fredag 12. februar 2010

Smykker og svar

I går var det en dag da ingenting gikk som planlagt, men på en eller annen måte kom jeg i mål til slutt - og det var veldig, veldig sent.

Dette skulle være en del av et anheng på et grønt smykke:
Jeg hadde hengt meg fullstendig opp i dette, men ikke tale om at jeg fikk det til. Det er ikke nødvendig å beskrive all verdens detaljer, derfor er det nok å si at jeg til slutt la det vekk.


Nå mente jeg å ha fått en genial ide, og gikk i gang med et annet anheng, men det måtte jo mislykkes det også:
Et dårlig bilde og like dårlig resultat. Det så forholdsvis greit ut når det lå på bordet, men når det skulle prøves før jeg satte på låsen var fiaskoen et faktum.

Ja, ja. Tenk å glemme det mest elementære, nemlig å holde smykket opp underveis.

Ideen kan absolutt brukes, men da må bestemor være flinkere til å koble inn de rette hjernecellene underveis.

Til slutt hadde jeg noe helt annet enn det som var planlagt men nå var jeg så oppgitt at jeg ikke orket tenke mer. Her er anhenget:
og smykket ble seende slik ut:Designerkjolen min er underveis, og jeg har flere smykker jeg kan variere med når jeg skal pynte meg i den. Her er et par eksempler:Dette er øverste del av det ene, og dette er det jeg kaller høyhalset smykke. Og slik ser hele smykket ut (noen har sett dette før):Her er det andre:
Jeg har fått noen spørsmål fra noen av de som følger bloggen min, og må dessverre innrømme at når jeg har vært inne for å kommentere hos de som er på min bloggliste, så har jeg vært altfor opptatt av det de presenterer (selv om det er viktig nok) og spørsmålene er blitt glemt. Beklager damer. Det var dette med å koble inn de rette hjernecellene, da.

Jeg forsøker med noen svar på de spørsmålene jeg husker:

Hvor jeg kjøper ting jeg bruker?

Panduro Hobby er favoritten min, og de har butikk i her i byen, men det er ikke alltid jeg finner det jeg trenger. Har derfor endt opp med å bestille på nettet, og det fungerer kjempefint.

Ellers har jeg lært meg at det er lurt å se hva noen av butikkene som selger ferdige smykker har. Det er ofte salg, og når man har litt trening er det lett å finne fine ting til en billig penge. Det kan hende at selve kjedet kan brukes eller rett og slett kan noen av detaljene plukkes fra hverandre og bli fine supplement på et nytt smykke.

Jeg husker et spørsmål om det er en dyr hobby, og det er det nok i starten. Du trenger ordentlig verktøy, et visst utvalg av perler, låser, staver og lenker for å nevne noe.

Priser på smykker som jeg lager er også nevnt. Det kommer selvfølgelig an på hvor mye perler og detaljer som brukes, men for å gjøre det enkelt kan jeg si at et halskjede koster fra kr. 250,- og opp til ca. 450,-. Alle smykkene kan leveres som hele sett - altså med både armbånd og øredobber til.

Hvis noen vil vite mer, er det bare å kaste seg over tastaturet. Jeg er jo innom bloggen min hver dag og skal gjøre mitt beste for å svare på spørsmålene med en gang.

Ha en strålende fredagskveld. Jeg har kjøpt meg interiørbald og en del snacks, så nå blir det fest på bestemor.

5 kommentarer:

 1. Det er ikke bestandig alt går på skinner nei. Opplever ofte det samme som deg - starter på et eller annet full av entusiasme, men sluttresultatet blir ikke slik som det bildet man har i hodet. Men jeg synes smykkene dine er kjempesøte. Skal følge med hvar som foregår her inne tror jeg.......

  Riktig god helg!

  SvarSlett
 2. Hei:-)
  Det rosa smykke lenger nede på bloggen din var aldeles nydelig...helt klart min favoritt...

  Kos deg med bladet og godisen...og ha en riktig fin kveld:-)

  Klem fra Randi

  SvarSlett
 3. Kjære flinke bestemor!
  Skal si du fikk bryne deg hardt idag, uff noen ganger er ikke alt ålreit altså!
  Men så mye flott du lager ❥❥❥
  Skal si du har hjernecellene på rette plassen ganske så ofte!!
  Tusen takk for hyggelig hilsen hos meg og så ønsker jeg deg en strålende helg flinke smykkedesigner!!
  Klem fra Lokki

  SvarSlett
 4. Det er vel gjennom våre feil vi lærer - og utvikler oss? Da blir vel smykkene dine bare mer og mer kreative etter en del utprøvning... ;)

  Synes jo at det meste av det du lager, er fint! Så er det jo litt smak og behag, og man kan jo ikke finne opp kruttet på nytt hver gang heller! Slik er det også med kommentarer, ja, og jeg gjentar meg også - slik er det bare ;)

  Ha en riktig god helg, klem :)

  SvarSlett
 5. Jeg skjønner ikke hvorfor du er så misfornøyd med det øverste. Jeg syne det ble flott. Liker veldig godt blomstene :)
  Grunnen til at jeg uteblir av og til handler om mangel på tid, prioriteringer, vonde armer, dårlige dager,... Ikke alle nødvendigvis på en gang, men du vet. Ikke alle dager like gode.
  Klem Ellen :)

  SvarSlett