søndag 11. juli 2010

VM-smykke - Høstens farger - Utfordringer

Ja, nå har altså bestemor hatt "dåp". Det blå som jeg viste i forrige innlegg og det som skal vises nå, er langt på vei tredd under fotballkamper.


I og med at grått er en av høstens farger, så laget jeg denne modellen og la til litt svart.Her et nærbilde av pynten som er brukt nederst, og valget falt på detaljer med antikkfinish.Metallperlen dere ser her er brukt for å tre alle fire delene gjennom. Småperlene nedenfor er "låsen" som delene tres gjennom. Smykket kan festes slik at det ligger tett rundt halesen eller det kan reguleres slik at det bli løsere.Som dere skjønner er dette et ganske langt smykke, og det er faktisk ganske fint på.

Dette er et av flere smykker som skal lånes av en butikk etter hvert som høstnyhetene kommer. Bestemor har vært ute med fotoapparat for å ta bilder av fargekartet som viser noen av fargene som er høstens mote.

Hvilken av disse grønnfargene vil dere definere som mosegrønn? Bestemor og damen i butikken fikk seg en god latter, for i fellesskap kom vi frem til at vi ikke kan fargene lenger. Hvis noen av dere har noe som dere er sikre på er mosegrønt, vil jeg gjerne ha et bilde av det.

I forrige innlegget skrev bestemor også om utfordringen som kom fra Elisabeth (en venninne), og denne haugen skal jeg lage noe spenstig ut avFørst skal altså denne klumpen demonteres, og det må selvfølgelig legges til andre perler og pynt. Noen av de hvite skal settes sammen med cerisse og modellen er også bestemt. Dette er en grei fargekombinasjon, og det må stæsjes mye. Elisabeth er den typen som vil ha mengder av pynt og litt størrelse på perlene.

Smykket dere ser nedenforskal kombineres med blått og kobber. Dette er en fargekombinasjon jeg aldri har benyttet, og i utgangspunktet lurte jeg på hvordan det ville ta seg ut. Jeg har så vidt begynt, og de som følger med får se resultatet om et par dager.

I dag har vi omsider en smak av sommer, og det var en NYTELSE å sitte ute og arbeide. Dessuten fikk bestemor stelt ordentlig med plantene i sommerstua.

Vi får dessverre ikke en hel dag med sommer, for nå har det skyet godt til og temperaturen har allerede sunket litt. Ja, ja, det var godt så lenge det varte.

Else har hatt fine dager, og i dag er hun og samboeren på Tysnes sammen med barn og barnebarn. Det er så deilig å vite at hun har det bra så langt.

Bortsett fra kommentarrunde, må bestemor finne fram perler som kan trees samtidig med at finalen i fotball-VM  går. Den må jeg selvfølgelig ha med meg. Hvilket lag er din favoritt?

Ha en kjempefin kveld - med eller uten sommer.

8 kommentarer:

 1. Gurimalla så nydelig det grå smykket ditt ble!
  Så dyktig du er :o)
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 2. 2.bilde (4. ovenfra) er det jeg forbinder med mosegrønn.
  Jeg hadde faktisk grønt, viste det seg, men tror heller ikke det er mosegrønn:D
  Flott smykke i grått og sort!

  Ha en super kveld og klem;)
  P.s vil du se den grønnfargen jeg hadde, må du i tovebua;)

  SvarSlett
 3. Hei! Super töfft smycke! Du kan gerne få litt varme av meg käre Astrid for jeg renner vekk..phu! Man skal jo ikke klage men kan det ikke bli litt passe varmt så man orker og göre noe! Og i morra skal jeg begynne og jobbe igjen det kan bli slitsomt misstänker jeg men også göy. Ellers er allt bare toppen, klem til deg!

  SvarSlett
 4. Så nydelig, grått og svart er bare lekkert.
  Når det gjelder mosegrønt har jeg strikket et sett som jeg forbinder med mosegrønt (begynner å lure nå jeg også) du finner det her på bloggen min http://baremio.blogspot.com/2010/05/strikket-sett.html.
  Ønsker deg en fin søndagskveld, kos deg med kampen og smykkelaging.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 5. Liker disse lange smykkene med mange perler. I kveld er det siste sjanse for fotball-VM-smykkelaging, da.

  SvarSlett
 6. Ah, et smykke HELT i min stil!
  LIker liker liker :)
  Takk for maaange kommentarer! Hihi ;)
  Håper du koser deg med finale, her er fotballinteressen lik null! Vi koser oss med Dexter :)
  Klem fra Barbro

  SvarSlett
 7. Wow, utrolig stilig smykke!

  Jeg tror nok at jeg muligens må låne litt inspirasjon fra dette smykket. For jeg simpelten elsker slike lange smykker :)

  Kristin

  SvarSlett
 8. Du verden, så godt du har utnyttet fotballkampene. Stor produksjon!
  Jeg har faktisk ikke sett en eneste av VM-kampene, ettersom jeg bryr meg null og niks om fotball (hvis ikke datteren min spiller da...)

  Du spør hva slags blogginnlegg jeg liker å kommentere. Det kan være alt mulig - hage, interiør, mat, unger, friluftsliv, humor, husarbeid... Blir ofte inspirert av mat- og kakeoppskrifter, og liker veldig godt å se hva folk lager av håndarbeid (særlig hvis det er noe som virker overkommelig for meg å lage). Gjerne noe uventet/annerledes. Mimreinnlegg og hverdagsbetraktinger er også fin lesning som jeg ofte får lyst til å kommentere. Og så liker jeg å finne tips til gode bøker og filmer.
  Meeen - som bloggere flest skammer jeg meg over at jeg ikke er flinkere til å gå på gjenvisitt...
  Pludrehanneklem

  SvarSlett