lørdag 3. juli 2010

Tunika og smykke

Den lenge etterlengtede sommeren er her, ihvertfall temperaturmessig. De to siste dagene har det blåst ganske kraftig, og i går fikk vi for sikkerhets skyld masse regn utpå ettermiddagen og kvelden.

De fine plantene i sommerstuen min må enten reddes fra drukningsdøden, eller det er fare for at de blåser vegg imellom. Det har faktisk skjedd et par ganger også, og det er med tungt hjerte alt blir flyttet fra småbordene og ned på gulvet. Da får jeg ikke nyte de fine fargene fra stuevinduet.

Heldigvis er det andre måter å få sett farger på, nemlig ved å stæsje seg selv. En "ny" tunika er hentet ut av skapet, og her ser dere den
Synes detaljene rundt halsen er så fine ogog videre nedover er den også fin. Klart denne må få eget smykkesett.Denne gangen presenterer bestemor øredobbene først, og det er mulig dere nå tror at jeg ikke kan lage andre typer enn disse hengende typene. Jo da, det kan jeg, men akkurat denne modellen passer meg, og lengden er som den er p.g.a. bestemors hårsveis. Skal jeg først lage de, så må de selvfølgelig også synes.Armbåndene har jeg vel variert litt mer, og denne gangen er hovedperlen festet til en liten lenkebit før jeg har tredd resten på elastisk nylontråd. Denne typen tråd er absolutt min favoritt til armbånd, for da slipper jeg plunderet med lås.Bestemor har nok fått litt dilla på perlehetter, og har brukt slike på hele anhenget som består av 9 staver.

Her ser dere en av disse som hvor det er brukt litt hvitt, og jeg håper dere ser den fine sjatteringen i hovedperlen. Det er ikke falt av en bit på den turkis perlen - den er slipt slik.På den midterste staven har jeg brukt samme hovedperle som på armbåndetSynes de hettene med antikk finish (legg merke til de fantastiske faguttrykkene), og derfor kom det også med et par hjerter med denne finishen på hver side.

Slik ble sluttresultatet:Her er det virkelig snakk om millimeterpresisjon for å få til denne V-formen på anhenget, men om det har noe med bestemors dyktighet å gjøre er vel en annen sak. Kanskje det er slik at lykken står den kjekke bi? Nei, det blir vel feil det også, for jeg kan jo ikke godt drive å omtale meg selv som kjekk.

Vi kaller det flaks, for da er bestemor helgardert.

Fargen på tunikaen er ikke den enkleste å finne perler til, men det er utrolig hva bestemor har i skrinene sine. Er ikke helt sikker på om det er riktig å kalle fargen turkis heller, for det er ganske mye grønt i den.

Pytt, pytt. Spiller det egentlig noen rolle? Tingene passer faktisk perfekt sammen, og det er det viktigste. Bestemor var til og med så forutseende at hun plukket fram perlene i dagslys - nærmere bestemt UTE. Snakk om skarping. Den rosen tillater jeg meg.

Ja da, jeg husker at jeg skal dra i gang en give away, og dere kan bare begynne å kommentere. Her skal det gjøres enkelt, så det blir et lodd for kommentar, og er du følger, eller blir det i løpet av juli, får du to lodd.

Kommentarrunden tar jeg i løpet av kvelden, så dere skal få besøk.

Ha en fortsatt flott dag - med eller uten dyktighet eller flaks.

19 kommentarer:

 1. resultatet ble kjempefint.. du er så kreativ.. fargene på både smykker og tunika var veldig friske, og polkadots er jo bare så inn..

  SvarSlett
 2. Nydelig tunika og for et smykkesett du har laget, nydelige farger. Utrolig flott, du er så flink.
  Ønsker deg en fortsatt fin helg.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 3. Du blir virkelig stilig!! Artig å ha ting som matcher slik du har gjort det her;)

  Hvis dette er giveawayen, tar jeg to lodd:D Kanskje jeg har misforstått:D
  Ha ei super helg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Dette ble igjen et flott smykke som matcher tunikaen veldig godt!

