Kjempeflotte smykker du har laget... Har lagd smykker selv, men følte vel at di ikke ble så bra, så gikk over på papirhobby isteden..

  legger meg til som følger hos deg, kanskje jeg blir inspirert til å ta fram smykkesakene =)

  ta gjerne en titt hos meg...

  klem marielle

  SvarSlett
 9. Så heldige dine venner er som har en sånn fin venn. Det er så viktig og ha gode venner når man har det litt töfft i livet. Jeg er så fornöyd med smykkene og du har tengt helt rett. Jeg liker ikke for store smykker.
  Og du pennen var toppen og har allerede blitt min favoritt!Stor varm klem til deg fra meg!

  SvarSlett
 10. Hei. Ligger noe til deg på bloggen min. ☺

  SvarSlett
 11. Dine venninner er heldige som har deg. Det er så godt når noen stiller opp. Tusen takk for nydelig kommentar på min blogg. Klem :)

  SvarSlett