onsdag 24. februar 2010

7-staver nr. 5 og Bergen i dag

De grønne asymetriske perlene som jeg viste i går, "hviler" fortsatt. Planen var jo at jeg skulle begynne på et arbeid med de i dag, men den planen er forkastet. Selv om det fortsatt er smykker til damen som skal ha forandret noe hun hadde fra før til noe sprekere, så måtte jeg ha LITT forandring.

Det er blitt mye asymetriske perler i det siste, og jeg lurer litt på om bestemor selv begynner å bli litt asymetrisk.

Det er et svart smykke dere skal få se i dag. Den opprinnelige utgaven har jeg ikke tatt med, men det er stor forskjell.

Denne gangen er det store perler det dreier seg om. Det var noen nydelige hjerter på det opprinnelige smykket, men hullene var gjennomgående på tvers (dere skjønner vel hva jeg mener), og dermed kunne de ikke brukes på de 7 stavene. Brukte de heller lenger oppe på smykket, sammen med blanke svarte perler påsatt kåpehetter.De store, matte perlene er blandet med glatte av mye mindre størrelse, det er brukt fasetterte perler og perler med kåpehette. Sølv mellomperler hører også til, for det er jo et av punktene eieren har notert.Vel, vel, da er nr. 5 ferdig, og det gjenstår bare to. Det ene med de grønne asymetriske perlene, og et med resteperlene i rødt og svart fra to tidligere modeller.Bergen i dag, ja, det har vært rimelig kaotisk. Snøen lavet ned sist natt og også i perioder av dagen. Togene står (kanskje ikke noe nytt), Fløybanen står, Flesland flyplass har vært stengt i perioder og overalt gikk trafikken i sneglefart i morgentimene. Her nytter det ikke å tenke på tidsklemma. Hvor mange har måttet ringe arbeidsgiver for å si at de er på vei, men vet ikke hva tid de kommer?

Bildet har ingenting med trafikk å gjøre, og det er vel heller ikke nødvendig å bo i Bergen for å forevige et slikt motiv. Det var bare noe med det tunge skydekket jeg ville ha med. Jeg tenkte plutselig at der, der oppe, der er det fortsatt mye snø som skal ned.Sov du vesle spire ung, ennå er det vinter...

Kan dere den sangen? Ja, dette er nok ingen ny spire, men den bøyer ikke av for snøen.Det eneste jeg kan vise av farge fra altanen min, er en del av den turkis duken som ligger på bordet utenfor stuevinduet. Og stakkars lykten min, som var julegave fra mitt eldste barnebarn julen 2008. Den var dyr, det vet jeg, og lenge tok jeg den inn i regnvær. Men det blir ofte litt slendrian med tiden. Beklager Andreas, men den er ihvertfall fortsatt godt brukbar. Vel å merke hvis den ikke bryter sammen under snøen.Nå er det ikke lenge til gutta skal gå stafett, og da spørs det. Klarer Northug & Co. å klatre opp på det øverste trinnet? Time will show.

Kos dere enten det blir med OL eller annet.

8 kommentarer:

 1. Det er fint med det svarte smykket. Ser litt tungt ut, men likevel flott.
  Det er vel ikke så ofte at det er så mye snø hos dere... ;) Ha en fin OL-kveld!

  SvarSlett
 2. Forresten, hvor mange lodd er det på deg? 1 eller 2? Er ikke sikker på om du er følger hos meg, finner deg ikke der ;)

  SvarSlett
 3. Nydelig igjen! Jeg kler ikke utringede kjoler, men for de som gjør det, må dette være et scoop!
  Vinteren har virkelig vært tung i år, så får håpe spiren fremdeles ligger der;)
  Klem fra meg som nå skal benke meg foran TV'en;)

  SvarSlett
 4. Stilig smykke! :)
  Her også har det snødd noe forferdelig. Veldig uvant dette her for oss kystboere. Men det er vel egentlig bedre enn kuling og regn :)

  SvarSlett
 5. Hei, Takk for hyggelig hilsen. Ja, gleder meg til snøsmelting. klem Siv

  SvarSlett
 6. Snøen må vi visst bare leve med. Problemet er bare at det ikke er mer plass her, til å få ryddet den vekk. Store hauger over alt. Men jeg synes nå at det er fint jeg.

  Har noen blå/turkise søte fugler i ovnen ;-))
  Du skal få se de ferdig. Regner med at du vil ha de hengende(flygende;)

  Klem..

  SvarSlett
 7. Snøen gir seg ikke, nei...Kom hjem for litt over et døgn siden, og er allerede lei av snøen igjen...
  Flotte smykker! Du produserer jo som bare det!
  Så du så oss på nyhetene den morgenen? Jeg ante ikke at vi skulle dukke opp der, men fikk skrudd på TVn, og plutselig dukket vi opp igjen! Har fått innslaget nå, det var jo greit. Synes ikke det er så stas å se seg selv på skjermen (eller å høre meg selv...)Men de hadde jo redigert det fint, så det var helt greit.
  Ha en flott dag!

  SvarSlett
 8. Hei min venn!
  Vet du jeg tror jeg gir deg frie töyler når det gäller öredobbene. Ta det du tror jeg vill like. Det att jeg ikke vill ha de for store beror på att jeg vill kunne bruke de til verdags. Du er jo så flink så jeg tviler ikke på att du fixer noen nydelige öredobber til meg.
  Ha en fin OL kveld, selv skal jeg blogge litt til og så blir det senga for jeg er veldig trött. Klem klem

  SvarSlett