  Vedr din giveaway blir jeg selvfølgelig gjerne med, kommenterer og følger deg allerede, 2 lodd :)

  Ha en fin helg! Klem fra Sylke

  SvarSlett
 5. Hei igjen,
  Glemte å skrive at jeg gjerne vil være med på din Give Away, kommenterer og følger deg allerede, 2 lodd.
  Klem

  SvarSlett
 6. Si meg en ting...har denne bestemora et smykke til alle overdeler i skapet!
  Dette settet ble iallefall nydelig!Vet du...på Lørenskog i går stod en dame og ventet på bussen ,i sommerfugltunikaen i forrige innlegg!Da tenkte jeg på deg!
  I dag har vi tlbrakt flere timer på magnor,der gutta har fått ut masse energi på crossbanen,etterfulgt av en bitteliten Harrytur!Godt utnyttet lørdag med andre ord!Ønsker deg en riktig flott helg!
  Klem,Janne

  SvarSlett
 7. Så flink du er :) Skulle ønske jeg hadde like mye inspirasjon som deg!

  Jeg tar gjerne to lodd i giveawayen :)

  Kristin

  SvarSlett
 8. Dette ble skikkelig fint. Hater å plundre med låser på armbånd, smart løsning. Skal man begynne å ta lodd allerede? 2 til meg da. ☺

  SvarSlett
 9. Jeg visste det ikke var smykket, men lurte bare på om jeg skulle kommentere her:D
  Jeg er med, vettu;)

  SvarSlett
 10. Hei igjen, du lurte på hva jeg mente med enkelt kamera. Det er så mange som snakker om speilrefleks og diverse utstyr, men jeg bruker altså et enkelt kompaktkamera som naturligvis har sine begrensninger. Da går jeg kanskje glipp av noen muligheter, men det er helt greit for meg :)

  SvarSlett
 11. Du er så flink altså:)
  Tenk å ha en nydelig tunika, også bare lage et smykke som matcher:) Fantastisk:)

  Håper du koser deg, selvom det er en stormfull sommer om dagen;)

  Klem Lise

  SvarSlett
 12. Jeg er ganske sikker på at jeg er følger på bloggen din, men det tar så lang tid å laste ned her...men du må gjerne bli følger på min! Godt sommervær er på vei, håper jeg!

  SvarSlett
 13. Du er virkelig kreativ. Så fint dette ble! Spennene å ta utgangspunkt i en tunika som denne.

  SvarSlett
 14. Du har jo blitt en skikkelig moteblogger!
  Klart jeg er med på giveaway!

  SvarSlett
 15. Ååhh,kjære søte.....noe så skjønt :o)
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 16. Flott smykke og tunika. Bestemor blir sommerfin!
  Jeg er veldig glad i turkis og håper jeg får sydd meg en turkis kjole i løpet av sommeren :)

  SvarSlett
 17. Hei Astrid - tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min! Morsomt å få besøk av folk fra 'andre grener' av hobbyverdenen!
  Du verden så mye flott du lager også! Er helt stum av beundring, jeg!
  Blir gjerne med på giveawayen din - og tar du en tur til innom meg kan du jo ta en titt på sukkertøyet jeg gir bort (selv om du er mer på perler enn papir) og se om du vil være med.
  Ønsker deg en god sommer!
  ♥ Marianne

  SvarSlett
 18. Nei nå blir du fin!! Du har altså så mange lekre smykker - navnet Smykkas er helt på sin plass og du lever virkelig opp til det navnet!
  Nydelig tunika og ja, vakre detaljer har den - tipper du blir sveisen fin i det antrekket der!!
  Og jeg vil gjerne være med på din Give Away! Tar 2 lodd - Moro Smykkas!!
  Ønsker deg vidunderlige sommerdager!!
  Varm klem fra Lokki

  SvarSlett
 19. Er så imponert over kreativiteten din!!! Du verden så mye vakkert du lager.... Jeg har jobbet enormt masse i det siste,og har nå bare to vakter igjen før en lang ferie!!! Can`t wait:-) God sommer videre!!! Klem Ruth

  SvarSlett