mandag 26. juli 2010

Reisebrev 3

Vi har vært velsignet med noen fine dager her i Bergen, og det ser ut for at det skal vare til utpå ettermiddag/kveld i morgen. Det er slett ikke fare for noen langvarig dose sommervær, og det er ihvertfall ingen fare for at det skal bli slik som jeg hadde det på mine turer til Midt-Østen.


Ikke ble det kjølig om kveldene heller. Det var HETT hele døgnet. I dag skjønner jeg faktisk ikke hvordan jeg orket både turer ut i ørkenen og andre ting. Det er selvfølgelig aircondition i butikker, biler og på hoteller, men jeg ville selvsagt se og oppleve ting.

På en av utferdene fant vi denne plassenKlart bestemor ville ha seg en dukkert, men det er synd å si at den føltes forfriskende. Det er vel ganske så rett å si at det var omtrent som en grei temperatur på vannet i et badekar.

Et annet sted vi stoppet, dukket plutselig denne gjengen oppSnakk om blide mennesker. De hadde tydeligvis tatt ukens bad i den kulpen som dere kan se til høyre på bilde.

Et par av de kunne bare noen få ord  engelsk, så det ble ikke akkurat noen utdypende samtale. Med mye latter stilte de opp til fotografering, og vi tok også i bruk videokameraet. Det å få se seg selv på film var nok ganske nær verdens 8. underverk.

Når dere ser bildet under, vil dere sikkert undre dere over vitsen med å vise et langt stykke asfaltert veiPå toppen her hadde en av rikingen funnet ut at han ville ha et palass, og da BLIR det palass. Veien er ikke stengt hverken med bom eller andre hindringer, for hvem har interesse av å kjøre kilometervis i goldt landskap?

Jeg næret et aldri så lite håp om i det minste å få se et ordentlig palass utenfra, men den gang ei. Kanskje like greit, for hva kunne ikke skjedd hvis jeg fotograferte. Noen av dere husker fra tidligere reisebrev hvordan det endte.

Enkelte steder vi kjørte, kunne det virke som om de styrende makter bar på en drøm om å kunne gjøre ørkenen grønn. Flere steder var beplantet, men hva med den intense varmen for disse trærneHvis dere ser nøye på bildet, vil dere oppdage den svarte plastslangen på begge sider.

Det var rett og slett laget et snedig vanningssystem for hver enkelt busk.

Ishallen ville bestemor selvfølgelig se, og jeg snakker ikke om en hall hvor de selger is. Nei, det er en hall med ordentlig skøytebane. Er ikke helt sikker på hva jeg hadde forventet å se, men det er vel heller tvilsomt om noen av disse kommer til å delta i et internasjonalt stevne

Dette bilde er kanskje ikke akkurat noe å vise fram, men dere ser nok at her er det også en tildekket kvinne som forsøker seg med sine skøyteegenskaper.

Vannfontenene i byen var rene kunstverkene, og noen hadde en fantastisk lyssettingNoen av dere så kanskje dokumentaren smeltedigel Qatar som ganske nylig ble vist på NRK. Det var i forbindelse med åpningen av Hydro sitt anlegg. Qatar er et frittstående emirat, men også der er det bare 25% av befolkningen som er ektefødte arabere. Resten kommer fra andre verdenshjørner, og her er det medaljens bakside kommer inn. Lønningene er dårlige, og boforholdene er fra dårlig til ille. I den nevnte dokumentaren ble det ikke tillatt å filme fra arbeidsbrakkene.

Men for meg åpnet det seg en mulighet for å se en liten del av elendighetenSlike pappesker bygget de seg små krypinn av, og den stakkars katten er det vel ikke nødvendig å kommentere.

Nå skal jeg ha meg en tur på besøk til alle dere fantastiske bloggevenner, og senere skal jeg gjøre ferdig et smykke. Det skal dere få se i mitt neste innlegg, og hvis dere har lyst på litt mer fra disse turene mine, så har jeg gjort klar en del ting som da vil komme i Reisebrev 4.

Ha en kjempefin kveld - med eller uten reisebrev

10 kommentarer:

 1. Igjen TAKK FOR TUREN!!
  Det må ha vært en stor opplevelse det der - herlig Smykas!!
  Ønsker deg en vidunderlig uke!!
  Varm klem fra Lokki

  SvarSlett
 2. Du har sannelig vært på en eventyrreise til en annen verden.
  Interessant å lese og se;)
  Nyt uka og klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Takk for nok et herlig reisebrev.
  Storkoser meg å være på tur.
  Litt av en reise du har hatt.
  Vil selvfølgelig være med på resten av reisen.
  Ønsker deg en fortsatt fin mandagskveld.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 4. Litt av en tur du har vært med på,,,,,
  Tenkte på kontrastene da jeg så bildet av pappesken,,,,tenk på våre hjem med alt det vi fyller det med som vi mener at vi trenger,,,,
  Kan jo begynne å lure på hva det er vi driver på med,,,,
  Kos deg vidre i sommer byen,,,
  Anne

  SvarSlett
 5. Tusen takk for et flott reisebrev! Vil gjerne lese mer om reisene dine jeg!
  Nyt dagene.
  Klem Igi

  SvarSlett
 6. Det må være utrolig spennende å reise i et land som er så annerledes enn vårt eget. Kan det bli mer eksotisk??? :)

  SvarSlett
 7. Takk for reisebrevet - det var interesant og spennende! Moro å se et ørkenlandskap som er såååå forskjellig fra naturen her hjemme!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 8. heisann!


  Takk ;:O) Nå har jeg fått min dose reise i kveld. Her nettopp lest om Mexico også. Spennende steder å reise til som ennå ikke er strøket av lista.
  Ha en fin kveld ;:OD)

  SvarSlett
 9. Du har nok opplevd litt av hvert på denne turen :)

  Ha en fin uke! Klem

  SvarSlett
 10. Så fint reisebrev, spennende å lese!! Takk for koselig kommentar hos meg, og bilder fra bilmuseum kommer etterhvert! :-) Ha en fin sommerdag! Klem

  SvarSlett