tirsdag 20. juli 2010

Reisebrev 2

Før jeg starter med reisebrevet bil jeg vise dere hvordan jeg har følt meg siste uken:


Bildet er talende nok i seg selv, så det blir ingen flere kommentarer om den saken.

Da er ihvertfall jeg klar for reisebrev 2, og jeg håper dere som fulgte det første og muligens også andre, vil være med på "turen".

Mens vi her i landet er vant med skilt som viser sauer, kyr eller andre firbente, ble det bl.a. dette skiltet vi kom til å se mange ganger:Det er klart at bestemor ikke kunne nøye seg med å se slike skilt, og derfor gjorde jeg et forsøk på kamelriding da vi var på ørkensafari:Ørkensafarien kan jeg fortelle om en annen gang hvis dere er interessert, men nå skal vi ut på "landeveien" i ørkenen.

Det var mangt og mye jeg ville fotografere, og da vi plutselig så oljetårnet midt i sanden, måtte det selvfølgelig fotograferes.

Mens bestemor sto i veikanten iført badedrakt og en liten shorts, hørte jeg plutselig at det kvein i bremser, og plutselig sto to bevæpnede menn ved siden av meg.

Å påstå at disse karene var særlig flinke i engelsk vil være en sann overdrivelse. Etter en del fram og tilbake skjønte min sjåfør og jeg at de ville ha oss med til politistasjonen. Jeg skulle være passasjer i den ene bilen, mens den andre fyren med pang, pang på hoften skulle sitte i vår bil.

Diskusjonen ble langvarig, men vi klarte å overbevise de om at vi kunne kjøre etter politiets bil. Vi skulle ikke stikke av.

Mitt minimale antrekk måtte det gjøres noe med, og i bilen hadde jeg et langt skjørt og en bluse. Jeg fikk klærne på meg mens vi kjørte, og neste stopp var kasjottens kontor. Etter  en stund tok de med seg ID-kortet til min sjåfør for å konferere med en person høyere opp i systemet. Også fotoapparatet mitt ble konfiskert. Min sjåfør torde ikke la disse mennene gå alene, så han bare visket til meg at han ville bli med de.

Så satt bestemor der da. Det var steikende hett, for det fantes bare en stor bordvifte og den var det de to vaktene som nøt godt av. Svetten randt, og vaktene snakket om meg og hadde stor morro av det. Den ene pekte på gullenken jeg hadde rundt ankelen og den andre var opptatt av armbåndsuret mitt.  De pekte og lo helt åpenlyst, og jeg følte meg ikke særlig høy i hatten.

Omsider kom sjåføren min tilbake, og det var tydeligvis ordnet opp i det meste. Han hadde kortet sitt, men de ville beholde fotoapparatet mitt. Vi mente det måtte være nok at de tok ut filmen, men den gang ei. Apparatet skulle til et eller annet departement, og der kunne det hentes etter to dager. Noen intens diskusjon gikk vi ikke inn i, for her gjaldt det å komme seg avgårde før de eventuelt fant på å ransake bilen vår. Der lå bl.a. videokameraet og kjølebagen inneholdt bl.a. noen øl. Det ville vært katastrofalt om det ble funnet.

Fotoapparatet mitt fikk vi ikke tilbake før det var gått en uke, men pytt, pytt. Vi slapp ihvertfall å bli puttet i kasjotten.

Det var den turen. Hvis noen har lyst at jeg skriver et reisebrev 3, så gjør jeg det. Da vil det bli mye mer bilder med.

Ellers er jeg omtrent i mål med et mosegrønt smykke, og det kommer med i neste innlegg.

Ha en strålende ettermiddag og kveld - med eller uten arrestasjon.

13 kommentarer:

 1. Sannelig ikke bare bare å feriere overalt:D Godt du ikke ble satt bak lås og slå;)
  Nei takke oss til regnværet...men en liten ørkentur hadde gjort seg nå:D

  Håper formen er bedre, du så ikke god ut på øverste bilde:D
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Hei, Takk for hyggelig hilsen. Goshamei for en tur og skumle opplevelser...sommerklem Siv

  SvarSlett
 3. Hehehe...for en historie :))) DEt er jo som tatt ut av en film.
  Etter nærmere betraktning så tror jeg at jeg må revurdere mitt ønske om å reise til Dubai for det høres nesten litt kriminelt ut spør du meg..
  Morsom lesning var det men kansje ikke så morsomt å oppleve. Jeg antar at du har ledd mye i ettertid av dette og også hendelsene i reisebrev nr 1. Jeg vil gjerne høre og se mer så planlegg neste del du...
  Jeg følger med :)

  Ha en fin kveld kjære Astrid!!

  SvarSlett
 4. Ahahahahaaaa, hohoho, ja du er helt klart "verre" enn meg :o)
  Få på deg kle`an, hoho!!
  Tenk ikke engang ute i tørreste ørken kan man gå uten, hihi. Godt vi ikke har det slik her hjemme, håper nu det aldri kommer så langt at de får igjennom slike lover her mens vi lever, da sitter vi nok leeeenge i kasjotten!
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 5. Nei, det var nok ikke greit å sitte der! Bra at du fikk på deg litt mer klær da...

  Jeg ønsker deg en fin kveld og gode dager framover! Klem fra Sylke

  SvarSlett
 6. Ahahahaha ler godt, har selv vært der - på ørkensafari i Dubai, men vi bodde i den "strengeste" emiraten nemmeligen - Sharjah. Null toleranse for blant annet øl... men vi havna på ei privat badestrand og fikk til og med spise svinekjøtt. En opplevelse for livet...
  Vi besøkte også Oman i samme slengen. Herlig sted.
  Klem

  SvarSlett
 7. Dette slår Tangen stranda vi har på Bjørkelangen!Herlig å være med deg på tur!
  Fortsatt masse god bedring til deg!
  Klem,Janne

  SvarSlett
 8. Hehe, ja det gjelder å ha litt klær i nærheten!

  SvarSlett
 9. Kjempespennende å lese dine reisebrev!
  Men, det var jammen litt av en opplevelse du hadde med politiet! Huff!
  Gleder meg til neste reisebrev, og flere bilder.
  Klem fra Bente

  SvarSlett
 10. Nei du makaløse Smykkas - skal si du beholdt roen!!
  Det er nå klart jeg vil se flere bilder - denne turen er jo storveis, ja jeg venter på neste reisebrev - men du får ta godt vare på deg selv og ta det når det passer:)) Vi er nå her vi vet du, og venter på deg, smykkene og reisebrevene :))
  Ønsker deg herlige sommerdager Smykkas!!
  Stor klem fra Lokki

  SvarSlett
 11. Takk for nok et herlig reisebrev.
  Godt du beholdt roen, og at du fikk på deg mer klær.
  Klart jeg og vil se flere bilder, storkoser meg på turen med deg.
  Men jeg er enig med Lokki, ta godt vare på deg selv og ta det når det passer.
  Ønsker deg en fin onsdag.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 12. Huff, det hørtes ut som en veldig utrivelig opplevelse!

  SvarSlett
 13. Glad ikke jeg var der, for jeg har en tendens til å bli uhorvelig forurettet når slike maktmennesker durer løs!
  Bra du ikke ble arrestert!

  SvarSlett